Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala sam Svetlost severa, Dzenifer Doneli.

Tragala sam za knjigom nedeljama ne bih li je poklonila mami,
i kad' je konacno kupih, pozelela sam zavriti u svet koji skriva medju koricama.

Ovo je nepretenciozan, blag i pitak roman.
Roman uz koji se odmara, sanjari.

Radnja je smestena u sam pocetak 20 veka, 1906 godinu, u Hamilton okrug (drzava Nju Jork).

Kicenim epitetima zivo je docarana blistava lepota Adirondak planina, Orlovog zaliva i Velikog losovog jezera.
Gotovo sam mogla cuti zubor raspevanih zrikavaca, sum belih, vitih breza,
osetiti reskost leta u Severnim sumama i leskanje srebrne povrsine jezera sagledane s drvenog mola.

Pisan u prvom licu, zivot posmatran ocima Matilde (Meti).

Meti je 16ogodisnja devojka, brizna vidarica slomljenih nada mladjih sestrica, oceva snaga.

Meti ne voli kako zvuci njeno ime.
Belinda je, recimo, nezno poput slaga, dok Met zvuci kao otirac za brisanje nogu.

Meti ima pegice i obicnu smedju kosu. Srce koje zudi za deckom ociju boje cilibara.

Ali, iznad svega, Meti je knjiski moljac.
Knjige su njena pasija. Sanja da jednom i sama postane knjizevnica.

Svakog jutra otvara obiman recnik nasledjen od majke, voljen i brizljivo cuvan,
te trazi rec koja postaje rec dana.

Poglavlja u romanu pocinju upravo Metinim recima dana i daju ton i odredjenje.

Takva struktura mi se veoma svidela.
Na zaigran nacin spoznaju se nova znacenja.

Tako citalac saznaje da je misnomer termin koji oznacava netacnu interpretaciju, seskvipedalian sklonost ka koriscenju dugih reci, a da je augur tumac znamenja.

Dzenifer Doneli pravi svojevrstan omaz pominjuci mnoge velikane pisane reci,
E. A. Po, B. Stoker, Milton, Sekspir, Zola, Vitmen, Blejk, Jejts, Sand, Gete...

Iako je citav Metin svet bio knjiga, smatrala je da mnogi pisci lazu.
Kako i sama kaze: "Postoje knjige u kojima pisu price, a postoje i knjige u kojima pise istina..." (174 str.)
Prve prikazuju zivot kakav ljudi prizeljkuju. S uvek sladunjavim hepi endom.
Druge svedoce o zivotu ogoljenom, nakaznom, istinskom.

Metin solilokvijum (stranice 174 i 175) u kome govori o istini i zasladjivanju iste,
je vatren i recit, potresan.

U roman je smestena jos jedna prica, potresna, zasnovana na istinitom dogadjaju.
Grejs Braun je devojka koja je nadjena mrtva u Velikom losovom jezeru, na Adirondak planinama.
Njen pratilac netragom je nestao.

Pre smrti, Grejs je dala Meti svezanj pisama uvezan svilenom trakom i zaklela je da ih unisti.
Pisma su skrivala tajnu. Kasnije su postala svedoci u jednom od najsenzacionalnijih sudjenja za ubistvo u Nju Jorku.

Citavsi pisma data u romanu, pomislila sam da su isuvise pateticna i teatralna.
Kasnije sam shvatila da su samo takva mogla biti.

Grejs Braun je bila mlada zena cija je sudbina, nazalost, istinita.
Svoju prepisku s voljenim muskarcem poverila je fiktivnom liku, Meti, plodu autorove maste i slobode romansijera.

U stvarnosti Grejsina pisma su nadjena medju Njegovim stvarima. (Beleska autora)

Poruka koju roman nosi jeste kliseizirana ali istinita - samo srcem se jasno vidi, ono je vladar i svevremen vodic bica.

