Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako se to radi

Septembri u Širazu...Dalija Sofer, laguna, naravno
nisam je dovršila, imam još malo, to ču sad, dok završavam ručak za sutra

ništa posebno, tj. već viđeno...priča o dešavanjima jedne porodice u Iranu, otac u zatvoru, majka ga traži, ćerka razmišlja, sin u Americi jedino brine što nema novca...i izađe iz zatvora, prodaju sve i prebjegnu...pročitala sam je kao neki duži poluinteresantan članak..
ako je na akciji, baš , ali BAŠ nije za kupovinu

moram da dodam...skupili su 5o ooo hiljada dolara za prebjeg...ne daj bože da meni treba, ja ni 5oo ne bi mogla skupiti
i jedino dobro iz ove knjige je što me opet podsjetilo da moram imati štek..mislim, ja ga uvijek imam, al' za kratko...
nisam štekara, pa džaba sve..al' se truuudim stalno

Poslednja izmena:
Biljo, Biljka, Biljana
promiče ti ponešto
pisala sam o ovoj knjizi..nekoliko postova..i to skoro, tj, ne tako davno

po meni, toliko prodavan roman i nije baš, baš toliko dobar
i nervirala me tolika priča o njegovim mukama da bi se izdao roman, zauzela je trećinu knjige

Izgleda da mi promice dosta toga, da se manem preporuka?
Moj propust sto ovako dobru temu ne videh ranije, a o ukusima ne treba diskutovati, a svakom svoje muke najteze, ja mogu da razumem zelju da se nesto ostvari i kad toga nema, zal...
Knjiga je prilicno "teska", ali, eto meni se dopala.
P.S. Ja sam svojevremeno prijateljici dala "Majstor i Margarita" koju obozavam, da bi mi ona posle par dana vratila i rekla: Boze, zar ti ovo nazivas uopste knjigom, kamoli klasikom? Nista nisam razumela, pola sanja, pa ne sanja, pa se desava pa ne desava, sustina je u mnogo vise znanja PRE citanja, da bi se shvatila ironija, ko protiv koga nije smeo i mogao, ali je kroz knjigu to ostvario, dakle, hvala tebi, a za ovo tepanje- Biljo, Biljka, Biljana:zag:

Poslednja izmena:
Ti, Bambika, moraš da obrazložiš zašto je i kako dobra..
tj, kako si je ti doživjela
ono..uvod, razrada, zaključak
kakav je to način..dobraaaa!!!! i gotovo
:mrgreen:

:mrgreen: ajd da probam i ja ko ti
Pola žutog sunca - 497 str (nije sitno kucano:lol:), Čimamanda Ngozi Adiči
Radnja se odvija šezdesetih godina u Nigeriji, u vreme pokušaja otcepljenja Bijafre.
Priča je ispričana iz ugla 3 osobe: mlade Olane koja se zaljubljuje u profesora revolucionara, njihovog sluge Ugua i Ričarda, Engleza koji je zaljubljen u Olaninu bliznakinju.
Stil pisanja je pitak, nema mnogo opisa. Svaki lik na različit način proživljava rasulo u zemlji, nemaštinu, borbu za opstanak. I tako su opisani da ne možete da ih ne zavolite.
Radnja je toliko napeta da nisam mogla da ostavim knjigu dok je nisam završila. A sad mi žao što sam žurila. Uglavnom volim ovakve knjige, sa dinamičnom radnjom iz kojih može i nešto da se nauči.
jel dobro Ester:hvala:

Nego, da mi ne pobegne misao...Bilja je moja stara poznanica ( i protivnica :zper: ) sa Politike i drago mi je što nam se pridružila ovde. Zanimljive su mi njene preporuke, slabo smo horore imali ovde, pa iako to nije baš my cup of tea, osvežavajuće je. Ionako smo počeli iste knjige da čitamo, k'o sekta neka :lol:

Jeste, i meni je drago..jer kad god sam pokušala nešto na temu tog žanra..ostadoh usamljena...

Meni se ''Kutija u obliku srca'' nije svidela. Nije nova, ja sam je čitala pre nekoliko godina. Mada, da budem poštena, pročitala sam samo trećinu, smorila se i vratila je u biblioteku. Nekako mi je delovalo da pisac hoće na silu da ispadne jeziv. Možda je bolje prvo uzeti iz biblioteke pošto ne mislim da je ovo knjiga koja bi se svidela većini, no, možda se i varam. Inače nisam ljubitelj horora, mada mi se svidelo ovo: http://www.knjigaknjiga.com/proizvod-ruine.html
I hoću da kupim Intervju s vampirom, već odavno planiram pa zaboravim.

Kao što rekoh, ono što je u opisu knjige na site-u, elovalo mi je kao one jeza knjige za decu..Možda stvarno nije loša ideja uzeti je iz biblioteke, pa videti...

Ruine nisam čitala, ali samm gledala film...Nije mnogo strašan,a ideja je interesantna.

E da, na limundu je na licitaciji Sto od limunovog drveta-čini mi se da ste ponminjale da je rasprodata - za sad ima samo jedna ponuda i to 200 rsd

Ume Ljosa da smara. Evo i ovaj Pantaleon sa sve posetiteljkama.:(

Da pojasnim drugu rečenicu, nekima je ostala nejasna.:)

Rekla sam već da čitam Pantaleon i posetiteljke. Posetiteljke su plaćene кurvе koje bi trebalo da pomažu vojnicima, kako bi se smanjio broj silovanja. One su na tajnom zadatku, a vojnicima se odbija od plate za usluge pod šifrom. Dakle, diskrecija zagarantovana. Jeste simpatičan humor, veoma dobra satira, ali malo razvodnjeno, na momente mi je čak dosadno. Možda sam prestara za temu, šta li je...

Da pojasnim drugu rečenicu, nekima je ostala nejasna.:)

Rekla sam već da čitam Pantaleon i posetiteljke. Posetiteljke su plaćene кurvе koje bi trebalo da pomažu vojnicima, kako bi se smanjio broj silovanja. One su na tajnom zadatku, a vojnicima se odbija od plate za usluge pod šifrom. Dakle, diskrecija zagarantovana. Jeste simpatičan humor, veoma dobra satira, ali malo razvodnjeno, na momente mi je čak dosadno. Možda sam prestara za temu, šta li je...

Ja mislim da nije do tebe. Mislim da Ljosa misli da je majstor erotike, a nije, bar kad je pisanje u pitanju.

jos jedan predlog za ljubitelje klasike i horora
" Horor price " cini mi se da je izdavac otvorena knjiga ili tako nesto
to su price znamenitih autora od cehova, koji je, znamo vec kralj drame, preko neprevazidjenog poa, pa gogolja... cak i vajlda.
dakle, ako volite klasiku, ako volit e horor, eto savrsenog spoja
pozdrav!

jeste da sam poveo zanimljivu temu o hororima, a sad pravim ogromnu digresiju, al sta cu, jace je od mene, lako cu se posle opet vratiti hororu i klasici. dakle, dame, pitanje je da li je skoro iko od vas video negde, ili cak procitao " Istoriju prostitucije "?
knjiga ima dva ili mozda i tri toma. jako je zanimljiva jer sa istorijske strane prati pocetak i razvoj najstarijeg zanata. radnja seze cak u drevni egipat...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back