Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh moram nesto da vam ispricam, nema bas veze sa temom
Pricala ja mojoj cerkici (2,5 godine) Crvenkapu, i sinoc kad smo legle da spavamo hoce ona meni da isprica i kaze ovako
Ona mala ide babe dodje vuk i njam i zaceni se od smeha koliko je ponosna na sebe sto je ispricala :lol:

Super, klinci shvate suštinu, ne komplikuju kao mi matori.

Uh moram nesto da vam ispricam, nema bas veze sa temom
Pricala ja mojoj cerkici (2,5 godine) Crvenkapu, i sinoc kad smo legle da spavamo hoce ona meni da isprica i kaze ovako
Ona mala ide babe dodje vuk i njam i zaceni se od smeha koliko je ponosna na sebe sto je ispricala :lol:

:lol: Eto, pametno dete uocilo sustinu.
Procitala sam Senku vetra. Ne znam koliko je to kvalitetno stivo, al drzi paznju samo tako.
Sad sam na pola Remarkove Iskre zivota i mnogo je tuzna :( Navikla sam na njegov cinizam i velike ljubavi i prijateljstva i uvek mi prijaju njegova dela, a ovde je radnja smestena u logor, doduse 1945. pa ima nade.
Nista me ne raduje kao kad kupim u prolazu kod Moskve dobre knjige za 100din.:D Juce kupih: Ocevi i deca(Turgenjev), Ljubimac(Mopasan), Krajcerova sonata(Tolstoj), Petrogradske price(Gogolj).

A mene zanima kakav je taj Kusturica, cula sam oprecne komentare...jel citao neko od "nasih" ???

Mene deco Kaja uspavljuje :( citam dnevno list ipo i padnu mi klapne.
Ovim tempom procitacu je do jula.

Malo sam probistrila onu stop akciju ( Dano ti si kriva) i odlucila da dokupim...Vitezoviceve knjige, Selenievo Pismo/Glava i Mitorvicku.
To mi se cini kao jedna vise nego razumna investicija.

Pored toga nasla sam neki serijala za decu "Lili Galama" pa me zanima jel neko ima dete koje se srelo sa tim knjigama ??

Dano, sta ti znas o tome?

Malo sam probistrila onu stop akciju ( Dano ti si kriva) i odlucila da dokupim...Vitezoviceve knjige, Selenievo Pismo/Glava i Mitorvicku.
To mi se cini kao jedna vise nego razumna investicija.

Pored toga nasla sam neki serijala za decu "Lili Galama" pa me zanima jel neko ima dete koje se srelo sa tim knjigama ??

Dano, sta ti znas o tome?

I ja Mirce mislim da ti je investicija razumna :) (tesko zabu u vodu naterati :lol:)
"Lili galamu" nisam citala ali znam ko je kupuje - vole je devojcice, 2-3 razred jer kao strip, dakle lako se cita, a tako je kao smesna i dogadja se u skoli i lako se poistovete. A nisu ne znam kakve avanture ni pubertetski problemi.
Tako je to meni jedna desetogodisnjakinja obasnila. Pa ti vidi...

A sto se Kaje tice, mozda ti jednostavno sad nije trenutak za nju, nemas strpljenja trenutno za taj stil (namerno je polu-sporovozno jer se '30-ih tako i zivelo) ili te ne doticu likovi. Ostavi, drugi put ces, sad izaberi nesto sto ce ti vise leci. Na primer, gorepomenuti Vitezovic, na primer "Sesir prof. Koste Vujica". To je medena knjizica.
Ja sam na "stop akciji" kupila "Simfoniju Vinaver" (ta mi je falila) ali je jos nisam procitala.

Poslednja izmena:
Napravi retrospektivu, ako te ne mrzi. Ovde nisi pisala sta si procitala a mi smo radoznao svet ;)

Aj, ovih dana obecavam, pola od toga imam a pola sam uzimala iz okruzenja

Ne znam da li ste pisali,o decijoj literaturi, tj o knjigama (atlasima koje se kupuju na nedelju dana po trafikama) Mi smo , poslednjih godinu dana sve zivo kupovali. Ljudsko telo, Disney-eva enciklopedija, sada se pojavila "ilustrovana istorija sveta"
Kako vam se sve to cini?

A mene zanima kakav je taj Kusturica, cula sam oprecne komentare...jel citao neko od "nasih" ???

