Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dalje :)

što mi češće ulazi u moždani program čuvena spisateljica:mrgreen: M. Mateus (al' kako se samo našla u prezimenu, baš joj je leglo) sve više sam zadivljena..koji je to mentalni sklop, pa biti tako ..tako..kompletno kompletna
isto tako sam se divila i Zokiju (madam Brunclikova)...

Mislim...sta se sve izdesava u toj prici za celih nedelju - dve dana. Dosla na dvor kod nepoznatog strica kao vanbracna necaka i primili je bez pogovora jer lici na statuu njenog oca :roll: Za dva dana je prosi zaljubljeni princ
Treci dan vec juri brata po Italiji, za koga do juce nije ni znala da postoji, a u nju se zaljubljuje usput i Makijaveli. Onda srece Bordziju, spava sa njim isto vece i on joj ujutru kaze da je voli, a ona odlazi kuce gde Orsini hoce da je strpa u krevet, odbija onog prvog a pojavljuje se treci , tj, cetvrti..mnooogo lep... i medju njima se desava magija...aaaa:dash:

A pricu prica u stilu...Ja sam uradila ovo, a on je uradio to. Onda smo uradili to....i tako....:neutral:
I sve ovo u jednom zivotu :eek:
BoKte.

Slepi ubica-Margaret Atvud-pročitano(verovatno je sličan osećaj kad se vuku recke,ja uživam da kažem : pročitano :zcepanje:)

Sporo mi je išlo čitanje prve dve trećine(upozorena na vreme studirala sam svaku rečenicu)ali je posle krenulo toliko ,da je sve drugo stalo:cool:

U celoj knjizi mene je najviše očarao njen odnos prema telesnom staranju,fina ironija,humor,mirenje sa sudbinom :heart:

ja2.gif
,jedino me je zbunila vežbanka iz matematike,morala sam da je čitam više puta da shvatim poruku
smilie_girl_043.gif
Svaka cast sto si bila tako pronicljiva :cool:

što mi češće ulazi u moždani program čuvena spisateljica:mrgreen: M. Mateus (al' kako se samo našla u prezimenu, baš joj je leglo) sve više sam zadivljena..koji je to mentalni sklop, pa biti tako ..tako..kompletno kompletna

Uz sve njene kvalitete još je i skromna, pazi kako priznaje da nije svemoguća, a svi znamo da jest;)

opet ja

sad se baČam na "Sve što sam voleo" Siri Hustvet
kaže na prednjoj strani...namenjena je intelektualnim sladokuscima, ozbiljna ali duhovita, širokih vidika i dubokih moralnih načela...
e, pa, sva sam takva
evo me k'o M.Mateus:mrgreen:

A zapravo sam dosla da :bye: devojke moje. Odoh na odmor pa cu kad se vratim imati sta lepo da citam - ima ovde da bude 15 stranica najmanje :)
Na odmor nosim:
"Pesma ptica" Luj de Bernije (da vidimo kakav je posle "Mandoline". "Partizanova kci" mi se nije dopala ali ova je mozda bolja. Trebalo bi da je neka vrsta romansirane biografije Kemala Ataturka)
"Istanbul" Orhan Pamuk
"Price sa Bosfora" Radivoj Radic (svedocanstva o Carigradu koja su ostavili strani posetioci koji su tamo odlazili)
"Ubistvo u Orijent Ekspresu" Agata Kristi.

Naravno pogadjate gde idem i kojim prevoznim sredstvom :)

Lepo mi se odmorite drugarice moje, uzivajte, citajte lepe stvari (a ako ne ispadnu bas lepe a vi bar ovde popljujte da budem upozorena ;)) i lepo se druzite dok se ne vratim pa cu vam se pridruziti.
:kiss: za sve!
Diiiivno
smilie_girl_192.gif

A i literatura ti je super.
Ove dve sam citala, i odlicne su naravno.
Lep provod
smilie_girl_202.gif

E pa devojke stvarno ste divne! Kako sad da se ne provedem najlepse moguce pored tolikih lepih zelja! :D

Nego Ester, samo jos da kazem da ti je Sve sto sam voleo predivna, ja sam uzivala u njoj. I lici na Pola Ostera (to mu je zena u stvarnom zivotu pa valjda je malo poprimila od njega) ali je opet samosvojna i vidi se da zena pise. Bas lepa knjiga.

