Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rale bre, ne bacaj nas na muke, gde ce ti dusa! Kazuj sve po redu, nemoj ti tu malo sad malo posle. Nego lepo, spisak na sunce (necemo reci muzu, moze postar da mu se samo zali sta je sve dovlacio i kako ga stegao isijas zbog tvog limun- i kupin- voca:) )
Jer pazi, ti tvoji spiskovi su korisni da znamo koga da cimamo kad nam se nesto cita ali nismo sigurni da treba. Kao sto si ti za me citala danas pominjanu i "Ulicu kamilija" i "Matematiku ljubavi" :) Vrednice nasa :cmok2:

Rale bre, ne bacaj nas na muke, gde ce ti dusa! Kazuj sve po redu, nemoj ti tu malo sad malo posle. Nego lepo, spisak na sunce (necemo reci muzu, moze postar da mu se samo zali sta je sve dovlacio i kako ga stegao isijas zbog tvog limun- i kupin- voca:) )
Jer pazi, ti tvoji spiskovi su korisni da znamo koga da cimamo kad nam se nesto cita ali nismo sigurni da treba. Kao sto si ti za me citala danas pominjanu i "Ulicu kamilija" i "Matematiku ljubavi" :) Vrednice nasa :cmok2:
Dano, načekaćete se vi vala, ukoliko se uzdate u mene. :zcepanje:

Već sam rekla, U potrazi za srećom,
Papa Jovana, koju sam pročitala, ali je obožavam,
Čas anatomije, Kiš,
Pali anđeli,
Aprilska veštica,
Pandorin ključ,
Budenbrokovi

Dakle ovako: jasno mi je u za "U potrazi za srecom" (koja sme da rizikuje Esterin gnev, jadna ne bila:)), sentimentalne "papske" vrednosti razumem, klasike domace i strane podrzavam. "Aprilsku vesticu" takodje.
E sad, zasto "Pandorin kljuc" i koji su ti ti "Andjeli"? Je l' to po preporuci i kakvoj (hocu i ja da cujem, hocu i ja!)?

Učinilo mi se interesantno
slika-3668989x640.jpg

a Pali anđeli, Trejsi Ševalije,je bila jako povoljno 132 din:), pa rekoh, za ćeru.

pojedoh sad boga i oca
sve što nađoh u frižideru, i slatko i slano
i još pride sa stola dest šaka miksa (lješnik, badem, brusnica, ind,orah,)

odo' da spavam:zper: nema više od čitanja ništa

Čas anatomije, Kiš,
Pali anđeli,
Aprilska veštica,
Pandorin ključ,
Budenbrokovi

Malooooo! ....... ja pomislila novu policu!!!:mrgreen:

U svakom slučaju biće potrebna:zper:!

Procitala Kraljevski čitalac od Alana Beneta, simpatično štivo o tome kako je kraljica Elizabeta Druga postala strastveni čitalac!

:cmok: svima!!!

Ljudi, licitiranje na Limundu je strast, kao kockanje.:manikir: Zbog toga zapostavljam čitanje kod kuće.:(
Sreća moja da na poslu nemam lični komp, najurili bi me za dva dana. Ali, neću više.:)

meni je Rajka, Rajka i kapak

može biti Radddda sa sto d

Sad meni u duhu DRRT ovo Rajka doslo smesno do zla Boga :rotf:

Nece Rada da se ljuti valjda :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

A jos kad to kaze osoba koja nosi ime kao jos jedan lik iz knjige stvar postaje jos smesnija :zcepanje: ...pri tom ne mislim na sebe cisto da se zna ...a ni kupus numem da stavim mame mi :rotf: u podrum ide iskljucivo muz ja se bojim buba ...:sad2:

Čas anatomije, Kiš,
Pali anđeli,
Aprilska veštica,
Pandorin ključ,
Budenbrokovi

Obožavam Budenbrokove i imam upravo to Prosvetino izdanje koje je ponudjeno na Limundu a za koje pretpostavljam da si ga ti kupila. :lol:
Uopšte mi se svidja Tomas Man. I Čarobni breg mi nije bio dosadan kao većini ljudi.

Inače, čitam postove unazad, pa sam iznenadjena iznenadjenjem nekih forumašica što se kod Djurdjevićke ne otkriva ubica na kraju. Tako je u svim romanima o Inspektorki Hari. I Deda Ranko, i Parking Svetog Savatija i Prvi, drugi, treći čovek (koji ja nikako nisam mogla da povežem s predmetom Radovana Karadžića, iako se na sva usta, tačnije slova pisalo o tome)...još mi nekako najjasnije u Čim preživim ovaj roman, mada i tu ne znam ko je tačno.
A jedno vreme sam mislila da ja nisam ukapirala ko je ubica, jer nemoguće da nije otkrila. Ali posle dve pročitane njene knjige sam prestala i da očekujem uobičajeno razrešenje.

Čas anatomije, Kiš,
Pali anđeli,
Aprilska veštica,
Pandorin ključ,
Budenbrokovi

Uf, meni se Pali andjeli nikako nisu dopali...Tad sam i prestala da čitam njene knjige...Knjiga je sumorna i meni nekako bez poente...Baš sam se bezveze osećala nakon čitanja...

Što se moje Profesorke klavira tiče, namerno je nisam sinoć završila - ostavila sam još 10-ak strana, da mi makar još malo traje...iako sam to izvela teškom mukom...I moram da priznam da sve u svemu uopšte nije tako light, kako mi se činilo.....Lako se čita, ali tema je vrlo brzo prestala da bude light...
Sad sam već slobodna da je preporučim.

procitala i preporucujem
Aleksandra Fuler-Ne idimo nocas psima
autobiografska prica bele devojcice koja odrasta 70tih i 80tih godina proslog veka u crnoj Africi koja se bori za svoju nezavisnost (Afrika, ne devojcica :lol:)
pomalo oporo, prilicno tuzna porodicna prica, ali koja nije tugaljiva, nacin price se sasvim uklapa u surovost tadasnjeg i tamosnjeg zivota... bas nimalo sladunjavo

procitala i preporucujem
Aleksandra Fuler-Ne idimo nocas psima
autobiografska prica bele devojcice koja odrasta 70tih i 80tih godina proslog veka u crnoj Africi koja se bori za svoju nezavisnost (Afrika, ne devojcica :lol:)
pomalo oporo, prilicno tuzna porodicna prica, ali koja nije tugaljiva, nacin price se sasvim uklapa u surovost tadasnjeg i tamosnjeg zivota... bas nimalo sladunjavo

ovo je na akciji lagunijoj i baš mi je zapala za oko, naslov mi je govorio da nije sladunjava, ali sam se razmišljala i na kraju je skinula sa spiska jer nisam našla preporuke... al evo razloga da je vratim na spisak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back