Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E jeste, i ja sam ih na osnovu preporuke (ne njihove, kupila). To su u stvari zbirke prica najboljih irskih pisaca - Zensko vece zenskih, a Hotel Finbar muskih pisaca. I stvarno, kad sam videla spisak autora, to su sve dobitnici najvecih knjizevnih nagrada. Nema da bude lose.
I lepo sam ja govorila jos za BG sajam da Clio ima neverovatno jeftinu beletristiku, a ipak dobro izabranu. Bas mi drago da si to kupila

Eto i mene, da prijavim da sam procitala Dragulj Medine (:ok:), a Dve prikolice zavrsavam i mogu reci da su mi zanimljivije od Traktora, verovatno sto ima vise likova, sudbina i dogadjaja.

I da se pohvalim:rumenko:, iscitah celu temu, uzivala, smejala se i sto je najbitnije napravila poduzi spisak:worth:, hvala vam:hvala:, samo se pitam kad cu ja to uspeti da procitam:think:

:bye:

jkvipv.jpg

111ox6o.jpg

uz licnu taliju. :)

divna je, zaista
starinska, a nova
i ta lijepa zlatna slova

nemojte sad da se smijete
al' ova knjiga je ista ja
mislim, fizički
nemam ja Mešinu pamet i elokvenciju i dar
al' izgledam tako kao što je upakovan

Kad smo kod Kaje. Ono sto ja znam jeste da je tacno da je sebe opisala (i muza i macku) ali to nije ispovedna knjiga. Ona je prosto dala svoj karakter i narav glavnoj junakinji (sto je cini sarmantnom:)), macka ko macka, a i muz je divan i njihov odnos jeste opisan ali to uopste nije fokus knjige. Nece vam smetati ni da znate pouzdano da to jeste ona ni da ne znate. Zaista mi nije jasno sta je tu to sto joj "nije trebalo"

da se ne bi ponavljala
meni g-đa Đuržević baš šarmantna..i mačak i muž joj
i Kaja mi mnogo bolja i kompletnija od Jakuzzija
i baš lijepo što je to ona

i ja citiram danu i enterku, da se ne poavljam
karakter i narav mice djurdjević, odnos sa njenim suprugom savom ali i prijateljem pidžinom čini veliki deo knjige i daje joj baš to nešto posebno

E pa dobro zato sam vam i napisala sta mi je rekao da cujem sta Vi mislite ....ipak vase misljenje daleko vise cenim od nekog koga ne poznajem a zbunilo me to sto je rekao jer ni jedna od vas tako nesto ni u naznakama nije pomenula.

Osvanulo na fb....jos jedna kvazi akcija :confused: :roll:

OSAM KNJIGA ZA OSMI MART >>> Izaberite neke od sjajnih Alnarijevih naslovapo ceni od 499 i uživajte u poklonima koje smo za vas spremili. U svim objektima knjižara Vulkan.

01. Djavo zeli slavu
02. Kci nevernice
03. Kurtizana i samuraj
04. Nisi onaj koga zelim
05. Od reci do reci
06. Randevu
07. Savrsena laz
08. Zato sto te volim
.

Jel i Vama dodje muka kad vidite ove akcije i ponudu "sjajnih" knjiga ???

Osvanulo na fb....jos jedna kvazi akcija :confused: :roll:

OSAM KNJIGA ZA OSMI MART >>> Izaberite neke od sjajnih Alnarijevih naslovapo ceni od 499 i uživajte u poklonima koje smo za vas spremili. U svim objektima knjižara Vulkan.

01. Djavo zeli slavu
02. Kci nevernice
03. Kurtizana i samuraj
04. Nisi onaj koga zelim
05. Od reci do reci
06. Randevu
07. Savrsena laz
08. Zato sto te volim
.

