Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nalećeh :D

i, moram, ali moram da kažem
Bijićka, jeste sve to tako po tvojim bilješkicama (srećna žena sa bilješkama, ja sa mojim papirićima nemam nikakve šanse)
ali, meni je, prije par godina to bio prvi susret sa Megi...i meni je ta knjiga od svih njenih poslije pročitanih (ne znam kojih, :mrgreen: , ali bilo ih je) ostavila najveći trag
još me nekako boli kad je neko pomene
zašto, ne znam

Kaže mi drugarica da je čitala Ringišpil Bačić-Alimpić i da je strašno tužno. Neverovatno, kaže, koliko se toj balerini (koja je valjda glavni lik) nesreća dogodilo u životu.
Ja nisam čitala, (ovde smo je anatemisali, ali možda i hoću ako mi dođe do ruke), pa sad pričam na pamet, ali tako ja zamišljam da se izazivaju osećanja kod čitalaca...
Jednom jadnom liku nakačiš gomilu nesreća... i onda svi budu dirnuti.
A zbog čega je ova Kada si otišao uopšte tužna? Što je ona žalosna jer joj dragi poginuo? Pa svi su kad izgube nekog dragog. Ili.. .
Možda sam ja bezosećajna. Eh, kamo sreće, lakše bi mi bilo

Ma i ja samo povremeno zatrebam.
Covek je sve objasnio, svaka mu cast.
Mama mi kaze da je bio gost u Beogradskoj hronioci, da je jako simpatican, i ona misli da je... Nislija :D
Eh te Nislije :zag:

@Bi, i ovaj nas, ume da nas organizuje samo tako :D
To je valjda ta generacija, sta li :D

Kaže mi drugarica da je čitala Ringišpil Bačić-Alimpić i da je strašno tužno. Neverovatno, kaže, koliko se toj balerini (koja je valjda glavni lik) nesreća dogodilo u životu.
Ja nisam čitala, (ovde smo je anatemisali, ali možda i hoću ako mi dođe do ruke), pa sad pričam na pamet, ali tako ja zamišljam da se izazivaju osećanja kod čitalaca...
Jednom jadnom liku nakačiš gomilu nesreća... i onda svi budu dirnuti.
A zbog čega je ova Kada si otišao uopšte tužna? Što je ona žalosna jer joj dragi poginuo? Pa svi su kad izgube nekog dragog. Ili.. .
Možda sam ja bezosećajna. Eh, kamo sreće, lakše bi mi bilo

Tragičnija je meni zabranjena ljubav od samog čina pogibije voljene osobe, ono ponašanje Džonovog oca...

sad ne mogu da se setim knjige nikako :dash:
a znam da mi se svidela jaaaako i da mi je bila tuzna, tuzna:sad2:
meni izgleda u glavi Daljina medju nama:think:
je l u Kada si otishao ona otkrila da joj se mama shvalerisala?
molim odgovor na pitanje postavljeno i spojleru:hvala:

Procitala neku decju knjigu, iz serije 'Daugthers of the Moon', Lynne Ewing, i naravno negde iz sredine, ne znam koliko ih ima tacno :) samo mi jos fali da jurim tinejdzesku literaturu o boginjama i silama zla (al da ne bude zabune, sve sam ih vec nasla u biblioteci tj na sajtu). Divno za odmaranje mozga. (mada kad bolje razmislim ovo je i za tinejdzere mozda neozbiljno)
A sad cu onu sto je Bilja preporucila, uzela sam je juce.

Samo da javnem sapatnicima.
Na YuTube ukucas "prijemni ispit iz srpskog 2011", i gle cuda. Ima odradjen i srpski!
Pa kome treba nek izvoli :)
Nije tako velika pomoc kao za matematiku, ali ipak negde pomogne :)

PS. Pocela da citam "Kci srece".
Svidja mi se sto je tako... starinska :)

Samo da javnem sapatnicima.
Na YuTube ukucas "prijemni ispit iz srpskog 2011", i gle cuda. Ima odradjen i srpski!
Pa kome treba nek izvoli :)
Nije tako velika pomoc kao za matematiku, ali ipak negde pomogne :)

PS. Pocela da citam "Kci srece".
Svidja mi se sto je tako... starinska :)

ah, Isabela, zavidim ti

Hvala za prijemni :zag:

Upravo sam zavrsila citanje i plakanje.
Zivot nepoznatog coveka - Andrej Makin,malo me zavaralo u pocetku da i ne lici na njega,sta mu bi ?,do sada je uvek bio dobar....a onda je pocelo i nije me razocarao.
I dalje tvrdim da je odlican.

Bas sam razmisljala o tome sto je Mrs.Bi napisala
pa to i jeste bio cilj.. da vas boli. Iznudjeno.
i dosla do zakljucka da kod nekih pisaca unapred osetim, obicno i pogodim sta tu jos moze da se doda da bi efekat bio veci.Sada mi je najsvezija Kako je nestajala Esmi Lenoks,i tu sam imala osecaj da citam pricu koju je neko izmislio,a kada citam,po meni odlicne pisce,sve mi je realno,uzivim se skroz....
Ala sam ja ovo objasnila ;),mozda je neko i razumeo....:lol:

Bas sam razmisljala o tome sto je Mrs.Bi napisala i dosla do zakljucka da kod nekih pisaca unapred osetim, obicno i pogodim sta tu jos moze da se doda da bi efekat bio veci.Sada mi je najsvezija Kako je nestajala Esmi Lenoks,i tu sam imala osecaj da citam pricu koju je neko izmislio,a kada citam,po meni odlicne pisce,sve mi je realno,uzivim se skroz....