Ovde večeras sve nekako voluminizirano....:eek: :zcepanje::zcepanje: baš sam se slatko ismejala

ovo je pravo poređenje....

Dano, tako si vešt izbor knjiga napravila za putovanje. Nego, bolje se ti provodi tamo, obilazi, izlazi, šta se već tamo radi, a manje se zanimaj knjigama. Ili ćeš to sve u Orijent expresu da pročitaš. Jel sad opet ima voz koji se tako zove i ide negde iz Pariza ili odakle u Istambul. Nešto sam čitala pre nekog vremena.
Nego vidite šta mi izašlo kad sam ukucala u google Orijent expres....
:hahaha::hahaha: baš se uklapa sa gorepomenutom..

O, kavo ludo veče

http://www.dereta.co.rs/akcije.jsp

Svetski dan knjige, koji se u celom svetu proslavlja 23. aprila, biće i ove godine obeležen u Beogradu. Davne 1926., knjižari iz Barselone ustanovili su 23. april za Svetski dan knjige, jer su na taj dan 1616. godine u dvema državama koje su bile veliki neprijatelji, preminula dva „besmrtna“ književnika Španac Miguel de Servantes i Englez Vilijam Šekspir. Dereta se kao i svake godine pridružuje proslavi Dana Knjige. Od 19. do 23. aprila Dereta daje poseban popust od 30%, na knjige autora koji pišu na španskom jeziku. Naravno na sam Dan knjige svaki kupac će dobiti cvet na poklon koji je postao tradicionalan simbol obeležavanja Praznika Knjige i veličanja najveće tekovine ljudske civilizacije.

PREVODI SA ŠPANSKOG JEZIKA:

1. AKO TE VIŠE NIKADA NE VIDIM – Laura M. Belji
2. BELO NA CRNOM – Ruben David Gonzales Galjego
3. ČOVEK KOJI JE IZMIŠLJAO PRIČE – Marta Rivera de la Kruz
4. HILJADU I JEDNA SMRT – Serhio Ramirez
5. KRADLJIVAC MAPA – Edvardo Lago
6. KVATROČENTO – Suzana Fortes
7. MALINČE – Laura Eskivel
8. MAPA VREMENA – Feliks J. Palma
9. PETA KRUNA – Havijer Gonzales
10. PISMO ZA TESU – Hose Himenes Losano
11. PLAVI ČAS, II izdanje – Alonso Kueto
12. POSLEDNJI KATON – Matilda Asensi
13. PROTIV VETRA – Anheles Kaso
14. SENKA TEMPLARA – Nurija Masot
15. TVORČEVA MAPA – Emilio Kalderon
16. VIOLINA IZ AUŠVICA – Marija Anđels Anglada
17. ZMIJSKI LAVIRINT – Nurija Masot
18. ZOVI ME BRUKLIN, II izdanje – Edvardo Lago

Da li je neko od vas mozda citao boldovano ?
Hmmm. Dal da kazem? :think:
Pretraga je majka forumskog zivota ! :zcepanje:

završila kuću u kairu
hm, ništa specijalno, lagano štivo, koje možda pokušava da prikaže razliku u kulturama, ali to samo načinje
likovi su bledunjavi, priča teče, ali je nekako već vidjena...

sada počela vrtove cimeta

Mali offtopic: Sinoć sam sanjala da ceo dan tražim haljinu koji bih obukla na drugaricino venčanje, ali ništa ne nalazim, i na kraju uđem u butik - kad tamo Marijana Mateus i proda mi haljinu.

Dakle, ne mogu da verujem koliko je ta žena prisutna u medijima ni zbog čega. Ali me barem nasmejava svojim dubokoumnim izjavama. :zcepanje:

smilie_girl_077.gif

Ja se uvežbala na sitnim slovima poslednje knjige, sada Muziku jednog života - Andreja Makina čitam bez naočara,samo me zaboli ruka .Tanka je,brzo ću je pročitati pa mogu da prijavim još jednu
smilie_girl_017.gif

smilie_girl_203.gif

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back