Evo i mene...
Stigla pre par dana, ali nisam htela da se javljam dok ne nadoknadim sve sto sam ovde propustila.
Kupala se, odmorila, zujala...jedan od boljih odmora - ALI procitala samo jednu knjigu za tih 10 dana - doduse, cca 600 strana - je l to umanjuje moj greh najmanje procitanih knjiga na odmoru do sada?
Rec je o
Kapiji suza.Pa ovako....Ocekivanja su bila bas velika, jer sam sva euforicna kad mi se u rukama nadje obimno stivo, sto naravno, ne mora da bude u skladu sa kvalitetom, ali ovde mi je receno da je dobra.Elem, nikako nisam uspevala da odmaknem dalje od svega nekoliko strana dnevno...nikako da mi legne...obiluje medicinskim izrazima i opisima i to bas onako detaljno, vec na pocetku,sto je doprinelo da ne ide...Ali onda se samo nesto prelomilo i vuklo me je da citam...
Sada slobodno mogu da je preporucim i dodam da mi se dopala.
Radnja nema veze sa onim sto sam ja ocekivala ( tako nekako umislila na svoju ruku),ali kupila me je.
Sijamski blizanci, cija je majka, inace casna sestra, umrla na porodjaju,a otac, uspesan hirurg, naizgled pobegao od odgovornosti, rastu u porodici lekara, prakticno u bolnici.Njihovo odrastanje ce,izmedju ostalog, obeleziti i politicka previranja u Etiopiji (bilo mi je zanimljivo pominjanje cara Hajla Selasija, jer je brat moje bake porodio njegovu zenu i postoji porodicna anegdota u vezi sa odlaskom "na babine"kod cara),ali i svakodnevna decija igra, zelje, otkrivanje sveta oko sebe, medjusobna povezanost brace,ali i sustinska razlicitost.
Pomenuta detaljna mdicinska objasnjenja i izrazi su mi u pocetku smetali,mali se kroz citanje nekako navikne.Mozda je samo neki pretposlednji deo knjige koji se odvija u Americi , po meni bio malo razvucen donekle dosadan, ko sto je i sam pocetak mogao da bude bnekako dinamicniji.
Sve u svemu, pozitivna ocena.Mozda vas nece oduseviti,ali sigurno da necete gubiti vreme.
Kazem, meni se dopala.