Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l biste kupile knjigu o forumu? :lol:

;uj kupila....
pisla....
mislim poglavlje.....

vremenom bi to moglo da postane i lektira.....verovatno gimnazijalcima....
postoji mnostvo knjiga o zivotu i desavanjima na forumima, a jedna vas koleginica napisala je pre dve godine knjigu o ovom ovde. cudi me da je niste procitale?!
toplo preporucujem. nasmejace vas i oraspoloziti.

Juče me uhvatio napad i samo sam sela u kola, otišla u Lagunu i kupila ULJKIPLJ, Katarinu, Teodoru i Na balu sa kraljem.
Odmah zgutala ULJKIPLJ, nepuna 3 sata, k'o intravenozno.....joj, mnogo je slatka :aha: I slinila sam malo i smejala se i svašta, baš me dirnula.

A što se tiče ovoga o o forumu i pisanju....imam utisak da mi je forumašenje i uopšte internet-komunikacija, sve ovo potpomaganje smajlijima i izražavanje u par kratkih rečenica pokvarilo i pisanje i govor i rečnik i sve...mnogo sam elokventnija bila ranije. Uhvatim sebe povremeno kako ne mogu da se setim pravih reči, kako ne mogu da se izrazim bez smajlija u mejlu recimo, oplićalo mi sve. U dužim rečenicama se upetljavam, gubim jasnoću...:neutral:

Juče me uhvatio napad i samo sam sela u kola, otišla u Lagunu i kupila ULJKIPLJ, Katarinu, Teodoru i Na balu sa kraljem.
Odmah zgutala ULJKIPLJ, nepuna 3 sata, k'o intravenozno.....joj, mnogo je slatka :aha: I slinila sam malo i smejala se i svašta, baš me dirnula.

A što se tiče ovoga o o forumu i pisanju....imam utisak da mi je forumašenje i uopšte internet-komunikacija, sve ovo potpomaganje smajlijima i izražavanje u par kratkih rečenica pokvarilo i pisanje i govor i rečnik i sve...mnogo sam elokventnija bila ranije. Uhvatim sebe povremeno kako ne mogu da se setim pravih reči, kako ne mogu da se izrazim bez smajlija u mejlu recimo, oplićalo mi sve. U dužim rečenicama se upetljavam, gubim jasnoću...:neutral:

kod mene je obrnuto.
pisem kratkim recenicama, uglavnom, a kad se usmeno Odrazavam.....Andric je mala maca.....
ali ne mogu toliko da kuckam,.....

'Smo ti rekle da je divna :zaljubljena:
Knjiga puna puncata nekih dobrih ljudi :D

A što se tiče ovoga o o forumu i pisanju....imam utisak da mi je forumašenje i uopšte internet-komunikacija, sve ovo potpomaganje smajlijima i izražavanje u par kratkih rečenica pokvarilo i pisanje i govor i rečnik i sve...mnogo sam elokventnija bila ranije.
Meni je cini mi se pismeno i usmeno izrazavanje ostalo isto, ali mi i u jednom i u drugom, fale smajliji :rtfm:

Meni je cini mi se pismeno i usmeno izrazavanje ostalo isto, ali mi i u jednom i u drugom, fale smajliji :rtfm:

Ali super barataš smajlima, nekad ti je post kao strip. Rekla bih da si izmislila novi književni oblik, ali setila sam se da smo imali slično u "Tik-taku" ili tako nekom dečjem časopisu u ONO vreme. Nisu bili smajliji, ali su bile sličice umesto reči. Bilo je toga i u bukvaru valjda.

Evo i mene...
Stigla pre par dana, ali nisam htela da se javljam dok ne nadoknadim sve sto sam ovde propustila.
Kupala se, odmorila, zujala...jedan od boljih odmora - ALI procitala samo jednu knjigu za tih 10 dana - doduse, cca 600 strana - je l to umanjuje moj greh najmanje procitanih knjiga na odmoru do sada?:)

Rec je o Kapiji suza.Pa ovako....Ocekivanja su bila bas velika, jer sam sva euforicna kad mi se u rukama nadje obimno stivo, sto naravno, ne mora da bude u skladu sa kvalitetom, ali ovde mi je receno da je dobra.Elem, nikako nisam uspevala da odmaknem dalje od svega nekoliko strana dnevno...nikako da mi legne...obiluje medicinskim izrazima i opisima i to bas onako detaljno, vec na pocetku,sto je doprinelo da ne ide...Ali onda se samo nesto prelomilo i vuklo me je da citam...