Sad i ja moram to da citam :evil:
Sto me uhvatio neki neizdrz da kupim silne knjige il da crknem, sta mi je ne znam.
Evo citam Brajsona na poslicu :cool: simpa je ...

završila devojku sa pomorandžama, ok je, ali nešto mi tu fali, nekako mi knjiga nije potpuna a ne znam šta je to što fali, samo onaj osećaj da nešto nedostaje...

počela sputnik ljubavi
zna li neko, tj da li je čitao neko institut za podešavanje vremena?

I ja merkam taj roman. :)

Turski klasik 20 veka, savrsen roman koji nas podseca koliko su zivot, vreme i knjizevnost uvek isprepleteni.

Ovim je predstavljen u Deretinom katalogu.

Cena je visoka, 1. 512 din, iako je tvrd povez, a stranice broje vise od 400.

Listam taj Deretin katalog i bezbroj knjiga zelim. :aha:

Prvi imam, a ovaj drugi merkam, ali mi je još uvek skup.
'Kuvarni glumci' i nisu bog zna šta, ja sam mislila da će biti baš zanimljivo. Posebno me iritiraju komentari koautora Mine Mart koja, kad priča o nekom glumcu, kaže 'Dala bih mu'. Koga to još zanima.

Hvala ti, srećo, što me odgovaraš od kupovine. Takve prijateljice najviše volim. :) :heart:

Ja danas u biblioteku - kad tamo: Dveri od oraha Miljenka Jergovića. A ja sam shvatila da tu knjigu nemaju pa uzela Minu Tannenbaum. Ali nisam imala strpljenja opet za njega. Pogotovo kad sam videla da ima 510 strana prilično sitnog pisma. A i bibliotekarka mi je nahvalila.. kaže, porodična saga. Ja volim te porodične... Ebg.. neki drugi put.
Pa mi je onda preporučila prošlogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade - Grozdanu Olujić - Glasovi u vetru.
A izdanje - ljudi, milina jedna: Srpska književna zadruga u "divot opremi" tako piše na knjizi. To je onaj plavi tvrdi povez, šiven, a ne lepljen, sa onom trakicom da zabeležite gde ste stali. Korice sa zlatotiskom, a unutra fina, bela hartija, ćirilično pismo (meni je svejedno koje pismo, ali uz ovo baš ide ćirilica), veličina slova baš kako treba, ni velika ni mala.
Ima zbog ove knjige da naučim da prebacujem slike sa novog telefona, da podelim sa vama tu lepotu.

E, počela sam i da čitam. Pa, prvih 10-ak strana mi je malo zbrda-zdola.
Pročitala sam biografiju pisca na kraju knjige... pa ta je dobila sve moguće nagrade!!!
Jesam li ja toliko neobaveštena ili su oni malo preterali. (Ja mislila da ona piše pesme :rumenko:)

Ja danas u biblioteku - kad tamo: Dveri od oraha Miljenka Jergovića. A ja sam shvatila da tu knjigu nemaju pa uzela Minu Tannenbaum. Ali nisam imala strpljenja opet za njega. Pogotovo kad sam videla da ima 510 strana prilično sitnog pisma. A i bibliotekarka mi je nahvalila.. kaže, porodična saga. Ja volim te porodične... Ebg.. neki drugi put.
Pa mi je onda preporučila prošlogodišnjeg laureata NIN-ove nagrade - Grozdanu Olujić - Glasovi u vetru.
A izdanje - ljudi, milina jedna: Srpska književna zadruga u "divot opremi" tako piše na knjizi. To je onaj plavi tvrdi povez, šiven, a ne lepljen, sa onom trakicom da zabeležite gde ste stali. Korice sa zlatotiskom, a unutra fina, bela hartija, ćirilično pismo (meni je svejedno koje pismo, ali uz ovo baš ide ćirilica), veličina slova baš kako treba, ni velika ni mala.
Ima zbog ove knjige da naučim da prebacujem slike sa novog telefona, da podelim sa vama tu lepotu.

