Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

...da, da Kosidovski. Njegovo najpoznatije delo su Biblijske legende ali mom srcu je nekako draza knjiga Kad je Sunce bilo Bog.

Ljubiteljima popularno-istorijskih knjiga bih preporucila delo Sahranite mi srce kod ranjenog kolena. Knjiga je zapravo skup prica o americkim Indijancima, o njihovom nacinu zivota, upotpunjena je mapama, autenticnim fotografijama, pismima i ispovestima o nadcovecanskim pokusajima poglavica da spasu svoja plemena...jedina zamerka je neizbezna hrpa uplakanih maramica na kraju knjige...

ja sad stigla iz bibioteke i dovukla:

Za mene:

ULJKIPLJ (ne smem da budem jedina ovde koja nije citala tu knjigu)
Otmenost jeza - Mjuriel Barberi
Ne idimo nocas psima - Aleksandra Fuller
Ja, Mona Liza - Dzin Kalogridis
Dodir opasnosti - Amanda Kvik (mnogi spominju njene knjige, pa reko da vidim i ja)
Bogomdana domacica - Sofi Kinsela (pocela ranije, pa nisam zavrsila, cini mi se...a mozda se samo ne secam :think:)
Nek ostane medju nama - Keti keli
Portret jedne ledi - Henri Dzejms

Za dete:

Brbljivica - Meg Kabot
Devojcice, Devojcice rastu i Decaci od Lujze Mej Alkot

I tek sad sam ukapirala da sam izgleda uzela dve knjige o Mona Lizi :dash:

hehehe, pa što da ne..

Ja moram da se pohvalim da za dve večeri sedeći na terasi da izbegnem vrućinu i zaparu u stanu pročitala pola Kain i Avelj, Džefri Arčera, a ima 448 strana sitnih slova.. i baš sam se primila.

Mrs. Bi, setila sam se tebe u bibioteci i da si rekla da moras da menjas svoju, jer sta god da si trazila sa spiska, nema.

E danas je radila bibliotekarka koju ja ne volim bas, jer je nezainteresovana, i pitala sam je za Otmenost jeza, Ja Mona Liza i ULJKIPLJ i ona mi je rekla: Koliko ja znam, nemamo nijednu.
Kad sam zasla medju police, nasla sam sve 3 :roll:

tako da...jesi li sigurna da nema to sto si trazila ? :lol:

Za mene:

Dodir opasnosti - Amanda Kvik (mnogi spominju njene knjige, pa reko da vidim i ja)
Bogomdana domacica - Sofi Kinsela (pocela ranije, pa nisam zavrsila, cini mi se...a mozda se samo ne secam :think:)

Za dete:

Brbljivica - Meg Kabot

Mila, prve dve su moje omiljene. :zag: Uživaj u čitanju.

Mrs. Bi, setila sam se tebe u bibioteci i da si rekla da moras da menjas svoju, jer sta god da si trazila sa spiska, nema.

E danas je radila bibliotekarka koju ja ne volim bas, jer je nezainteresovana, i pitala sam je za Otmenost jeza, Ja Mona Liza i ULJKIPLJ i ona mi je rekla: Koliko ja znam, nemamo nijednu.
Kad sam zasla medju police, nasla sam sve 3 :roll:

tako da...jesi li sigurna da nema to sto si trazila ? :lol:

Rekla sam joj da ću sledeći put JA da zadjem medju police :rtfm:

Za mene:

Za dete:

Brbljivica - Meg Kabot

Pa ti si srecna zena! :lol:
Koliko si lepih knjiga nasla u jednom danu! :eek:
Vidi se da je tvoja biblioteka zaista odlicno snabdevena :zaljubljena:

A ja sam konacno uspela da se sastavim sa ovom cetvrtom knjigom,Svece gore do kraja.
Hvala @Emociji :hvala: Njena preporuka :)