Sada slobodno mogu da je preporucim i dodam da mi se dopala.
Radnja nema veze sa onim sto sam ja ocekivala ( tako nekako umislila na svoju ruku),ali kupila me je.
Sijamski blizanci, cija je majka, inace casna sestra, umrla na porodjaju,a otac, uspesan hirurg, naizgled pobegao od odgovornosti, rastu u porodici lekara, prakticno u bolnici.Njihovo odrastanje ce,izmedju ostalog, obeleziti i politicka previranja u Etiopiji (bilo mi je zanimljivo pominjanje cara Hajla Selasija, jer je brat moje bake porodio njegovu zenu i postoji porodicna anegdota u vezi sa odlaskom "na babine"kod cara),ali i svakodnevna decija igra, zelje, otkrivanje sveta oko sebe, medjusobna povezanost brace,ali i sustinska razlicitost.
Pomenuta detaljna mdicinska objasnjenja i izrazi su mi u pocetku smetali,mali se kroz citanje nekako navikne.Mozda je samo neki pretposlednji deo knjige koji se odvija u Americi , po meni bio malo razvucen donekle dosadan, ko sto je i sam pocetak mogao da bude bnekako dinamicniji.
Sve u svemu, pozitivna ocena.Mozda vas nece oduseviti,ali sigurno da necete gubiti vreme.
Kazem, meni se dopala.

Evo i mene...
Stigla pre par dana, ali nisam htela da se javljam dok ne nadoknadim sve sto sam ovde propustila.
Kupala se, odmorila, zujala...jedan od boljih odmora - ALI procitala samo jednu knjigu za tih 10 dana - doduse, cca 600 strana - je l to umanjuje moj greh najmanje procitanih knjiga na odmoru do sada?:)

Rec je o Kapiji suza.Pa ovako....
Dobrodosla :zag: i bolje nas nasla :D
...
Znas sta? Puno sam razmisljala o ovoj knjizi koju si citala. Mnoooogo je bre to tesko... :( ... Mnogo je kume, mnogo je.
Tako da ti se divim kako si imala srcE da je citas. Ja se stidim, ali priznajem da ne mogu :sad2:

Ali super barataš smajlima, nekad ti je post kao strip. Rekla bih da si izmislila novi književni oblik, ali setila sam se da smo imali slično u "Tik-taku" ili tako nekom dečjem časopisu u ONO vreme. Nisu bili smajliji, ali su bile sličice umesto reči. Bilo je toga i u bukvaru valjda.
Hvala Bi
smilie_girl_066.gif

To je valjda zato sto sam i ja iz TOG :cistinaocare: vremena :D

Nekada pomislim da preteram sa samjlijima, ali ipak ne mogu da odolim kada imam vremena. Uzivim se :lol:

Vidim, u Biblioteci je opet živo :D
Ja čitam uporedo 3 knjige - ''Kako bih bez tebe'' G. Muso, ova mu je najlošija koju sam pročitala, uopšte nije zanimljiva, a možda sam se i ja zasitila pisca.
''Potraga za srećom'' mi se dopada, svaki čas nešto podvlačim, nameravam da je čuvam jer ima i 'fora' kako izaći na kraj s decom ;) Liči pomalo na one knjige o samopomoći (koje ne podnosim), s tim što ovde ima manje filozofiranja, a više praktičnih primera.
''Zaboravljeni vrt'' ide nekako, lepa je knjiga, ali ja ne volim to preplitanje vremena i likova, čas piše o jednoj osobi u jednom dobu, čas o drugoj, pa onda opet o prvoj u prošlosti i sve tako, znate već na šta mislim.

Dobrodosla :zag: i bolje nas nasla :D
...
Znas sta? Puno sam razmisljala o ovoj knjizi koju si citala. Mnoooogo je bre to tesko... :( ... Mnogo je kume, mnogo je.
Tako da ti se divim kako si imala srcE da je citas. Ja se stidim, ali priznajem da ne mogu :sad2:

Možda je moj post zbog šturog navodjenja onog što čini sadržaj, učinio da knjiga deluje "teško".
Ima takvih delova, puno je emocija,ali i topline.
Ja je nikako ne bih okarakterisala kao "tešku" i verujem da bi se većini dopala.Slobodno je pročitaj - skoro da me grize savest što sam te navela na takav zaključak.

dobrodošla, Rado i bolje nas našla, kako je lamar meni poželela dobrodišlicu, a dobrodošlica i Lindi medju "ravnopravne" članove biblioteke. Naravno, daleko od toga da oni koji nisu pročitali ULJKIPLJ, to nisu.