E, počela sam i da čitam. Pa, prvih 10-ak strana mi je malo zbrda-zdola.
Pročitala sam biografiju pisca na kraju knjige... pa ta je dobila sve moguće nagrade!!!
Jesam li ja toliko neobaveštena ili su oni malo preterali. (Ja mislila da ona piše pesme :rumenko:)

Jao Bi, ne bih da te bedacim ali meni su ti Glasovi u vetru bili tesko tesko razocaranje. Ona je realno dobila NIN-a jer je prosle godine bilo 100 god SKZ-a a ni ona po godinama nije daleko pa da je ne jure posthumno. Inace mi je knjiga bila na momente dosadna, na momente neverovatno banalna, na momente latino-serijski pateticna. I taman kad sam se mislila da li da nastavljam ili da je ostavljam, procitah prikaz koji stavljam u attachment, koga ne mrzi da citaPogledajte prilog Glasovi u vetru - prikaz iz Koraka.doc. Slatko me je nasmejao, znacajno vise zabavio nego knjiga, a moze se pretpostaviti i kakva je bila moja odluka po pitanju "citati ili ne".

Dvore od oraha sam pisala ovde, ne mogu sad da trazim post. Mozda ti se dopadne, mislim da je bolja nego Ruta kako si je ti prikazala (nisam citala) ali jeste nekad dobro ne citati zaredom vise knjiga istog pisca.

Jao Bi, ne bih da te bedacim ali meni su ti Glasovi u vetru bili tesko tesko razocaranje. Ona je realno dobila NIN-a jer je prosle godine bilo 100 god SKZ-a a ni ona po godinama nije daleko :zcepanje:pa da je ne jure posthumno. Inace mi je knjiga bila na momente dosadna, na momente neverovatno banalna, na momente latino-serijski pateticna. I taman kad sam se mislila da li da nastavljam ili da je ostavljam, procitah prikaz koji stavljam u attachment, koga ne mrzi da citaPogledajte prilog 178144. Slatko me je nasmejao, znacajno vise zabavio nego knjiga, a moze se pretpostaviti i kakva je bila moja odluka po pitanju "citati ili ne".

Dvore od oraha sam pisala ovde, ne mogu sad da trazim post. Mozda ti se dopadne, mislim da je bolja nego Ruta kako si je ti prikazala (nisam citala) ali jeste nekad dobro ne citati zaredom vise knjiga istog pisca.

Šta je ovo, celo popodne i veče niko ne piše, ja mislila da mi opet prestalo praćenje teme (nekad mi se to desi iz čista mira). Shvatila sam, dano, poruku. Ono boldovano si baš zgodno povukla paralelu. Počela sam da čitam tu kritiku iz Koraka, izgleda zabavno, ali dugačko je i iskreno rečeno - mrzi me. Trebalo bi je u stvari čitati uporedo sa delom. A malo mi je zasmetalo što taj "kritičar" mnogo to nekako sa visine piše. Nisam bila lenja, našla sam i njegovu biografiju. Milosav Slavko Pešić, rodjen 1943. (kao moja mama). Nije neki klinac. Ali ja za njega nisam čula. Dobro, to je možda moja greška. A možda loše iskustvo sa kritičarima:
Na početku svoje novinarske karijere imala sam priliku (a mozda bih više volela da nisam) da u kamernoj atmosferi biblioteke "Djordje Jovanović", tada na Studentskom trgu. (Sada je valjda preseljena u nekadašnju gradsku biblioteku u Zmaj Jovinoj), prisustvujem predstavljanju knjiga nekih naših pisaca (koji se takodje nisu baš proslavili), a o knjigama je govorio Mileta Aćimović Ivkov. Koji se toliko razbacivao nekim stranim rečima, da mi ga je bilo dosta za ceo život. I njega i kniževne kritike. Ja treba da napišem svoju prvu vest, a nisam razumela reči koje je čovek naredjao. Nikakav smisao ja tu nisam našla.
I sad pišem ovo ovde, a dotičnom sam zaboravila prezimena, pa sam se opet obratila Googlu i našla tekst - njegov intervju Glasu Srpske pod naslovom: Mileta Aćimović: Kritika sa stručnim terminima zbunjuje čitaoca. No comment. A i ovaj gore sa dva imena, a jednim prezimenom.

