Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majče, nisam shvatila šta kaže taj smajli... nije ti se svideo Skandal? Meni jeste.
Malo me je nervirao tokom čitanja... dobro je vodjena priča, ali prosto me nerviralo ponašanje junaka. Ali kraj mi se svideo, potpuno mi je bilo neočekivan rasplet.

nije mi se svideo:neutral:
tj ne mogu reci da mi se bahs nije svideo, nisam ostavila na pola...ali nekako sam imala utisak kao da "chitam" neku seriju u nedogled:neutral:
kad vec pravite poredjenja sa filmskim scenarijima...
mislim 600strana:eek: pa ja sam ochekivala neku kulminaciju...
kad ono tjorak...po mom mishljenju..nishta mi se nije "dogodilo" na kraju knjige...
ne ochekujem ja hepi end, ne mora ni tuzan kraj, ali neshto ochekujem:rtfm::lol:
ne znam kako da kazem, a da ne prepricham:think:
mogla bih tih 600str preprichati vrlo lako, a nije da nema deshavanja u knjizi...ali nekako...mislim da je to sve moglo na manje stranica, jer sam nakon toliko chitanja ochekivala neki bolji rasplet(konkretno vezan za sluchaj u knjizi),a ono..stekla sam utisak da bi spisateljica mogla tako josh bar 200stra:dontunderstand:

Jao, žene i devojke, ja sam skroz pobrljavila. Ja sam pisala o knjizi Zabeleške o skandalu Zoi Heler. Sve što sam rekla o Skandalu, odnosi se u stvari na ovu knjigu. Prvo mi je postao sumnjiv pisac... a sve to što je Majče rekla za Skandal, ja mogu da primenim na Ostavljenu, istog pisca - Peni Vićenci. Previše strana za nešto sasvim predvidivo i neoriginalno.

E pa ja cu sada da priznam da sam ja pre izvesnog vremena uzimala Ostavljenu i vratila neprocitanu :rumenko:
Sumnjivo je to meni nesto bilo. I tako je ja prelistam, ono brzinski 15-ak minuta, pocetak, sredina, pred kraj, predgovor, pogovor, po par recenica sa nekolikos trana... i vidm ja da je to neki prosek. I eto ne procitam. I eto znaci da se ne kajem :)

Jao, žene i devojke, ja sam skroz pobrljavila. Ja sam pisala o knjizi Zabeleške o skandalu Zoi Heler. Sve što sam rekla o Skandalu, odnosi se u stvari na ovu knjigu. Prvo mi je postao sumnjiv pisac... a sve to što je Majče rekla za Skandal, ja mogu da primenim na Ostavljenu, istog pisca - Peni Vićenci. Previše strana za nešto sasvim predvidivo i neoriginalno.
Procitala sam je i slabo je se secam,evo mi je u ruci i listam je ,posto nemam nikakve beleske :lol:
.............
I listam je,ali mi se samo mota po glavi neka prevara,izdaja, dve zene i nista drugo :confused:Sve se tesim da je to bilo pre 5-6 god.

:lol:

dakle...
Ostavljena od P.Vicenci mi je bila ok....chitala sam je pre vishe godina, ali se secam...mozda jeste jedna od mnogih, ali nije me smorila i nije mi bila skroz predvidiva...bash je se secam...zato i uzeh ovu knjigu, ali smorila me skroz:confused: mada sam josh pre chitanja rekla, kad sam prochitala sazetak, da mi lichi na neku Dinastiju ili roman Dz.Kolins...
nisam napravila dobro poredjenje sa Dz.Kolins, ali jeste ko serija neka...

a Zabeleshke o skandalu prochitala jesam...e sad ne mogu da kazem da l mi se svidela knjiga, ali jeste ostavila utisak na mene...samo ne znam da l zbog filma koji je snimljen po njoj, a u njemu glumi onaj :rumenka: glumac kakolisezove, shto glumi Henrija u seriji Tjudorovi:D
mada mislim da sam prvo gledala film koji mi se, jelte, svideo:lol: pa onda prochitala knjigu i chini mi se da sam se malo razocharala knjigom:think: (je l' tanushna?)

