i ja malo bistrila taj spisak.. predugačak je
ali uopšte nisam odmah ukapirala da je to, znači, kao i prošlog leta, 4 knjige za 999, nego sam gledala te kao snižene cene i zaključila da su preskupe. Zapalo mi je za oko da je na prvih nekoliko strana jedino Vesna Radusinović ispod 400 dinara, pa sam pretpostavila da joj knjige imaju 100 strana. I onda otvorim i vidim - 120
A dalje Isidora Bjelica je 493 dinara... ali ona ima 160 strana. Neke od knjiga, nisam valjda sve gledala u detalje.
Rado, ja sam lane (jedina akcija u kojoj sam učestvovala) kupila Post i gozba. Nije me baš oduševilo, ali je se dobro sećam. To je, po meni, dobar pokazatelj da ima neku vrednost. Čitala sam je na moru, znači pre 11 meseci. Umem ja i za to vreme da zaboravim. Interesantna je, nemoj da je menjaš, mislim, ostavi je na spisku.
A kad smo kod kratikih knjiga, ja danas uzela u biblioteci Kao i sva ravnica Nenada Čanka. Reklamirali su je kao knjigu po kojoj je snimljena serija "Sva ta ravnica". To je jedina domaća serija koju sam ja gledala u poslednjih 4-5 godina. I koja mi se svidela, ali bi mi se još više svidela da su napravili lep film, a ne što su razvlačili na ne znam koliko epizoda, pa se u nekim ništa nije ni desilo.
Ali knjiga nema veze sa serijom. Knjiga ima 123 strane. Na 50-ak ! su fotografije, stare, crno-bele, pa onda sve novije, a na poslednjih nekoliko prepoznajemo i autora. Na ostalim stranama su fina krupna slova. Pročitala sam pola knjige u busu do posla. (pola sata puta). Neko vredniji bi pročitao celu. To su kratke epizode iz života pojedinih ljudi koji za sada nisu u nekoj vezi, ali videću do kraja, očekujem da budu. Za sada mi je simpatično i prijatno. Interesantan jezik, opisi. Ali ja osećem tu vojvodjansku tematiku. Ne svidja se to svakom.
I uzela sam još i Avanture nevaljale devojčice. Sad ću da pretražim šta ste pisale o njoj. Znam da je vas više čitalo.