Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zgrada izgubljenih snova(Ala Al Asvani) godinama zabranjivana u Egiptu, i kad je napokon objavljena, postala je svetski bestseler br.1.
Od pisca se trazilo da potpise demanti da se radnja desava u Egiptu i pise o Egipcanima, na sta je u tom momentu pristao, ali, njegovu knjigu citaoci nigde nisu mogi da pronadju, sklanjana je.....Godinama kasnije kada je potisivao primerk svog romana u Muan Sartuu, stolu je prisla citateljka i zamolila da se potpise na list papira, posto je primerak knjige ostavila kod kuce..."Gde stanujete, upitao sam"?
-"Pola sata odave"...
Idite i donesit, cekacu Vas...
Otisla je i donela...Predsednica festivala ga je u cudu upitala, zar je moguce?
"Cekao sam 20. godina da dobijem citaoce, pa mi sada ne predstavlja problem da sacekam dvadeset minuta, rekao sam i shvatio da se u tom trenutku tako i osecam"...
-----------------
Kairo u mikrokosmosu, boriliste, tamnica, lavirint, brodolom iz koga se teksom mukom spasava ljudskost"
Najprodavaniji roman na arapskom jeziku u citavom svetu (Edicia "Alnari")

Delim tvoje misljenje, Ukleta zima je daleko, daleko bolja, cak da je citas i kao zaseban deo sve i da ne znas sta se desavalo u prvoj, potpuna je celina...

Sto se tice Kutije u obliku srca, pogledaj ovde (ako narucis na sajtu, mnogo je jeftinije, a dobices vrednu knjigu)http://www.google.com/url?sa=t&sour...raNXc6cXg&sig2=HdUWQUWRfpCH1ZZjo94YmA&cad=rja

Hvala na informaciji!
Setila sam se knjige kad sam je videla na site-u i znam da me je zaintrigirala, ali da sam pomislila da je nekako "dečija", a podvedena pod horor i zatim zaboravila na nju...
Evo je na spisku.
Računam da je toliko dobra, koliko kažeš... :)

Moje iskustvo s Limundom je krajnje pozitivno...
Toliko sam bila zaludjena da sam noću ustajala da licitiram, tj. vidim ishod iste...I dosta sam knjiga tako kupila..
Nijedna nije stigla oštećena - uglavnom se prodavci potrude da bude dopro spakovano...Tako sam Gričku Vješticu ( ceo komplet) + komplet od tri knjige Prohujalo s vihorom, dobila u kutiji, ušuškane kao decu.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo s Limundom je krajnje pozitivno...
Toliko sam bila zaludjena da sam noću ustajala da licitiram, tj. vidim ishod iste...I dosta sam knjiga tako kupila..
Nijedna nije stigla oštećena - uglavnom se prodavci potrude da bude dopro spakovano...Tako sam Gričku Vješticu ( ceo komplet) + komplet od tri knjige Prohujalo s vihorom, dobila u kutiji, ušuškane kao decu.

Epa, ja ne ustajem, ja i ne ležem.:zcepanje:
Danas sam platila trinaest. Oko 3000 mi izašlo s poštarinom.

Zgrada izgubljenih snova(Ala Al Asvani) godinama zabranjivana u Egiptu, i kad je napokon objavljena, postala je svetski bestseler br.1.
Od pisca se trazilo da potpise demanti da se radnja desava u Egiptu i pise o Egipcanima, na sta je u tom momentu pristao, ali, njegovu knjigu citaoci nigde nisu mogi da pronadju, sklanjana je.....Godinama kasnije kada je potisivao primerk svog romana u Muan Sartuu, stolu je prisla citateljka i zamolila da se potpise na list papira, posto je primerak knjige ostavila kod kuce..."Gde stanujete, upitao sam"?
-"Pola sata odave"...
Idite i donesit, cekacu Vas...
Otisla je i donela...Predsednica festivala ga je u cudu upitala, zar je moguce?
"Cekao sam 20. godina da dobijem citaoce, pa mi sada ne predstavlja problem da sacekam dvadeset minuta, rekao sam i shvatio da se u tom trenutku tako i osecam"...
-----------------
Kairo u mikrokosmosu, boriliste, tamnica, lavirint, brodolom iz koga se teksom mukom spasava ljudskost"
Najprodavaniji roman na arapskom jeziku u citavom svetu (Edicia "Alnari")

Biljo, Biljka, Biljana
promiče ti ponešto
pisala sam o ovoj knjizi..nekoliko postova..i to skoro, tj, ne tako davno

po meni, toliko prodavan roman i nije baš, baš toliko dobar
i nervirala me tolika priča o njegovim mukama da bi se izdao roman, zauzela je trećinu knjige

opet citiram sama sebe
i film sam gledala, isto najetjela..al' sam odmah znala da sam čitala knjigu, nije bilo ono dal' sam čitala il' gledala
glumi Žerar DEpardije (tako nekako, onaj francuz nosati, krupni) a Dinu, ne znam ko, al' ista ona kako sam je zamišljala
i odlični oboje..i film

znači..ogromna preporuka za ovu knjigu
OGROMNA
Za Dinu sve isto k'o Ester, i za knjigu i za film do poslednjeg slova :D
Sin srece jos nisam citala. Znam da je slabija, ali citacu.
Dina je stvarno knjiga za pamcenje. Citala sam je oho-ho davno, al' secam je se oho-ho dobro :lol:

Rajka, ti znaš da pretražuješ, vidi tačno što sam pisala
znam da mi je u početku i bio dobar, poslije se razvodnio
Odmah, draga.
ja sam se stvarno baČila na čitanje

Zgrada izgubljenih snova...Ala Al Asvani
skoro sam na polovini...piše o ljudima koji žive u istoj zgradi, tj, nekim sobicama...mnogo ih je, jedva ih hvatam..zanimljivo, pitko i bez zadrške...o svemu
dešava se u Kairu, kol'ko sam shvatila skorih dana..da, na jedvite je jade objavljen 2oo2 god..malo me izmorio u predgovoru pišuči o svojim nedaćana koje su ga snalazile da izda roman

:lol:

Nego, da mi ne pobegne misao...Bilja je moja stara poznanica ( i protivnica :zper: ) sa Politike i drago mi je što nam se pridružila ovde. Zanimljive su mi njene preporuke, slabo smo horore imali ovde, pa iako to nije baš my cup of tea, osvežavajuće je. Ionako smo počeli iste knjige da čitamo, k'o sekta neka :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back