Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, pa zar niste čitale Šteficu Cvek? pa to je tako slatko i otkačeno... ja je imam, pa sam je više puta čitala, mala knjižica, stotinjak strana, a bo'me i film gledam svaki put kad naletim. A prikazuju ga svako malo. Bata Živojinović i Rade Šerbedžija u drugačijim ulogama nego što smo navikli... Mira Furlan, sjajna, a Semka Sokolović Bertok, nenadmašna tetka iz Bosanske Krupe...

Devojke, pa zar niste čitale Šteficu Cvek? pa to je tako slatko i otkačeno... ja je imam, pa sam je više puta čitala, mala knjižica, stotinjak strana, a bo'me i film gledam svaki put kad naletim. A prikazuju ga svako malo. Bata Živojinović i Rade Šerbedžija u drugačijim ulogama nego što smo navikli... Mira Furlan, sjajna, a Semka Sokolović Bertok, nenadmašna tetka iz Bosanske Krupe...

Bata u tigrastim gaćama
i sa čuvenom rečenicom...Sa' ću da te ......
:hahaha:

knjigu nisam čitala, al' 'oću...nekad

Jesmo. Ali daaaaavno, toliko davno, da sam tek od vas ovde (mislim bas od tebe ), saznala da je to ona pisala.
A film takodje gledam uvek, ali se nerviram. Nerviram se koliko je naivna :dash:

Citacice moje, dodjoh da se konsultujem sa vama. :)

Sta mislite, koju knjigu bi bilo najisplativije kupiti na Geopoetikinoj akciji (18. - 21. IV)?

Dugo vec zelim Carstva reci - Jezicka istorija sveta, N. Ostler.

Cena iznosi 1.188,00 din i zato mislim da je dobrodosao popust od 30%.
http://www.geopoetika.com/book.php?id=1565

Druga opcija - Istorija ljubavnica, E. Abot.
Cena: 972,00 din
http://www.geopoetika.com/book.php?id=519

Istorija jezika ili socni detalji?
deoi2q.gif

Citacice moje, dodjoh da se konsultujem sa vama. :)

Sta mislite, koju knjigu bi bilo najisplativije kupiti na Geopoetikinoj akciji (18. - 21. IV)?

Dugo vec zelim Carstva reci - Jezicka istorija sveta, N. Ostler.

Cena iznosi 1.188,00 din i zato mislim da je dobrodosao popust od 30%.
http://www.geopoetika.com/book.php?id=1565

Druga opcija - Istorija ljubavnica, E. Abot.
Cena: 972,00 din
http://www.geopoetika.com/book.php?id=519

Istorija jezika ili socni detalji?
deoi2q.gif

Mislim da bi ti "Carstvo reci" mnogo vise znacilo da duze staze i za profesiju, a "Ljubavnice" su onako, zanimljive za opustanje, ali nisu prava studija. Ja bih uzela "Reci" ali naravno odluka je tvoja :) :manikir:

ovo Rajkino da je kupila juče, tj, prekjuče..jel' to isti onaj dan kad se žalila da joj je pukla polica od silnih knjiga?????!!!!!!!

E, niste pogodile.:lol: Pukla je ona pre toga, i to postepeno, prvo sa jedne pa sa druge strane. Ali, nije to bilo tako opasno, podupirala sam ja to popreko ređanim knjigama. :manikir: Ne razumem ko izmisli plastične podmetače za police, pa ti bi pukli i od šustikle (a, kakvo poređenje :rotf:) a kamo li od knjiga.

Mislim da bi ti "Carstvo reci" mnogo vise znacilo da duze staze i za profesiju, a "Ljubavnice" su onako, zanimljive za opustanje, ali nisu prava studija. Ja bih uzela "Reci" ali naravno odluka je tvoja :) :manikir:

Za moju profesiju bi više značila ova opuštajuća :zper:, ali skupa je i sa 30% popusta.:(
Za koju god sam se uhvatila, piše RASPRODATO. Preskočiću ja ovu akciju. I onako sam na Limundu kupila juče Midlseks.:lol:( joj, kad bi znale da vam prijavljujem svaku treću koju kupim :zcepanje:).

E, niste pogodile.:lol: Pukla je ona pre toga, i to postepeno, prvo sa jedne pa sa druge strane. Ali, nije to bilo tako opasno, podupirala sam ja to popreko ređanim knjigama. :manikir: Ne razumem ko izmisli plastične podmetače za police, pa ti bi pukli i od šustikle (a, kakvo poređenje :rotf:) a kamo li od knjiga.
:zcepanje::hahaha::zcepanje:

Za moju profesiju bi više značila ova opuštajuća :zper:, ali skupa je i sa 30% popusta.:(
Za koju god sam se uhvatila, piše RASPRODATO. Preskočiću ja ovu akciju. I onako sam na Limundu kupila juče Midlseks.:lol:( joj, kad bi znale da vam prijavljujem svaku treću koju kupim :zcepanje:).
:eek:

A ja sam odustala za sada i od Bolenovih i od Igre prestola (kad vec ne mogu da se odlucim, neka se kisele malo) i pocela da citam Svi ljudi Reta Batlera - Donald Mekejg.

Kupila sam je odavno, i nikako da pocnem, sve mi je bilo prece i hitnije. Za sada, nije lose :D

Definitivno sam se odlucila za Carstva reci. :)

Razmisjala sam u istom pravcu kao i ti Dano. :)

Sinoc sam pocela da citam Kisa na dar, Tan Tvan Eng.
Izuzetno lepo pisana knjiga. Mirisna, culna.
Cudesni epiteti i zanimljivo koristeni glagoli.

Mogu osetiti svetlost koja gasne dok prolece leze na travu a kisa nize staklene perlice u beskrajnu nisku.
Opipljive su pesnicke slike u romanu, a sama proza je veoma lepa.

Sinoc sam pocela da citam Kisa na dar, Tan Tvan Eng.
Izuzetno lepo pisana knjiga. Mirisna, culna.
Cudesni epiteti i zanimljivo koristeni glagoli.

Mogu osetiti svetlost koja gasne dok prolece leze na travu a kisa nize staklene perlice u beskrajnu nisku.
Opipljive su pesnicke slike u romanu, a sama proza je veoma lepa.

Dragonče, ja ću posle tebe, pošto mi je i ti ishvališ. Važno da sam je kupila, nije zec da pobegne. :lol:

:) znate ono, ko priznaje pola mu se dodaje. prema tome, ni svaku trecu :lol:

Mada ja mnogo vise uzimam iz biblioteke, ne zelim da imam sve knjige koje zelim da procitam. U stvari i ove koje imam pola bar nikad vise necu otvoriti, samo mi zauzimaju prostor.

Citam trenutno 'Dreaming in cuban", pisac Christina Garcia. Lepa knjiga, bas me privlaci da vidim tu Kubu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back