Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja imam spisak od jedno 20-ak knjiga,i naravno da necu sve kupiti,al volim da pravim te spiskove cudo jedno:rumenka:

Interesuje me za par naslova sa mog spiska:D dal ste citali i iskustva

Devicanski plavo i Izuzetna stvorenja-Trejsi Sevalije
Katarina-Anja Seton
Zovem se crveno-Orhan Pamuk
Crvena Kraljica i Bela Kraljica-Filipa Gregori
Kuca prasine i snova-Brenda Rid
Zovem se secanje-En Bresers
Teodora-Stela Dafi
Dalila-Elinor De Dzong

:hvala:

I ja imam spisak od jedno 20-ak knjiga,i naravno da necu sve kupiti,al volim da pravim te spiskove cudo jedno:rumenka:

Katarina-Anja Seton
Teodora-Stela Dafi
Dalila-Elinor De Dzong

Katarina, eno komentara pre par stranica...onako, ne znam koliko je za kupovinu, pre za biblioteku, ako pozajmljuješ. Normalna cena joj je 1000 din, za te pare bolje nešto drugo uzeti.
Pamuk ooodličan.
Bela kraljica dobra, ali ne najbolje od Gregorijeve, Crvena kraljica je nova, ja planiram da je kupim bez obzira kakva je, da kompletiram Gregorijevu, jelte....
Teodora, upravo čitam, dobra.
Od Trejsi Ševalije sam čitala Minđušu i još nešto, ne sećam se šta, ona je meni onako.

Vec mesecima razmisljam o ovoj knjizi
eta91u.jpg
[/IMG]
i danas sam je nasla i kupila.
Kad procitam napisacu utiske,ako vas zanima :)
Tanju knjigu nisam skoro citala,a da je toliko razvucem....
:rumenka: sramota me je bas......
Al' pakovanje i putovanje i vidjanje sa ljudima pred put i raspakivanje i itd.... omelo me je sve :roll:
Verujem da cu je veceras procitati.

Katarina-Anja Seton
Teodora-Stela Dafi
Dalila-Elinor De Dzong

Devičanski plavo je na mene ostavila jak utisak. Kupi slobodno ako imaš jak želudac.
Katarinu i Zovem se crveno imam, ali nisam još pročitala.

ja dans čitala naplažu :mrgreen:
Mape za izgubljene ljubavnike...jako je dobra, ali tužna...mislim, nije toliko tužna zbog deđavanja u knjizi, nego dok se čita,nekakav mukli bol u srcu...ne znam drugačije da se izrazim...baš je pisac dobro prenio muku i nezadovoljstvo i nesnalaženje tih ljudi...pakistanskih izbjeglica u Engleskoj
p.s. sitna su slova čak i zaplažu

Ester, sta ti mislis, da li se u pripovetkama Mama Leone (u pitanju je Natasa, Korcula, i ono kad joj preko radio amatera iz Sarajeva kaze da je voli), i prpovetci Kad kondor leti, ne boj ga se ti ( u pitanju je Maja sa muzem iz Kanade, Korcula), da li je to autobigrafsko? :think: Da li se ipak radi o njemu?
I kako posle ovih pripovesti da ga ne volis onako bucmastog i rascupanog :prstic:

Ester, sta ti mislis, da li se u pripovetkama Mama Leone (u pitanju je Natasa, Korcula, i ono kad joj preko radio amatera iz Sarajeva kaze da je voli), i prpovetci Kad kondor leti, ne boj ga se ti ( u pitanju je Maja sa muzem iz Kanade, Korcula), da li je to autobigrafsko? :think: Da li se ipak radi o njemu?
I kako posle ovih pripovesti da ga ne volis onako bucmastog i rascupanog :prstic:

Nataša je autobiografsko, sigurno..ono ne može napisati neko ko nije doživio baš onako :heart::heart::heart:
a Maja...mislim da nije..Maji je bilo dosta, istih situacija ili približno istih
ma volim ja Jergoviča, baš volim..al' da je grdan brate, jeste

Igra karata u Kairu – Hju Majls,Book&Marso, 290 str.

Uh, sto mi se dopala knjiga! Uopste se tome nisam nadala. Mislila sam da je jos jedna u nizu takvih nekakvih… A onaaaa, pre svega informativna. Nisam skoro procitala knjigu koja toliko pre svega informise, a ekstra zanimljiva. Kakvu ja razliku pravim izmedju Bejruta, Egipta, Eritreje, Sudana?… Pa pre ove knjige nikakvu. Sada vidim negde velike razlike, a negde tek finese koje vladaju medju njima.

Velika je slicnost izmedju ove, i knjige Citati Lolitu u Teheranu koju sam svojevremeno procitala. Ali je i velika razlika. Ziveti u ipak sekularnoj drzavi Egiptu, i ziveti u verski zatucanom Iranu jeste velika razlika. Jer feredza (pokriveno i lice i cela figura) je u Iranu OBAVEZNA a u Egiptu je marama-veo za lice ipak manje-vise stvar izbora. Volim sto preko ovakvih knjiga mogu da napravim razliku izmedju zemalja tog regiona.

Dobra je knjiga nema sta. Zivot u Kairu. Zivot vidjen ocima jednog stranca (Engleza-novinara), koji je dugo i u vise navrata boravio u Egiptu i u jos nekim slicnim zemljama jer zna arapski jezik. Bas lepo opisuje grad, i tu bogatu cetvrt koja je zapravo ostrvo u Nilu - Zamalek (egipatski Menhetn kako ga zovu). Zivot kolonije stranaca, ali i zivot Egipcana. Najpre gledan sa strane, ali kasnije i iznutra, kada je usao u jedan odredjeni krug ljudi-Egipcana.
Osim sto pisac zna arapski, on poznaje i istoriju Egipta, narocito ovu noviju oko XX veka ili nesto ranije. A poznaje i verske prilike, verski i nacionalni sastav stanovnistva, verske navike… Poznaje i politicke prilike, pa problem mnostva izbeglica iz Sudana, Etiopije…

Ovako kada vam opisujem mozda deluje kao suvoparno istorijsko-politicko stivo, a uopste nije tako. Jer ja nemam obicaj da virim sta je bilo na kraju, a necete verovati ovde sam to ucinila. Znaci nije ovo nikakav napeti triler, niti ljubavna prica pisana na uobicajen nacin pa da virim, ali… morala sam. Ko bude odlucio da cita, videce zasto :)
Bi, hvala jos jednom na preporuci :zag:
Ester, hvala ti sto si mi dala sansu da samu sebe citiram :flert:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back