znam da sam se možda nalupetala gluposti i uvredila možda neke veličine, ali suviše sam vremena potrošila na pisanje ovog i traženje podataka, pa neću da obrišem.

Ionako priznajem samo sud forumske "Biblioteke"

Šta je ovo, celo popodne i veče niko ne piše, ja mislila da mi opet prestalo praćenje teme (nekad mi se to desi iz čista mira). Shvatila sam, dano, poruku. Ono boldovano si baš zgodno povukla paralelu. Počela sam da čitam tu kritiku iz Koraka, izgleda zabavno, ali dugačko je i iskreno rečeno - mrzi me. Trebalo bi je u stvari čitati uporedo sa delom. A malo mi je zasmetalo što taj "kritičar" mnogo to nekako sa visine piše. Nisam bila lenja, našla sam i njegovu biografiju. Milosav Slavko Pešić, rodjen 1943. (kao moja mama). Nije neki klinac. Ali ja za njega nisam čula. Dobro, to je možda moja greška. A možda loše iskustvo sa kritičarima:
Na početku svoje novinarske karijere imala sam priliku (a mozda bih više volela da nisam) da u kamernoj atmosferi biblioteke "Djordje Jovanović", tada na Studentskom trgu. (Sada je valjda preseljena u nekadašnju gradsku biblioteku u Zmaj Jovinoj), prisustvujem predstavljanju knjiga nekih naših pisaca (koji se takodje nisu baš proslavili), a o knjigama je govorio Mileta Aćimović Ivkov. Koji se toliko razbacivao nekim stranim rečima, da mi ga je bilo dosta za ceo život. I njega i kniževne kritike. Ja treba da napišem svoju prvu vest, a nisam razumela reči koje je čovek naredjao. Nikakav smisao ja tu nisam našla.
I sad pišem ovo ovde, a dotičnom sam zaboravila prezimena, pa sam se opet obratila Googlu i našla tekst - njegov intervju Glasu Srpske pod naslovom: Mileta Aćimović: Kritika sa stručnim terminima zbunjuje čitaoca. No comment. A i ovaj gore sa dva imena, a jednim prezimenom.

znam da sam se možda nalupetala gluposti i uvredila možda neke veličine, ali suviše sam vremena potrošila na pisanje ovog i traženje podataka, pa neću da obrišem.

Ionako priznajem samo sud forumske "Biblioteke"

Hahaha! Pa jes', mi ovde gajimo samo po jedno ime, tako da smo normalni :zcepanje:
Mene je iskreno nasmejala ta kritika iz Koraka jer se poklopila s mojim misljenjem, a i citala sam je u trenutku kad me je knjiga debeeeeelo smorila, pa mi je legla. Medjutim, ja takodje ne znam za coveka niti sam ijednu njegovu kasniju kritiku citala. Za tvog "dvoimenskog" takodje nisam cula, tako da sam bezbedna po pitanju kriticara :)

A ja se zamajavam ovde po internetu i nikako da zavrsim ni "Norvesku sumu" ni "Kratku istoriju sveta za mlade" koju citam paralelno...

Trenutno čitam Tri dana kod majke-Fransoa Vejergans,roman za koji je 2005.dobio Gonkurovu nagradu,za samo 156 strana:lol:.

Očekivala sam ljubav,sećanja na detinjstvo,toplinu a to je opis modernih shvaćanja porodice,obaveza.Sve u svemu,za mentalitet sa naših prostora interesantna različitost u svemu . Napisano je nekim ubrzanim tokom misli,nagomila ih se nekoliko u jednoj rečenici,tako da moram polako da čitam(a to ne volim).