Eh, kamo sreće da na svetu ne portoji ni jedna osoba sa sudbinom Esmi Lenoks.

ne dirajte mi Megi :tiganj:
ja sam pochela da chitam Tragom mrtve princeze i moram da kazem da sam tek malo odmakla, jer ne mogu bez naochara da je chitam nekako mi izgledaju sitna slova, a pred spavanja je chitam pa ne mogu bash ni da legnem kako treba ako imam naochare:confused:...elem nisam daleko odmakla (70str) ali mogu da kazem da mi se svidja..jako...
imala sam predrasudu prema knjizi, ne znam iz kog razloga...valjda sam ochekivala neku glupost (necu da navedem naslov za uporediti da se neko ne bi uvredio, ali neshto vezano za te princeze, sultane, hareme...knjige sa tim rechima u naslovu :lol:), ali priznajem za ovu knjigu skroz bez osnova...
iako ima dosta opisa, a ja ih ne volim preterano, ovde mi se chak i to svidja jer nisu preopshirni,a sve prosto zamishljam dok chitam:aha:
mama mi je malo preprichala o chemu se radi ne bi li me nagovorila da prochitam, njoj se takodje svidela....
moguce da ima veze i to shto gledam jednu tursku seriju, pa me malo i zainteresovala njihova istorija i kultura ...
eto...

da...zaboravih da kazem...zavrshila sam Skandal od Peni Vicenci i moj utisak je :confused:
to je sve shto mogu reci

Eh, kamo sreće da na svetu ne portoji ni jedna osoba sa sudbinom Esmi Lenoks.

Probacu da bolje objasnim:nisam mislila na sudbinu Esmi i slicne,nego na nacin pisanja.
Recimo posle onog trenutka kada dve sestre ostaju nasamo sledi ovaj dijalog:
"Isuse",rece Aleks i udahnu kao da je sve do tada zadrzavao vazduh."Sta je to bilo?O cemu se tu radi?Da li ti znas?
Mozda je to ono sto mi se ne dopada,cini mi se da bi o tom dramaticnom susretu bilo bolje pisati bez ovakvih dijaloga :think:Ovo me podseca na scenario za film.
Ovakvi delovi me spuste na zemlju i setim se da citam roman,ne mogu da se potpuno uzivim......

Poslednja izmena:
Upravo sam zavrsila citanje i plakanje.
Zivot nepoznatog coveka - Andrej Makin,malo me zavaralo u pocetku da i ne lici na njega,sta mu bi ?,do sada je uvek bio dobar....a onda je pocelo i nije me razocarao.
I dalje tvrdim da je odlican.

Bas sam razmisljala o tome sto je Mrs.Bi napisala i dosla do zakljucka da kod nekih pisaca unapred osetim, obicno i pogodim sta tu jos moze da se doda da bi efekat bio veci.Sada mi je najsvezija Kako je nestajala Esmi Lenoks,i tu sam imala osecaj da citam pricu koju je neko izmislio,a kada citam,po meni odlicne pisce,sve mi je realno,uzivim se skroz....
Andrej Makin
Od njega jedino sto nisam procitala, a sto je kod nas izdato, a sto naravno nameravam da procitam, je:
– Zivot nepoznatog coveka (znaci dobra :) ) i
– Ljudska ljubav

Megi O'Farel.
E sad. Ovo je (Kada si otisao) prva knjiga koju sam od nje procitala. Godinama nisam procitala ljubavni roman, ovo je bio prvi posle ko zna koliko, i meni je bas legao. Jos mi nesto tesko na dusi...

:think: Hm, da, procitala sam skorije Vremeplovcevu zenu, to se isto valjda racuna u ljubavni roman, secam se da se mnogima bas dopao, da ih je isto ovako nesto tistalo i stezalo, ali mene jok. Bio mi je nekako... sterilan. Bilo mi je nekako, a i sada mi je, skoro sve jedno.

:think: Ovi novi pisci svako udara u svoju zicu, i svako ima ciljnu grupu za koju pise (recimo ljubavni roaman).
Neko udara dzez, neko klasiku, neko rok ili pop, a neko bogami narodnjak :mrgreen:

:think: Eto tako ja malo :think:
:mrgreen:

Probacu da bolje objasnim:nisam mislila na sudbinu Esmi i slicne,nego na nacin pisanja.
Recimo posle onog trenutka kada dve sestre ostaju nasamo sledi ovaj dijalog:

Mozda je to ono sto mi se ne dopada,cini mi se da bi o tom dramaticnom susretu bilo bolje pisati bez ovakvih dijaloga :think:Ovo me podseca na scenario za film.

Aha, i ja to ne volim.
Meni je recimo ona... kako bese... skoro sam je bas oplela... da!
Potraga za srecom mi je bila kao scenario za film. Grrr, to bas mrzim :evil:

Majče, nisam shvatila šta kaže taj smajli... nije ti se svideo Skandal? Meni jeste.
Malo me je nervirao tokom čitanja... dobro je vodjena priča, ali prosto me nerviralo ponašanje junaka. Ali kraj mi se svideo, potpuno mi je bilo neočekivan rasplet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back