Ja sam sinoć čitala katalog izdanja Alnarija leto 2011 i Mono i Manjana 2010/2011. Donela ćerka iz Vulkana gde je kupila još dve knjige po kojima ima i TV serija (ili su knjige po seriji!?) Slatke male lažljivice i nastavak Bezgrešna Sare Šepard.
Džaba sam joj pričala da čeka neke akcije, popuste, sajmove, ona sva srećna što je kupila. Neka je, nek čita bilo šta. I odmah pita hoću li i ja čitati jer to su "najbolje knjige ikad napisane". Pa čitaću, nego šta ću, čim pročitam Tračaru (gossip girl) koja je do sada bila naj, naj. A stigla sam do polovine trećeg, od ukupno sedam delova. Ona je saznala da je u Americi izašao i osmi, pa će da nadje na netu da pročita, a kad izadje kod nas onda će i kupiti. Pa lepo, neka je. Koliko god ja mislila da je net gubljenje vremena, ona je usavršila svoj engleski (kakav god) na tviteru.

Ja u stvari i dalje čitam Otadžbinu Roberta Harisa. Uzbudljivo je, pravi zapetljani triler, samo što mi kod kuće sporo ide, uvek ima nešto drugo da se radi.

Inace u toku je citanje uljkiplj ili kako vec ide skracenica
Fino je, tecno nekako
Da li Sté osetile potrebu da pisete i same?
Mene to stalno muci, pocela Sam bar 10 romana
I odustala
Znam da mogu Ali mi fali nekoliko elemenata
Kao klinka Sam pisala, do recimo 22 god
I onda batalila
Otprilike kad vise nisam imala momente samoce

Cini mi se da oduvek pisem. :)

Jos od prvog razreda osnovne.

Naravno, tada sam pisala detinje i naivno, pesme u stilu Kad bih bila leptir. :)

Upravo ta pesma, pohvaljena od uciteljice u prvom osnovne, i sada mi se cini blistava. :) Predraga.

Jos uvek cuvam te rane radove, ispisane skolskim, decijim rukopisom, pisanim, cirilicnim slovima.
Sada iskljucivo koristim latinicu, stampanu.

Povremeno izvadim Plavokapicu, svesku s Sara Kej ilustracijma, u kojoj cuvam sve pesme iz nizih razreda osnovne, i citam ih dok se seta razliva u nedrima, uz neizbezan osmeh i osecanje ispunjenosti. :)

Sada pisem zrelo, bar smatram da je tako. :)

Uvek nosim rokovnik u tasni, pa nadahuta zapisujem ideje, misli.
Neke postanu pesme.

Reci su moje igracke, predivo moje nutrine.

Radim na romanu.
Nadam se da cu istim zamahom pera, istim zarom koji me sada vodi, delo privesti kraju.

Inace, nisam procitala ULjKIPLj ali smatram se ravnopravnim clanom ovog kutka. :)

Procitala sam "Ljubav moje ljubavi", M. O'Farel.
Osrednje. :neutral:
Volela bih da su likovi jasnije psiholoski definisani.
Smetao mi je klise, ta jasna nit koju O'Farelova prati kroz vrleti zivota poput savremene Arijadne.

Daleko vise mi se dopao "Kako je nestajala Esmi Lenoks".

Daleko vise mi se dopao "Kako je nestajala Esmi Lenoks".

I, kao što reče Dana, na ovaj drag mi roman jako podseća Tajni zapis, koji sam upravo pročitala. Jako lep roman, iako potresan, baš po mojoj meri. Na momente sam pomišljala da bi takav mogao da bude kraj, a kada sam pročitala ključnu činjenicu, udari me ko maljem po glavi. Suze su naravno bile neizbežne.
Nisam mnogo čitala na odmoru, kuvala sam stalno u nedostatku frižidera, malo pecala (tačnije, mnogo pecala, malo upecala, ali, ima da se kupi :)). Završila sam tamo Kevina, jako potresno, ne daj Bože nikome takvog monstruma. Malo sam se zanosila i psihologijom čitajući Pronađi mir u svojoj duši Andreja Kurpatovog.
Nemate pojma kako mi je prijao život bez televizora i interneta. Ali ste mi vi nedostajale.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back