ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
Ipak necu odustati (da preguram trecinu pa...
ko zna )
čitaj Mina, čitaj...uz tebe sam
ako mogu ja trenutno smornog Brajsona, možeš i ti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ipak necu odustati (da preguram trecinu pa...
ko zna )
'bem mu miša, ja sam ih čitala prije neke 2, 3 godine...prvo me privukao naslov, onda sam ih iz cuga pročitala, nisam se smračila jer je, čini mi se kraj to nekako razriješio sve...
da prepričan neznam, al' su mi ostali u finoj uspomeni ti traktori
a ti se tješi da ih drugarica možda neće čitati..ako ti što kaže, snalazi se u sekundi
Btw cao citacice mojevolim sto imam sta da procitam makar ovde jer je ostali deo foruma čemer!
Bila malopre ...kaze al si mi kupila knjigu mani ga se mito sto je vesela![]()
Ja sam rekla da ste vi krivi ....da ste mi vi rekli da je super zabavna.
U sustini nista nisam slagala al nista se nisam ni oprala.
Naravoucenije - poklanjati samo one knjige koje si prethodno procitao.
Carigradski drum – Nenad Ilic, Plato, 490 str.
Prvi utisak: Neobicno. Drugacije.
Verska tematika ove knjige (hm.. da li je uopste verska?) se bas ne poklapa sa meni omiljenim temama, ali se zato poklapa istorijska. Preplicu se razlicita vremena. Rimsko doba, srednji vek, tursko vreme, vreme prvog sv.rata, bombardovanje 1999. Dobro je izvedeno to vremensko preplitanje, bez one mane koju cesto imaju takva dela, da se gubis u vremenima, likovima i dogadjajima.
Povremeno sam imala utisak mogucnosti sopstvenog realnog prolaska kroz vreme! Ako se dovoljno uzivis u knjigu, svasta moze da ti se desiKnjige mogu da budu i stetne, to ste sigurno vec negde culi
Onda. Svesteno lice ima sve ljudske osobine koje realno i mora da ima, a crkvena hijerarhija je opisana sa svim manama koje joj pripadaju. A tek vernici!Kukala im majka! To knjizi daje zabavan ton. Vise puta sam se glasno nasmejala. Likovi su dobro profilisani, kao da su iz vaseg komsiluka, a ako su iz nekog ranijeg doba, kao da su izronili iz neke vec poznate knjige ili filma. Volim kada jasno vidim lik pred sobom, a to je ovde slucaj.
Mada, moram priznati da se to sve malo razvuklo, moglo je to (po mojoj ipak laickoj proceni), i nesto krace. Previse je to strana za ono sto se htelo reci. Bas previse, jer me je na kraju ipak smorila.
Ali sve u svemu kome se cita nesto neobicno a da uz put nije turobno, evo prilike.
volela bi da mi neko preporuči knjigu, sa temom - odnosi u porodici, naročito me interesuje odnos svekrve i snaje, majke i ćerke, dakle žene srednjih godina.
Sada sam pročitala - Strah od pedesete od Erike Džong i Šampanjac mog života - Jasmina Ana
![]()
ja samo da vam se javnem ovde...
chitam vas redovno, ali me mrzi da kuckam...
ovih dana sam prochitala, izmedju ostalog Kaja, Beograd i dobri Amerikanac od Djurdjevicke i naravno svidela mi se
a posle nje sam uzela 26a jer sam videla da je ovde spominjete, uchinilo mi se da ce biti interesantna tema...
kad ono
nikako mi nije legla, ali sam se namuchila i prochitala je do kraja
i na kraju sam imala ovaj izraz lica
ne svidja mi se uopshte, ni kako je napisana, ni kako je tema obradjena...mrachna mi je knjiga skroz
da me ne shvatite pogreshno, nisam ochekivala neku laganicu ili limunadu...
a meni se činila suviše mlaka, nedorađena i površna![]()
Dok ti neko ne preporuči (ja ću ako se setim), kaži ti nama (meni) kakva je ta Jasmina Ana? Jel ima to neku vrednost? težinu?
A Eriku sam čitala kao suviše mlada. Možda bih mogla sad ponovo...Taman se približavam pedesetoj. I nemam neki strah. Tako mi je sve svejedno. Nekako je meni 30. bila kritična granica, a posle 40. svejedno...
volela bi da mi neko preporuči knjigu, sa temom - odnosi u porodici, naročito me interesuje odnos svekrve i snaje, majke i ćerke, dakle žene srednjih godina.
Sada sam pročitala - Strah od pedesete od Erike Džong i Šampanjac mog života - Jasmina Ana
![]()
ja čitam kaju i čitam i čitam i najviše mrzim kada počnem knjigu pa nemam vremena pa razvučem čitanje
tako sam ja citala avanture , samu sam sebe udavila , mogu misliti kako je knjizi bilo![]()
Bila malopre ...kaze al si mi kupila knjigu mani ga se mito sto je vesela![]()
Ja sam rekla da ste vi krivi ....da ste mi vi rekli da je super zabavna.
U sustini nista nisam slagala al nista se nisam ni oprala.
Naravoucenije - poklanjati samo one knjige koje si prethodno procitao.
Eto ta tematika me interesuje, porodica, odnosi u porodici, odrasla deca, samoća. Sve ovo što ti pišem može da bude i drugačije i lepše, naročito ako imaš ćerke jer nije isto biti tašta ili svekrva u današnje vreme, vidim to i po sestrinim ćerkama.
ustvari, kod nas radi jedna đevojka, ostalo su, pa, hm..žene ...ja ih ne određujem po godinama, nego po razmišljanju
i što je nainteresantnije, uvijek mi ta đevojka preporuči najgoru knjigu...ne poklapaju nam se ukusi uopšteal' nema veze