Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam pojma...i nikad ne procitam bas sve, zato i uzimam toliko, da imam drugu opciju ako mi se nesto ne svidi. ne maltretiram se da procitam do kraja ono sto mi se ne svidja...A i produzavam ih tako da imam vremena

Tebe izgleda usreći sam čin uzimanja kol'ko mene čin kupovine. Kad kupim nešto, prosto me prođe neka slatka jeza, poput orgazma. To je neopisivo. :zaljubljena: Ko pravi zavisnik. Posle se zasitim k'o dete kad mu kupe igračku.:( I stalno menjam odluku šta ću sledeće da čitam, ko najveći lažov, lažem samu sebe. U nekom trenutku poželim da počnem pet knjiga istovremeno, a nekad danima ne pipnem ništa. Eto... :sad2:

Tebe izgleda usreći sam čin uzimanja kol'ko mene čin kupovine. Kad kupim nešto, prosto me prođe neka slatka jeza, poput orgazma. To je neopisivo. :zaljubljena: Ko pravi zavisnik. Posle se zasitim k'o dete kad mu kupe igračku.:( I stalno menjam odluku šta ću sledeće da čitam, ko najveći lažov, lažem samu sebe. U nekom trenutku poželim da počnem pet knjiga istovremeno, a nekad danima ne pipnem ništa. Eto... :sad2:

Tacno tako :D

Rajka, nek' si ti nama živa i zdrava!!!!
svi imamo takve momente, vezane za ovo ili ono...tako da si ti mala maca...
:zag::zag:

ja sam se stvarno baČila na čitanje

Zgrada izgubljenih snova...Ala Al Asvani
skoro sam na polovini...piše o ljudima koji žive u istoj zgradi, tj, nekim sobicama...mnogo ih je, jedva ih hvatam..zanimljivo, pitko i bez zadrške...o svemu
dešava se u Kairu, kol'ko sam shvatila skorih dana..da, na jedvite je jade objavljen 2oo2 god..malo me izmorio u predgovoru pišuči o svojim nedaćana koje su ga snalazile da izda roman

Sve eto bas tako :D
Samo neko kupuje, neko uzima iz biblioteke, neko kupuje na limundu :mrgreen: , neko od svega po malo :D

Ja citam, nego sta. Al' posto je po Esterkinoj preporuci, nece to tako skoro.
Petsto i nesto strana :roll:
Ja na mom spisku imam poseban deo gde pise: Preporuke - Ester :zag:
Tu nista ispod 500 strana i nema :D

Dobro jutro !
smilie_girl_007.gif

Želeo bih da me neko negde čeka-Ana Gavalda,pročitana
smilie_girl_089.gif
,a Slepi ubica čeka:D

Dvanaest kratkih priča,baš za gradski prevoz:whistling:.Naizgled uobičajeni životi,ljudi,i ono što nam obično promiče ovde je lepo otkriveno.Prave emocije,naboj,ironija a i oporost,uostalom kao i sam život.Lepo,samo prekratko.Vredi pročitati još nešto od nje.

Baš je nedavno bilo reči o piscima,meni se Ana Gavalda dopala jer slika koju sam stekla o njoj čitajući ove priče se u potpunosti poklapa sa slikom o njoj na osnovu ovog intervjua:
http://www.paideia.rs/content/view/50/18/
Mislim da je ne treba kupiti,ali je treba pročitati,jer je zaista nekako kratko dobra

E sad sam sa vama baš lepo popila jutarnju kaficu, dok sam pročitala sve što ste ispisale, i ismejala se kao i uvek :lol:.

Slepi ubica čeka, nisam još ni do pola, za vikend nismo bili kući. Mama mi kupila Kusturicinu knjigu pošto se ona oduševila, kaže da je pročitala za 2 sata i da se ismejala. Znam da ste vi rekle da vam se uglavnom nije svidela, ali moraću za njenu ljubav da pročitam:heart:.

Kad već ne mogu da dam reputaciju ( izgleda da sam ti ih previše podelila u poslednje vreme :) ), da kažem da sam se sva naježila čitajući post, jer znam tu groznicu lakog nemira kad kupujem knjige, pa ih nekoliko dana držim u dnevnoj sobi na stolu, okrećem, mazim korice....uh...