Stigla sam do pola i još uvek ne razumem zašto nagrada baš za ovaj roman?

http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=547

I još da se pohvalim da više ne pišem "ošišanom" latinicom ;)

Poslednja izmena:
Trenutno čitam Tri dana kod majke-Fransoa Vejergans,roman za koji je 2005.dobio Gonkurovu nagradu,za samo 156 strana:lol:.

Očekivala sam ljubav,sećanja na detinjstvo,toplinu a to je opis modernih shvaćanja porodice,obaveza.Sve u svemu,za mentalitet sa naših prostora interesantna različitost u svemu . Napisano je nekim ubrzanim tokom misli,nagomila ih se nekoliko u jednoj rečenici,tako da moram polako da čitam(a to ne volim).

Stigla sam do pola i još uvek ne razumem zašto nagrada baš za ovaj roman?

I još da se pohvalim da više ne pišem "ošišanom" latinicom ;)

Ja sam takodje citala tu knjigu pre par godina i secam se samo svog osecanja razocarenja, tako mi se cinilo sve mlako i bez poente, samo reci, reci, reci - ali sad, eto da me ubijes, ne mogu da se setim ni o c emu se tacno radi. Verujem ti na rec da je u pitanju opis modernih shvatanja porodice :D

Ja sam takodje citala tu knjigu pre par godina i secam se samo svog osecanja razocarenja, tako mi se cinilo sve mlako i bez poente, samo reci, reci, reci - ali sad, eto da me ubijes, ne mogu da se setim ni o c emu se tacno radi. Verujem ti na rec da je u pitanju opis modernih shvatanja porodice :D

O ničemu,verovatno se zato i ne sećaš;on ima ugovor za roman,dobio je i novac a nikako da ga napiše,pa je ovde naređao svoje muke oko toga i ubacio sećanja na seksualne doživljaje,na ženu,brak ,roditeljstvo a osvrnuo se i na život svoje majke(i ona je savremena žena ,kao i sve u ovom romanu:zper:).

Sad i ja moram to da citam :evil:
Sto me uhvatio neki neizdrz da kupim silne knjige il da crknem, sta mi je ne znam.
Evo citam Brajsona na poslicu :cool: simpa je ...

Ja sam čitala 'Čajnu ružu' iste autorke (Dženifer Doneli) i jako mi se svidela. Preporučujem. Govori o devojci Fioni koja je ni iz čega uspela da stvori poslovno carstvo. Zanimljive su i epizode sa Džekom Trbosekom. :eek:

Brajson je ok, najviše mi se dopala 'Ni ovde, ni tamo', a 'Beleške s malog ostrva' su bile maaalo dosadne. U biblioteci sam naletela na još jednu knjgu tog tipa putopisa, zove se 'Dođoh, videh, prtljag izgubih', ali ne znam ko je autor.

U biblioteci sam naletela na još jednu knjgu tog tipa putopisa, zove se 'Dođoh, videh, prtljag izgubih', ali ne znam ko je autor.

Jao znam tu knjigu! Uzela sam je iz biblioteke pre nekog vremena, takodje zbog Brajsona i nacisto se smorila i ostavila posle par strana. Nije mi se dopalo sto se tip upinje iz petnih zila da bude duhovit a nije, samo je naporan. Nesto nisam imala zivaca.