Jel i Vama dodje muka kad vidite ove akcije i ponudu "sjajnih" knjiga ???
Meni nije muka od knjiga, njih više na tvom spisku i ne gledam!
Sviđa mi se kod tebe, a-ha, ono uzbuđenje i onaj drhtaj tvojih mladalačkih,
triesdvogodišnjih grudi kad izgovaraš pokude i pohvale... Pa tvoje strastvene recenzije!
Pa kako uzdišeš! Kažem ti... Hoću reći da sam u tom trenutku spreman... na sve! :heart:

"Taj" Meša je u Nišu u novembru bio 2500, pisala sam već. I ja sam se oduševila izdanjem, čak je i ova cena bila pristupačna, ali, procenila sam da bi u mojoj kući u tom formatu ostao netaknut jer je neudoban, kao Vujaklija. Inače imam samo Derviš i smrt (čitala i Tvrđavu) i želja mi je da jednom kupim celog Mešu. :zaljubljena:
Mirka, 'ade da Žirafu čitamo zajedno, tamo negde letos.:) Crni dud je moja koleginica davno još kupila po toj ceni i oduševljena je knjigom. (Prosto mi dođe da i ja odem do Vulkana:rumenko:.)

..i ja sam Crni dud kupila po toj cijeni ljetos i ja sam se oduševila :D
al' ste me ovdje digli na sprdnju kad sam je preporučivala
ono, jok nije strašna..hijena jede dijete i to..
al' nije strašna..i Dragonka je pročitala i njoj se sviđa
i još neke

Nije "Crni dud" strasan roman, zaista. :)

Hijena koja napadne dete je simbol covekove dominacije i nametljivog prodiranja u divljinu,
prirodna stanista zivotinja koje slede urodjenu iskru braneci strasno svoje okruzenje.

Otud paralela hijene - nezasite, divlje, kikotave, surove, i deteta - neduznog, neokaljanog.

U romanu se pominje problematika zivotinjskih stanista u Bocvani, nedozvoljena eksploatacija istih.
Izgradnja kampova, safari atrakcija, donela je posast. Covek unosi razdor.
Zivotinje se nemilice love, iz obesti, zbog fotografije kojom ce se beli Covek bahato hvalisati nakon sto se vrati u svoj udobni dom.

Najvaznije turisticko odrediste je rezervat Moremi u delti Okavango, opisanoj u romanu.

No, ovo je tek nit koja se uplice u saroliku sadrzinu romana.

Roman je pitak, slikovit, svedoci o sudbini porodice ciju istinu pripovedaju zene.
Takav narativni tok mi se svideo. Uvid u istu temu s razlicitih aspekata.

Kada pripoveda devojcica, stil kojim je poglavlje pisano postaje zaigran, leprsav, nezan. Detinji ali prodoran.
Ako pak o svojim secanjima govori zena, roman se ispisuje mudrim, profanim recima.

Uz "Crni dud" naucih o nekim obicajima pojedinih africkih plemena, uglavnom o narodu Cvana.

Poslednja izmena:
Kad smo kod Kaje. Ono sto ja znam jeste da je tacno da je sebe opisala (i muza i macku) ali to nije ispovedna knjiga. Ona je prosto dala svoj karakter i narav glavnoj junakinji (sto je cini sarmantnom:)), macka ko macka, a i muz je divan i njihov odnos jeste opisan ali to uopste nije fokus knjige. Nece vam smetati ni da znate pouzdano da to jeste ona ni da ne znate. Zaista mi nije jasno sta je tu to sto joj "nije trebalo"

Ma covek je samo hteo da ispadne smeker, kao on zna ono sto mi ne znamo ;)
To kao znaju samo odabrani.
Taj fazon.
Ili je jedan od onih sto na svaku pisanu rec gledaju onako bas s' visoka.
Ili...
Ma ko zna. 100 ljudi 100 cudi.
A mi cemo da citamo i uzivamo :)

divna je, zaista
starinska, a nova
i ta lijepa zlatna slova

nemojte sad da se smijete
al' ova knjiga je ista ja
mislim, fizički
nemam ja Mešinu pamet i elokvenciju i dar
al' izgledam tako kao što je upakovan
Draga, nije lako dostici lepotu i eleganciju ove knjige, ali ja sam sigurna da si ti to uspela.
Kako spolja tako i iznutra. Ne salim se. :zag:

..i ja sam Crni dud kupila po toj cijeni ljetos i ja sam se oduševila :D
al' ste me ovdje digli na sprdnju kad sam je preporučivala
ono, jok nije strašna..hijena jede dijete i to..
al' nije strašna..i Dragonka je pročitala i njoj se sviđa
i još neke

Pa jesi, rekla si da nije strasna, iako je hijena pojela dete :p
Ima to ovde crno na belo :rtfm:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back