E da, sinoć na HBO počečla serija Pesma leda i vatre - konkretno Igra prestola.Trajalo sat vremena.Ne znam da l' ima svakodnevno, pretpostavljam da da.Svidja mi se kako je uradjeno.Pa koga zanima...

Zdravo, žene
Ne mogu da se pohvalim da sam protekle nedelje pročitala ijednu knjigu. Sve me neke gluposti odvlače, krečenje stana itd. Još visim na netu i iščitavam forume o kućnim ljubimcima (hoću da kupim kuče).
Iščitavam vaše poruke ovde i pravim mentalne spiskove (gorepomenuto ulaganje u penziju, do koje imam još oho-ho). Emocija i Cruella imaju lepe naslove :)
Gde držite sve te knjige? Meni je pola kod roditelja, a pola kod muža (tj. u stanu), i opet stalno moram da vršim neke premeštaje i da se dovijam kako da ubacim još koju knjigu, a da police ne popuste. Kad pročitam Radine postove bude mi mnogo lakše :hahaha:

:confused: Dakle mene je ova vest naljutila...Megatrend koji izdaje Marijanu Mateus...dobio je da stampa i u saradnji sa Novostima izda ediciju "Zlatni evropljani" :confused:

Spisak knjiga sa datumima je sledeci :
PRVO delo edicije "Zlatni Evropljani", Servantesov "Don Kihot", biće objavljeno u tri toma. Prvi tom izlazi sutra, i koštaće simboličnih 99 dinara. Drugi i treći tom pojaviće se na kioscima 27. aprila, odnosno 4. maja. Slede ga Dikensov "Oliver Tvist" (11. maj), "Zapisi iz podzemlja" Dostojevskog (18. maj), "Na Zapadu ništa novo" Remarka (25. maj), "Džejn Ejr" Šarlote Bronte (1. jun), "Slika Dorijana Greja" Oskara Vajlda (8. jun), "Rimljanka" Alberta Moravije (15. juna), "Izabranik" Tomasa Mana (22. jun), "Zločini iz ljubavi" Markiza de Sada (29. jun) i "1984" Džordža Orvela ( 6. jul).

:confused: Dakle mene je ova vest naljutila...Megatrend koji izdaje Marijanu Mateus...dobio je da stampa i u saradnji sa Novostima izda ediciju "Zlatni evropljani" :confused:

PRVO delo edicije "Zlatni Evropljani", Servantesov "Don Kihot", biće objavljeno u tri toma. Prvi tom izlazi sutra, i koštaće simboličnih 99 dinara. Drugi i treći tom pojaviće se na kioscima 27. aprila, odnosno 4. maja. Slede ga Dikensov "Oliver Tvist" (11. maj), "Zapisi iz podzemlja" Dostojevskog (18. maj), "Na Zapadu ništa novo" Remarka (25. maj), "Džejn Ejr" Šarlote Bronte (1. jun), "Slika Dorijana Greja" Oskara Vajlda (8. jun), "Rimljanka" Alberta Moravije (15. juna), "Izabranik" Tomasa Mana (22. jun), "Zločini iz ljubavi" Markiza de Sada (29. jun) i "1984" Džordža Orvela ( 6. jul).

Svi oni posluju da ostvare profit. Verovatno je Megatrend dao najbolju ponudu, tj. najnizu cenu stampanja. Novosti izdaju uglavnom dobre knjige, u tvrdom povezu i prodaju ih po niskim cenama u poredjenu sa knjizarama. Time sto ih stampa Megatrend knjige ne gube na kvalitetu. Svidja mi se spisak:)

Samo nemam crvene. Ako su ostale po 399din, ne isplati se za Don Kihota dati 900. Ja ovo kompletno preskačem.:zskace:
PS Ima li neki smajli skakač bez kapice?

E sad sam sa vama baš lepo popila jutarnju kaficu, dok sam pročitala sve što ste ispisale, i ismejala se kao i uvek :lol:.

Slepi ubica čeka, nisam još ni do pola, za vikend nismo bili kući. Mama mi kupila Kusturicinu knjigu pošto se ona oduševila, kaže da je pročitala za 2 sata i da se ismejala. Znam da ste vi rekle da vam se uglavnom nije svidela, ali moraću za njenu ljubav da pročitam:heart:.