Jao Dano kakav si ti genijalac, da li postoji knjiga koju nisi pročitala?:lol::worth:

Znam da nije za porediti, svaki pisac je na svoj način poseban, i moram da istaknem da obožavam Selimovića, ali kakvo je olakšanje čitati Selenića posle njega, prosto mu klize rečenice sa usana, toliko je čitak, uživanje je čitati ga :aha:

Jao znam tu knjigu! Uzela sam je iz biblioteke pre nekog vremena, takodje zbog Brajsona i nacisto se smorila i ostavila posle par strana. Nije mi se dopalo sto se tip upinje iz petnih zila da bude duhovit a nije, samo je naporan. Nesto nisam imala zivaca.
Sa mnom je isti slučaj, pročitala sam prvih nekoliko strana i nije mi bilo zanimljivo. Nego nisam htela da kudim knjigu jer je ipak nisam pročitala, možda posle bude zanimljiva, dešava se.

Evo spiska tj. šta sam pročitala od knjiga koje su trenutno na akciji u Laguni:

''Krađa Atine'' Karen Eseks
''Jevanđelje po Pilatu'' Erik Emanuel Šmit
''Tajanstvena ptica'' Martin Dejvis
''Hotel Borg'' Nikola Leka
''Svadbena torta'' Blandin le Kale
''Itaka'' Adel Geras
''Troja'' Adel Geras
''Smrt u stranoj zemlji'' i ''Smrt u teatru La Feniče'' Dona Leon
''Italijanski sekretar'' Kejleb kar
''Mongolija'' Bernardo Karvaljo
''Napoleon'' Pol Džonson
''Kako da hodate na visokim potpeticama'' Kamila Morton
''Jevrejska mlada'' Luiđi Gvarnijeri
''Smisao noći'' Majkl Koks
''Svadba kraj mora'' Abdelkader Benali
''Trbuh Atlantika'' Fatu Diom
''Gospodar muva'' Vilijem Golding
''U Lučijinim očima'' Artur Žapen
''Oko čega smo se moja devojka i ja svađali'' (zaboravila sam ime autora)
''Pravednici'' Sem Born
''Zemljopiščeva biblioteka'' Džon Fasman
''Spremna ili ne?'' Kris Menbi
''Mojsije'' Hauard Fast
''Prestiž'' Kristofer Prist
''Regtajm u Simli'' i ''Poslednja kašmirska ruža'' Barbara Kleverli
''Poslednji templar'' Rejmond Huri
''Loše društvo'' Vilijem Satklif
''Adamovi sinovi'' Hari Bingam
''Venčani kum'' Met Dan
''Hronika o zapanjemom kralju'' Gonzalo Torente Baljester
''Pitanja i odgovori'' Vikas Svarup
''Tenor ljubavi'' Meri di Mikele
''Ispod svega'' Trejsi Lords
''Dnevnik sluđene buduće mlade'' i ''Dnevnik sluđene buduće mame'' Lora Vulf
''Ja, kraljica od Sabe'' Mišel Kan
''Šminkerka'' Andrea Sempl
''Slikar'' Vil Devenport
''Ralfova zabava'' Lisa Džuel
''Kleopatra'' i ''Faraon'' Karen Eseks
''Noć kaligrafa'' Jasmin Gata
''Zavera Trećeg neba'' Đulio Leoni
''Zvezdana prašina'' Nil Gejmen
''Slikari i modeli'' Suzan Vriland
''Prodavnica sarija'' Rupa Bažva
''Sahara'', ''Buđenje Valhale'' i ''Pronađena Atlantida'' Klajv Kasler
''Muzika i tišina'' Rouz Tremejn
''Praotac'' Brus Fejler
''Pompeja'' Robert Heris
''Oskar i gospođa u ružičastom mantilu'' E.E.Šmit
''Kambizova izgubljena vojska'' Pol Sasman
''Ljubavne igre'' Džil Mensel
''Mreža vremena'' Majkl Krajton
''Čik me uhvati'' Frenk Abagnejl
''Devojka u zumbul plavom'' Suzan Vriland
''Kazanova mi je rekao'' Suzan Svon

Crveno boldovano su knjige koje su mi se mnoogo svidele, crno boldovano su one koje su mi ok, a one što nisu podebljane su mi bacanje para. To je neki moj čitalački ukus.

