Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam pouzdano da slusam muziku i citam, ali mi je trebalo vremena da se prisetim da li sam to radila sa slusalicama u usima (jer nije isto).
Ipak sam se setila, jesam, bez problema.

ja muziku slušam uz sve. Slušalice baš ne volim, više volim muziku u prostoru, ali kad nema druge onda moze i slušalice. Na poslu imam muziku na kompu, ali nekim kolegama smeta kad je pustim. Onda ja lepo MP3, slušalice u uši i radim, sve se puši. Nadjem nešto neutralno, nešto što mi ne odvlači pažnju i važno da nije glasno, to me nervira...

E, to ste u pravu. Ni ja ne mogu glasnu muziku uz knjigu.
Mada glasnu muziku ne podnosim ni inace.
Smeta mi ako je glasna cak i u buticima.
Ne mogu da se skoncentrisem na ono sto probam :mrgreen:

PS. Sta mislite gde je Rada? :cool:

E, to ste u pravu. Ni ja ne mogu glasnu muziku uz knjigu.
Mada glasnu muziku ne podnosim ni inace.
Smeta mi ako je glasna cak i u buticima.
Ne mogu da se skoncentrisem na ono sto probam :mrgreen:

PS. Sta mislite gde je Rada? :cool:

Bila sam kod mojih. (1:0 za mene :zcepanje:)
Ipak, silno sam nakupovala danas, ali neću da se hvalim, bar do sutra. :)
Potrošila sam poklon čestitku koju još nisam ni dobila.:(

Ja samo da se javim, kupila sam gomilu knjiga ali jos uvek citam Slepi ubica, super je knjiga, vase preporuke su opravdane :zag:
Ali ja mnoooooooogo sporo citam :besna:

E, baš mi je drago što sporo čitaš, mislila sam da sam jedina ili bar najgora. Ako mi je knjiga interesantna onda pažljivo i polako čitam svaku reč da uživam u njoj i da mi duže traje. Ako je dosadna, onda ne mogu da se nakanim da uzmem da čitam, pa gnjavim... još sam nešto htela da kažem :think: ali nemam pojma šta...

mogla si da nabrojiš šta si kupila, pa nema veze kad ćeš čitati

Kao sto znate, citam "Mati pirinca".
Upravo sam stigla do "onog" trenutka (ko je citao zna kog), i ne smem dalje :(
Mnogo mi je kasno za to sada. Sutra cu.
A knjiga je i dalje doooobra!

Dobro jutro!

Vi se lepo ispricate dok ja spavam,pa kome sada da kazem da ne mogu da citam uz muziku i da citam brzo:D

Pocela sam da citam Medeja i njena deca-Ljudmila Ulicka,izgleda da ce mi se svideti...
:bye:

Procitala sam Ja i Kaminski Danijela Kelmana (Clio). Mnogo je simpaticna knjizica (kazem knjizica jer ima 139str:) Glavni junak je jedan prilicno propali ali mlad likovni kriticar, onaj od najgore fele - prepotentan (ali u stvari nesiguran u sebe), svadjalica, sve mu smeta, nist amu ne valja, lako se zameri drugima - jedan od onih od kojih me u restoranu/kaficu bude sramota kad im na primer kelner donese jelo ili kafu a oni odmah povicu "Ovo ne valja nista!" "Nikad nisam jeo gore.." i sl. E takav vidi svoju zivotnu sansu u prilici da napise biografiju nekad cuvenog slikara Kaminskog, kojeg je svojevremeno iz prosecnosti izvukla cinjenica (da ne kazemo marketinski trik) da gubi vid, te su njegove slike prodavane kao slike slepca. Sad je omatoreo i ovaj kriticar zapravo ceka da on umre i da objavi njegovu biografiju koja ce samim tim biti bestseler. I taj Kaminski je vrlo specifican lik, nikad nisi nacisto s njim da li je siroti onemocali starac, manipulator, osecajni cika ili nesto sesto. Uglavnom, oni se zajedno nadju na putu da Kaminski nadje ponovo svoju jedinu ljubav za koju su mu svojevremeno rekli da je mrtav, a kriticar vidi to kao priliku da dobije "ekskluzivne" informacije.
Vrlo je lepo napisano, dobra prica, tecno se cita, odlicni likovi, sve je super izbalansirano. Plus je objavljeno u ediciji Gral za koju mi je urednica Clia s pravom rekla da su zarazne - kad pocnes jednom da ih kupujes/citas posle ne mozes da ih se otreseses. I zaista, odlicno je prevedena, dovoljno veliki razmak i font, tvrd povez, fini papir. Uzivancija jednom recju.
Taj Kelman ima ovde prevedenu jos jednu knjigu, "Premeravanje sveta", Dereta objavila, tako da cu i to jednom uzeti kad mi se popravi materijalna situacija.

Ja mogu da čitam samo uz instrumental, a ne volim da čitam brzo. Volim da upijem svaku reč. Brzo čitam samo kad mi je dosadno (kao loši đaci).

Ja uvek jurim za dogadjajima,cim se upoznam sa likovima brzo procitam i kraj:whistling:
a ono upijanje svake reci ostavim za drugo citanje(ako zasluzi:klap:)

ps.nisam bila los djak,casna pionirska rec:zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back