@Mico, sad tako odmorna, navali na citanje :D

nije valjda da chekate da vam bibliotekarka nadje knjigu :eek:
meni nema lepsheg neg' kad zadjem medju police da biram :zaljubljena:
pa josh kad pochnem da se pentram po onim stepenichima drvenim jer uglavnom ne mogu da dohvatim :lol:
ponekad se pitam da l poshalju neku samo da proveri shta radim toliko medju knjigama :zcepanje:
a kad nadjem odmah knjige na pultu za vracanje, nekako mi nije potpun dozivljaj odlaska u biblioteku (je l zvuchim ko frik neki sad :think: :lol:)

pa josh kad pochnem da se pentram po onim stepenichima drvenim jer uglavnom ne mogu da dohvatim :lol:
ponekad se pitam da l poshalju neku samo da proveri shta radim toliko medju knjigama :zcepanje:
a kad nadjem odmah knjige na pultu za vracanje, nekako mi nije potpun dozivljaj odlaska u biblioteku (je l zvuchim ko frik neki sad :think: :lol:)

Ne, zvucis kao ja :lol:

Nista bez sat vremena brljanja i ceprkanja po knjigama. Ja tako punim baterije.
Iako odmah nadjem sta mi treba, ipak procackam jos malo. I mogu da se kladim da je ova gorepomenuta jedva cekala da mi vidi ledja. Pogotovo kad sam joj rekla da sam ipak nasla knjige :confused:

Poslednja izmena:
Ja uvek nešto žurim kad dodjem i verujem joj... ustane ona i pogleda, pa pita i za pisca, a ja muvam one moje papiriće, pa se ni sama ne snalazim na njima.
A stvarno nisam zašla medju te police decenijama... ko zna šta tamo sve ima. Mada, sad mi to sve nekako jednostavnije da proverim na netu.
Juče udjem u Lagunu i pitam koje su knjige na akciji 4 za 999 dinara i dečko mi pokaže, ja bacim pogled i kažem, to ću ja na sajtu da izaberem pa ću samo da dođem da kupim. On se smeje, kaže, može i tako. A neću verovatno ništa ni da kupim.
Nego ću ipak medju police ili ću otići u glavnu zemunsku biblioteku sa lepo sređenim spiskom. Počela sam pre neki dan da čitam temu unazad godinu dana ....

Ne, zvucis kao ja :lol:
NIsta bez sat vremena brljanja i ceprkanja po knjigama. Ja tako punim baterije.
Iako odmah nadjem stami treba, ipak procackam jos malo. I mogu da se kladim da je ova gorepomenuta jedva cekala da mi vidi ledja. Pogotovo kad sam joj rekla da sam ipak nasla knjige :confused:

i ja uglavnom odmah nadjem 3 knjige koje bih uzela, ali trazim i dalje jer shta ako je na sledecoj polici neka koja bash mene cheka da je prochitam :aha:
onda kad sve obidjem i vuchem za sobom min 5-6 knjiga koje su uzi izbor, moram ostale da vracam...
a kad me nece, onda jedva i 2 nadjem...
ima mozda jedna ili dve bibliotekarke koje gotivim, a izgleda i one mene :)
ostale su mi iz kojekakvih razloga odbojne...
mada mi uglavnom sve izlaze u susret kad kukam da uzmem knjigu vishe..

i ja uglavnom odmah nadjem 3 knjige koje bih uzela, ali trazim i dalje jer shta ako je na sledecoj polici neka koja bash mene cheka da je prochitam :aha:
onda kad sve obidjem i vuchem za sobom min 5-6 knjiga koje su uzi izbor, moram ostale da vracam...

a kad me nece, onda jedva i 2 nadjem...
ima mozda jedna ili dve bibliotekarke koje gotivim, a izgleda i one mene :)
ostale su mi iz kojekakvih razloga odbojne...
mada mi uglavnom sve izlaze u susret kad kukam da uzmem knjigu vishe..

Ko da sebe gledam.
Tako sam i ja radila dok nisu dozvolili uzimanje vise knjiga.
Imala sam i porodicn clanarinu, pa sam mogla 6.

Sada moze 10 knjiga po kartonu, a ja, posto jos redovno uclanjujem bivseg muza(:lol:), mogu 20.
I sad vucem kolica za pijac, posto uvek uzmem preko 10.

I koje sad frik, a ? :D

@Bi, zbunila si me novim avatarom.
Sladak je, i originalan, ali sad on nek ostane za stalno.
Posto i ja sve vas pamtim najpre po slicicama :D

@Cruela, pazljivo sa iskoriscavanjem bivseg.
Ko zna na sta to moze da izadje :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back