Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam vas redovno, tj. obavezno Zakljucak: i onaj koji nikada ne cita uz vas bi 'procitao'. Super ste, svaka cast.
Procitala Osluskivanje srca. Dopala mi se jako. Ima tu jos dosta toga, preporucicu, mozda vam se dopadne...
Veliki pozdrav. Samo citajte.

Razmišljam nešto (nisam dugo čitala, pa razmišljam :lol:).

Je l može neko da mi objasni fenomen "uspešne spisateljice" Maše Rebić i kako se dođavola ona probila? :confused:
Ko to čita, ko to kupuje?

Da objasnim, ja sam jednu njenu knjigu dobila za rođendan (devojka koja mi je kupila pomislila je da će mi se svideti zbog naslova - "Štikle, ludorije i stvaran život" ili tako nekako) i bila potpuno šokirana količinom gluposti koje su provejavale sa svake strane.

Nije mi zaista jasno ko je njena ciljna publika. Žena piše o avionima, kamionima, kući na moru, stanu na Vračaru i tome kako ne zna kako se poništava markica u prevozu. Užasno se folira, po mom mišljenju. I sad: ko to čita? Prosečna žena kojoj su ove stvari van domašaja, bogatašica koja...? Ma, nemam pojma. Zato i pitam. :confused:

Ma naravno, ali ona mi je baš hit.

Nekako, i druge stvari sam čitala pa mi se nisu sviđale iz raznih razloga, ali su se sviđale drugim ljudima. Ja dam svoje argumente, oni svoje. Kod nekoga mi se ne sviđa stil. Kod nekog mi se ne sviđa tema. Kod nekoga način obrade itd. itd. Na kraju, svako ima svoju publiku, valjda se inače ne bi štampao.

Kod ove mi se ne sviđa ništa, i ne mogu zapravo da razumem kako nekome može da se sviđa. Ko je ta njena publika? To ne mogu da dokučim...

To vam je takozvana "voluminizirana" književnost. Tako smo je mi ovde nazvale po jednom odlomku iz knjige Marijane Mateus, koji je neko postavio na forum.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=16730539&highlight=mateus#post16730539

posle smo imale dugotrajnu, zanimljivu i zabavnu raspravu i razradu fenomena takve književnosti. Ako vas ne mrzi možete da nadjete i pročitate.
Nismo utvrdile ko su čitaoci, ima ih mnogo, ali malo sa ovog našeg foruma. Mada je zabavno kad neko pročita pa pokrene raspravu, kao sad Tusenfryd

Poslednja izmena:
Citam vas redovno, tj. obavezno Zakljucak: i onaj koji nikada ne cita uz vas bi 'procitao'. Super ste, svaka cast.
Procitala Osluskivanje srca. Dopala mi se jako. Ima tu jos dosta toga, preporucicu, mozda vam se dopadne...
Veliki pozdrav. Samo citajte.
Posto si ti vidim vec “procitana”, :lol: dobro dosla.

Kako je lepo kad znas da te neko cita :flert:
Zar ne?
Tako da... primamljivo je to pisanje :think:
:lol:

PS. Pocela Pola zutog sunca. Mirise na dobro.

Lamar bas me zagolicala ta Kuca u Kairu, moracu i ja da je nabavim, svidja mi se opis.
Zavrsila sam Konstantinovo raskrsce i nisam zadovoljna, nesto mi tu nedostaje, nesto mi je nejasno, nesto brzinski, u svakom slucaju nije mi se dopala.
Sad pocela Vrata krletke, za pocetak deluje interesantno, radnja se odvija na dve lokacije, Engleska sadasnje vreme i Carigrad 1599 godina, harem, evnusi, sultanija od svega po malo. Stil pisanja mi lezi, mislim da cu uzivati u ovoj knjizi.

Al' zato bi mogla da pises :cool:

pa nisam voluminizarana, nemam avione, kamione, niti čeznem za tim,
Volela bih da pišem, to mi je baš onako neka životna želja. Ali ja mislim da to treba prosto da izadje iz čoveka, da ne bude nategnuto.Da bude kvalitetno u svakom smislu, a ne da se posle ovde sprdate sa mnom i sa mojim delima.

pa nisam voluminizarana, nemam avione, kamione, niti čeznem za tim,
Volela bih da pišem, to mi je baš onako neka životna želja. Ali ja mislim da to treba prosto da izadje iz čoveka, da ne bude nategnuto.Da bude kvalitetno u svakom smislu, a ne da se posle ovde sprdate sa mnom i sa mojim delima.

Pa zato postoje pseudonimi :) za one koji jos uvek ne zele da ih pominju po losim knjigama.
Mnoge/mnogi su se tog srama oslobodili, pa samo stancuju knjige.

Moram da dodam, ja nisam gadljiva na te knjige, volim da vidim sta se pise i sta je kome interesantno, tako da i tu volumeniziranu cu bar da prelistam u knizari (al necem da kupim). Nego stvar je u tome da covek treba da zna sta da ocekuje.

I odgovor na Mirkino pitanje, koliko se secam meni su pocetak i sredina knjige bili interesantniji od kraja (hocu reci svidela mi se ideja i nadala sam se da ce se nesto zanimljivije desiti).

Poslednja izmena:
Razmišljam nešto (nisam dugo čitala, pa razmišljam :lol:).

Je l može neko da mi objasni fenomen "uspešne spisateljice" Maše Rebić i kako se dođavola ona probila? :confused:
Ko to čita, ko to kupuje?

Da objasnim, ja sam jednu njenu knjigu dobila za rođendan (devojka koja mi je kupila pomislila je da će mi se svideti zbog naslova - "Štikle, ludorije i stvaran život" ili tako nekako) i bila potpuno šokirana količinom gluposti koje su provejavale sa svake strane.

Nije mi zaista jasno ko je njena ciljna publika. Žena piše o avionima, kamionima, kući na moru, stanu na Vračaru i tome kako ne zna kako se poništava markica u prevozu. Užasno se folira, po mom mišljenju. I sad: ko to čita? Prosečna žena kojoj su ove stvari van domašaja, bogatašica koja...? Ma, nemam pojma. Zato i pitam. :confused:

Nisam sigurna da li mislimo na istu osobu, neku Sponzorušu mi je neko dao da čitam, čini mi se da je opisivala razvojni put JK, samozvane dive. :bljak:
Žalim izgubljeno vreme. :(

Nesto sto bih ja preporucila:
- Kuca u Kairu, Samija Serageldin
- Citac, Bernhard Slink (bez obzira na film)
- Igra andjela, Karlos Ruis Safon
- Neprijatelji, ljubavna prica, Isak Basevis Singer
- Katedrala na moru, Ildefonso Falkones
- Ljubav je usetala, Marisa de los Santos (kao mali odmor posle gore navedenih)
- Indijska princeza, Havijer Moro
- Purpurni hibiskus, Cimamanda Ngozi Adici
- Hansenova djeca, Ognjen Spahic
- Naslikani poljubac, Elizabet Hiki
- Papa Jovana, Dona Vulfolk Kros

Ima toga jos... Nesto od ovoga ste i vi navele.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back