Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad kad pomenu Bolenove, primetila sam da ljudi obično pišu da je druga knjiga (''Nasleđe Bolenovih'') mlaka u odnosu na Drugu Bolenovu kći i da su razočarani. Ja nisam bila. Knjiga jeste drugačija i verovatno ljudima nedostaje Ana Bolen i njena spletkarenja, ali nije za potcenjivanje, svakako i nju treba pročitati.

Ja sam stigla do pola Nasledja Bolenovih i mogu da kazem da nije mlaka, niti losa.... samo ide drugacijim tempom, tri potpuno razlicite osobe pricaju pricu umesto jedne, prekidi u toku price su cesti, i zato deluje da drama ne dostize svoj vrh. Ali nikako ne mogu da kazem da je losa...naprotiv.

Suzanin-dnevnik-za-Nikolasa-1.png
k1i300v4r222_samantina_pisma_dzenifer_delfi_knjizare.jpg

Otrovno mleko maslacka – Vida Ognjenovic, Prosveta, 170 str.(7 pripovedaka)

Lepe pripovetke. Sve su tople, ravnicarske, spore… S’ tim sto je prva “Vilina deca”, odlicna. Glavne licnosti koje se u njoj opisuju su dve bliznakinje. Za mene je inace odnos izmedju blizanaca i njihov odnos prema svetu, potpuna nepoznanica. Ali sam sigurna da takav zivot nosi mnoge specifinosti i poteskoce. A ovde je dotaknut jedan takav zivot. Volela bih da procitam jos nesto sa takvom temom.

Pripovetke lice na Isidorine. Isto podneblje, slicni likovi, samo je vreme neko drugo mada se to slabo primecuje. U ravnici kao da vlada vanvreme. I Vidine pripovetke nemaju tu raskos kao Isidorine. Vise su minijature, dok su Isidorine recimo ulje na platnu.

PS. A ove biografije Mikelandjela i Van Goga. Pa gde me nadjoste :)
Plus, na spisak ide "Rubin u njenom pupku". Kakav glup naslov, ali vidim da je sadrzaj bas po mom meraku :)
@machi, evo ja :)

Trenutno citam U senci nara :)

Nego mislila sam da ikoristim prisustvo naseg drugara/profe :) knjizevnosti Sante Slayera, i da ga zamolim da napise ako ga ne mrzi, sta je sada lektira za I godinu srednje skole. E sad, ja nemam pojma da li se to razlikuje od skole do skole, ili svi imaju isto. Svakako bi mi znacilo ako ima nesto sto je svima, bez obzira na skolu obavezno, da znam. Da ovom nasem nesrecniku uzmem za preko raspusta :roll: Narocito ako je to nesto obimnije.

Ne znam da li je ovo za PP ili moze da se pise ovde na temi :think:

Devojkeeeeeeeeee ja juce bila u pohodu na Lagunu,
Svaka cast Milicice :klap:
Ja razmišljam da kupim ovu, skoro je izašla http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1632
Sto mi ovo poznatoooo :think:

Jel Budenbrokovi imaju dva dela? :think:

Kupila sam Budenbrokove na vockama pa nek ide zivot :zaljubljena:
Tacno sam znala zasto si pitala jel imaju 2 dela :D
Mico, poznajem te ko rodjeni dzep :lol:

Trenutno citam U senci nara :)

Nego mislila sam da ikoristim prisustvo naseg drugara/profe :) knjizevnosti Sante Slayera, i da ga zamolim da napise ako ga ne mrzi, sta je sada lektira za I godinu srednje skole. E sad, ja nemam pojma da li se to razlikuje od skole do skole, ili svi imaju isto. Svakako bi mi znacilo ako ima nesto sto je svima, bez obzira na skolu obavezno, da znam. Da ovom nasem nesrecniku uzmem za preko raspusta :roll: Narocito ako je to nesto obimnije.

Ne znam da li je ovo za PP ili moze da se pise ovde na temi :think:

Moja ćera završava I godinu gimnazije, pr. mat. smer. Ja sam definitivno šiznula, jer je čitala SAMO Rane jade i Romea i Juliju. I to joj razredna predaje srpski. Uvalila im je interpretacije na početku šk. godine, i to im je kao dovoljno. Užas!

Lamar, koliko me secanje sluzi u prvoj godini smo radili narodne epske pesme :heart: , Romea i Juliju, Ep o Gilgamesu, Antigonu, mozda Hamleta, Ilijadu, Pakao(Dante). U glavi mi je da smo radili i barok i klasicizam, ali nikako ne mogu da se setim koja dela.

Lamar, koliko me secanje sluzi u prvoj godini smo radili narodne epske pesme :heart: , Romea i Juliju, Ep o Gilgamesu, Antigonu, mozda Hamleta, Ilijadu, Pakao(Dante). U glavi mi je da smo radili i barok i klasicizam, ali nikako ne mogu da se setim koja dela.

Hmmm, bilo tako nekako...pre dvadeset godina, u mom slucaju.

Sada, ko zna.

Moja cerka zavrsava sesti razred, ove godine su citali samo Orlovi rano lete. :roll:

U, hvala vam drage moje :zag:
Ovaj nas nesrecnik ne cita nista, pa mi je olaksanje da nisu neka obimna dela.
A posto je uzasno spor... da je nesto obimnije... to bi bilo... na sveti nikad :roll:

Branko Copic. Eeee, kako sam ja to volela da citam :zaljubljena:
Dok je moj sestric bio mali ja sam mu sa uzivanjem procitala i Copica i Tom Sojera, i Nusica, i... sve cega sam se setila. Uzivao je i on, i to jos kako, i smejao se i sve. Ali kada je trebao sam da pocne da cita... mucak :(
Eto tako. Sad sam vam se izjadala pa mi lakse :)

U, hvala vam drage moje :zag:
Ovaj nas nesrecnik ne cita nista, pa mi je olaksanje da nisu neka obimna dela.
A posto je uzasno spor... da je nesto obimnije... to bi bilo... na sveti nikad :roll:

Branko Copic. Eeee, kako sam ja to volela da citam :zaljubljena:
Dok je moj sestric bio mali ja sam mu sa uzivanjem procitala i Copica i Tom Sojera, i Nusica, i... sve cega sam se setila. Uzivao je i on, i to jos kako, i smejao se i sve. Ali kada je trebao sam da pocne da cita... mucak :(
Eto tako. Sad sam vam se izjadala pa mi lakse :)

Eto lepo ja rekoh:zcepanje:

Tetka samo tako nastavi:zag:

neće
moja starija je na jedvite jade i lektiru čitala..poneku je i preskočila (ovo "poneku" je vrlo optimistički rečeno)
i nije nepismena, naprotiv
tako, biće on kako treba što se tiče pismenosti
ljubi ga tetka sa biblioteke

Pa jeste... znam... imaju oni drugacije izvore informacija... sve drugacije... al' nekako knjige su knjige :(
Ali sta je tu je. Da ne budem baba-zvaka.
Vremena se menjaju... i treba da se menjaju... i tako to... znate i sami... da ne davim :)
PS. Ester sto su dobre ove tri tackiceee! Mnogo toga kazuju. A od tebe sam ih usvojila :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back