ja peglam cijelu noć noćas
i još se kraj ne nazire

i zato ne mogu da učestvujem u diskusiji

Ako, ja sam sinoc
smilie_haus_106.gif

A taman sam htela da napisem kako Esterka ni "a " da kaze, kad eto nje :D :zag:

ja ne peglam tako :mrgreen:

na valjak :D
morala sam, dogorelo do nokata (čitaj, nijedan opeglani lancun, jastučnica, stolnjak, krpa...) ovo ostalo ne peglam..eto, ako baš mora...(nasložim fino, istegnem i stavim na stolicu od kompjutera..i ćeraj...nema te pegle ka' što je moja pozadina)

prenesem utiske o knjizi koju čitam, na polovini sam (2oo str :mrgreen:)
znači, Znaci Identiteta
dobro, vrlo dobro...samo stil je neobičan i neujednačen, treba se skoncentrisati..dobro vodi priču o sebi, porodici i Španiji za vrijeme i poslije građ.rata, iako stalno miješa prezent i past..
ova prva polovina je za preporuku, vidjećemo dalje

završila sam i drugu polovinu
meni je bila vrlo dobra
dal' je za preporuku, ne znam...treba se pripremiti za drugačiji stil pisanja i treba malo više koncentracije..

ja ne peglam tako :mrgreen:

na valjak :D
morala sam, dogorelo do nokata (čitaj, nijedan opeglani lancun, jastučnica, stolnjak, krpa...) ovo ostalo ne peglam..eto, ako baš mora...(nasložim fino, istegnem i stavim na stolicu od kompjutera..i ćeraj...nema te pegle ka' što je moja pozadina)
Ooo, i ja sto-sta ne peglam. Samo se lepo rasiri za susenje, pa lepo pokupi i slozi, i ostanu na peglanju samo kosulje, pantalone i... tek jos po nesto :mrgreen:
Ma 'ajde, kad bih inace citala i krstarila :D

PS. Ja sam ti veca Crnogorka neg ti, budi ubijedjena :mrgreen:

Poslednja izmena:
E evo i mene.Ovo je bio MOJ vikend!
U petak, za rodjendanac, sam odustala od Noći knjige i otišla u pozorište i na večeru i nauživala se.Moj dragi je, znajući koliko sam luda za knjigama, insistirao da svratimo do Lagune ( kao da mi udovolji) i bilo mi je glupo da odbijem.Unutra 200 stepeni, masa ljudi od kojih većina ne zna šta traži, šta bi htela...da ne grešim dušu,ali to nisu čitaoci kao mi ovde...iako im sve piše i dalje ne znaju gde šta stoji...Ljubazna devvojka mi prilazi i na moje zaprepašćenje, kaže mi gde je kraj reda (?!) - ja sam stvarno mislila da ću moći slobodno da se muvam i biram, kad ono red i skidaš sa polica kako pored čega prolaziš..nekako mi je to...pa bzvz...Uglavnom, nije mi se dopalo...Popuste smo već kometarisale...Na jedvite jade nadjem tri knjige,jedna je Kapija suza, koju baš želim i pošto se red jedva pomerao, morala sam da vratim knjige , jer je došlo vreme za pozorište...
Kada smo nešto pre ponoći ponovo prolazili tuda, nije bilo gužve, ali nisam imala želju da se vratim po knjige...
Toliko o toj s moje strane, tako očekivanoj manifestaciji...
Sve ostalo je bilo sjajno...Čak sam uspela da dragog ubedim u vezi sa letovanjem i sad idemo tamo gde sam želela i ostajemo koliko sam želelea...jeeeeeee!
Presrećna sam, a kao što volim da kažem - ako to ne podelim sa vama, kao da se nije ni desilo.

Ja poslala muza u Lagunu, scena tece ovako dakle pozorise u kuci :lol:
On kaze jao ma gde da idem pa bice guzva katastrofa, jel mogu neki drugi dan da odem kupicu sta god hoces samo nemoj veceras
Ja napravim facu ovako :eek: pa ovako :sad2: pa uhvatim vazduh i pocnem:
Kako si samoziv, sve ti je tesko za mene da uradis, da si ti meni rekao ja bih odmah krenula, meni nikad nista nije tesko za tebe i sve to uz jedno teatralno tras vratima :mrgreen: onda malo cutim u sobi da vidim ima li scena efekta, evo ti njega posle 10 minuta sa jaknom na ledjima

I taaaako mi je kupio Kapija suza i Kraljicina luda

Ovo kao da je scena iz moje kuće...:)

Osim da je peglanje doopetom najproduktivnije (što sam već znala), ništa nisam uspela da pohvatam na ove poslednje dve stranice, šta valja, šta ne valja...:confused: Biće da mi se još spavka, probaću popodne.

I ja cu danas najverovatnije da kupim Kraljicinu ludu. Idem prvo u Plato da kupim Pricu Jevrejina lutalice za poklon, a onda moram i da svratim u Lagunu.
Mislim.... kako da kupim knjigu nekom drugom, a ja da ne dobijem nista?!?

Nece da moze :ljutko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back