Gledam opet ovaj spisak i shvatam dve stvari:
-Otvorena je knjižara Delfi u NBG, te bi bio red da dokupim Selenića
-Mogla bih komotno pored ove tri oznake koje je dala Pus da uvedem i "kupila, ali nisam pročitala" :neutral:

Evo i ja da probam, oznake iste kao Pusine + plavo za kategoriju "Ja, hrčak":

PISMO/GLAVA Slobodan Selenić
PRIJATELJI Slobodan Selenić
TIMOR MORTIS Slobodan Selenić

LONDON, I tom Edvard Raderfurd
DUH Robert Heris
SVETA LJUBAV Milovan Vitezović
BAKARNI BUBNJEVI Miomir Petrović

SRBIJA HARDCORE Dušan Veličković
MORALNI POREMEĆAJ Margaret Atvud
RECEPTI ZA SREĆU Ana Đokić
ZAVET Nino Riči
KRSTAŠI TAME Đulio Leoni
PERSIJSKO OGLEDALO Miomir Petrović
KAKAO Mišel Kan
SOKO OD PALERMA Marija R. Bordin
NELSONOVA SENKA Bari Ansvort
ISPOVEDNIK Danijel Silva
IMPERATOROVO ZAVEŠTANJE Đulio Leoni
KNJIGA OČEVA Mikloš Vamoš

ENGLESKI ASASIN Danijel Silva
SLUŠKINJINA PRIČA Margaret Atvud
ALIJAS GREJS Margaret Atvud

POSLEDNJI TEMPLAR Rejmond Huri
VREMEPLOVČEVA ŽENA Odri Nifeneger
FARAON Karen Eseks
NOĆ KALIGRAFA Jasmin Gata

ZAVERA TREĆEG NEBA Đulio Leoni
LISIČJE LUDILO Miomir Petrović
SLUČAJ PUTOKAZA Ijan Pirs
PRAVILO ČETVORKE Dastin Tomason, Ijan Koldvel
ANTILOPA I KOSAC Margaret Atvud

PRAOTAC Brus Fejler
POSLEDNJI LISABONSKI KABALISTA Ričard Zimler

KLEOPATRA Karen Eseks
TRAGOM BIBLIJE Brus Fejler
KLUB DEBELIH ŽENA Grupa autora

Eto....:neutral:
A bitno je da hoću da kupujem :roll: Medo, stoko jedna.

Poslednja izmena:
Jao Dano kakav si ti genijalac, da li postoji knjiga koju nisi pročitala?:lol::worth:

Znam da nije za porediti, svaki pisac je na svoj način poseban, i moram da istaknem da obožavam Selimovića, ali kakvo je olakšanje čitati Selenića posle njega, prosto mu klize rečenice sa usana, toliko je čitak, uživanje je čitati ga :aha:

A propo Selenića, diže se moj Pera i preti da pređe u vođstvo. Sad sam baš čitala onu epizodu s mastionicom kad je video ćaleta s Dragom. :(

Aj to "ti hrcak" bar u boji nekoj :( zabole me mozak pokusavajuci da vidm sta je onako a sta je hrcak :)

I sta bre ti hrcak, ti meda, ne hrcak !

P.S. I sta kukas tu imas svega 9 neprocitanih od brat bratu 30 navedenih...jos ces da me nateras da brojim.

P.S.2 Prebrojala 36 ukupno ...svega 9 nisi procitala ...samo cetvrtina medvede...nije to nista.

Poslednja izmena:
Meni je 'Duh' Roberta Herisa na lageru, čekam da mi muž donese od svoje kuće, a nameravam da pročitam i 'Vremeplovčevu ženu' i 'Svetu ljubav', to će morati da sačeka moj sledeći pohod na knjižaru. Medvede, tebi se nije svidela Sveta ljubav? Da ne kupujem tj. možda bolje da pozajmim iz biblioteke? Mada, tanka je knjiga, nije skupa...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back