Neko je napisao na pdf Književnost da je Kusti knjigu napisala LJHĐ, a da je on samo potpisao. :think:

Svi oni posluju da ostvare profit. Verovatno je Megatrend dao najbolju ponudu, tj. najnizu cenu stampanja. Novosti izdaju uglavnom dobre knjige, u tvrdom povezu i prodaju ih po niskim cenama u poredjenu sa knjizarama. Time sto ih stampa Megatrend knjige ne gube na kvalitetu. Svidja mi se spisak:)

To nije ni bila poenta mog posta.
Poenta je bila u nonsensu da Megatrend stampa i klasike i Mateus.
Provela sam na tom fakultetu nekoliko godina zivota , znam dobro kako rade i kako funkcionisu. U stampanju vide profit kao i u svemu drugom. Meni je porazno da oni stampaju klasike. Sigurna sam da su Novosti mogle da ostvare saradnju i sa nekim drugim i bojim se da ovde nije pobedila najmanja ponda na tenderu nego nesto sasvim drugo. Reputacija Megatrenda je sve losija ja ovo vidim kao pokusaj da se malo vrate medju zive. Po sistemu ne stampamo samo tres evo odstampali smo i klasike :roll:

Za njim cilj en bira sredstvo i kvalitet nije nikad bio ispred kvantiteta.
Nije za ovu temu ...al asistenti fakulteta koji sam studirala sada su Natasa Bekvalac i Ekstra Nena, Aleksandra Perovic....na mojoj gupi bila je grupica jaaaaaako dobrih studenata za koje su vrata za poziciju asistenta bila zatvorena.

O tome ja govorim kad kazem da mi je ovo potpuno :confused:

To nije ni bila poenta mog posta.
Poenta je bila u nonsensu da Megatrend stampa i klasike i Mateus.
Provela sam na tom fakultetu nekoliko godina zivota , znam dobro kako rade i kako funkcionisu. U stampanju vide profit kao i u svemu drugom. Meni je porazno da oni stampaju klasike. Sigurna sam da su Novosti mogle da ostvare saradnju i sa nekim drugim i bojim se da ovde nije pobedila najmanja ponda na tenderu nego nesto sasvim drugo. Reputacija Megatrenda je sve losija ja ovo vidim kao pokusaj da se malo vrate medju zive. Po sistemu ne stampamo samo tres evo odstampali smo i klasike :roll:

Za njim cilj en bira sredstvo i kvalitet nije nikad bio ispred kvantiteta.
Nije za ovu temu ...al asistenti fakulteta koji sam studirala sada su Natasa Bekvalac i Ekstra Nena, Aleksandra Perovic....na mojoj gupi bila je grupica jaaaaaako dobrih studenata za koje su vrata za poziciju asistenta bila zatvorena.
O tome ja govorim kad kazem da mi je ovo potpuno :confused:

Nismo gledale iz istog ugla. :ok: Ma taj Megatrend je grozan, to svi znamo i moguce je da hoce da poprave reputaciju, nisam o tome razmisljala. Ebi ga, fakultet me pokvario, kad razmisljam o necemu u vezi sa proizvodnjom i prodajom prvo se pitam koliko to kosta i da li se isplati. I jeste gadno sto izdaju i Mateus i klasike, al je jos gadnije sto to vecina izdavaca radi.

Mirka, ne pričaj da si studirala na Megatrendu?:eek:

Jesam, sto se cudis pa to nije nikakva tajna. Dve godine tj trecu i cetvrtu sam zavrsila kod njih.
Imam njihovu diplomu i nikada je ne pominjem.
A ja sam studirala pre bolonje i pre Bekvalceve i ostalih, dakle dok je kadar jos bio biran na osnovu nekog kakvog takvog kvaliteta a ni tada nije bilo bajno pogotovo kad dodjes sa filoloskog gde je SVE drugacije.

Trebalo mi je tri meseca da shvatim gde sam dosla i i da na to gledam kao na neku instituciju kroz koju cu da prodjem uzmem sta mogu, odbacim sta ne valja i to je to.

Jesam sad silno pala u tvojim ocima ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back