Mene deco Kaja uspavljuje :( citam dnevno list ipo i padnu mi klapne.
Ovim tempom procitacu je do jula.

e, pa, ja ću je pročitati...žrtvovaću se za kolektiv ..a i inače sam takva,..po cijelom tijelu :mrgreen:
dobila sam je, pa eto..
i dobila sam Zlatna pravila za svakodnevni život - Omraam Mikhael Aivanhov ..:dash: e tu već ne mogu da se žrtvujem za kolektiv

ne pati se sa Kajom...jednostavno ti nije vrijeme za nju...ponesi je na more
uzmi čitaj nešto drugo, probaj...

Ne znam da li ste pisali,o decijoj literaturi, tj o knjigama (atlasima koje se kupuju na nedelju dana po trafikama) Mi smo , poslednjih godinu dana sve zivo kupovali. Ljudsko telo, Disney-eva enciklopedija, sada se pojavila "ilustrovana istorija sveta"
Kako vam se sve to cini?

Meni se ne dopadaju jer je klasicna prica - svaka knjiga ima samo 40-ak strana, a ima milion delova i svaki kosta 400 din. Pa za daleko manje pare (mislim, od para koje bi se dale na sve delove) bi mogla da se kupila daleko informativnija a lepsa decja enciklopedija na bilo koju temu. Mislim da je to navlakusa a jednostavno je ljudima lakse da kupe na trafici ispred kuce nego da po knjizarama biraju i razgledaju. Ovo sve kazem za tu "ILustrovanu istoriju sveta", Disney-a i ostalo nisam ni gledala ni kupovala pa ne mogu ni da sudim.

Dano, dva pitanjca. :)

Koje je izdanje tvog "Kratkog i cudesnog zivota Oskara Vaa"?

Da li u fusnotama daje objasnjenja?

Pitam prvenstveno zato sto knjiga ima podtekst, Dijaz pravi omaz knjizevnosti, muzici, filmu, uplice istorijske cinjenice.

U mojoj knjizi (M&M 2009) opsirna su objasnjenja u fusnotama koja se ponekad protezu na vise od polovine stranice.

Juce sam, opet krenuvsi u setnju, svratila do Delfija i kupila Kaja, Beograd i dobri Amerikanac. :)

Toliko pricate o njoj, ocarane. Uhvatio me neizdrz sto je jedina nemam.

Procitala sam sinoc 70ak stranica i odusevila se. :)

Kitidraga me osvojila. Kaja mi se ne dopada.

Prijatno sam se iznenadila cinjenicom da je Kaja Kinesce. :)
Zaista nisam ocekivala zajednicu Kalmika i takav motiv je pravo osvezenje.

Djurdjevickin stil je vrcav, iskricav, britak.
Cesto se nasmesim a oko srca se razlije toplina. :)

Impresiju cu pisati nakon sto procitam roman.

Jos da dodam, prodavac u Delfiju, gospodin u petoj deceniji, me jos jednom odusevio svojim nastupom.
Prava becka skola.
Nazalost, takvih trgovaca je veoma malo.

Idem sada, da malo posle rucka, procitam Politiku. :)

Poslednja izmena:
Dano, dva pitanjca. :)

Koje je izdanje tvog "Kratkog i cudesnog zivota Oskara Vaa"?

Da li u fusnotama daje objasnjenja?

Pitam prvenstveno zato sto knjiga ima podtekst, Dijaz pravi omaz knjizevnosti, muzici, filmu, uplice istorijske cinjenice.

U mojoj knjizi (M&M 2009) opsirna su objasnjenja u fusnotama koja se ponekad protezu na vise od polovine stranice.

Imam isto izdanje, Mono&Manjana, to je jedini prevod kod nas. Inace, tako i treba da bude, to sa fusnotama. Tako je i u originalu. Dzuno Dijaz je namerno pravio gotovo paralelan tekst u fusnotama ali u ozbiljnom , kvazi-naucnom tonu. To je sve deo njegovog pristupa u toj knjizi, koji je uvek u preplitanju igre i ozbiljnosti, komedije i tragedije.

A i deo njegovog postmodernisticke poetike (uz tu okrenutost ka popularnoj kulturi koja se slobodno preplice sa "visokom", mesanje tekstova i druge stvaru, ali to si sigurno i sama ukapirala posto studiras knjizevnost, pa da ne davim

Waterfall, baš me zanima Pod mermernim svodom, mada se naš veroučitelj ne slaže sa mnom kad čitam te muslimanske knjige. Juče mi je poklonio duhovne pouke i blagorečja starca arhimandritaTadeja, Kada se neko jako voli onda se i razume. Rešio čovek da me pročisti još od Bazenske biblioteke (to je tek bio šok za njega:)). Nešto mi govori da je Pod mermernim svodom baš po mojoj meri.:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back