Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam trenutno "Carigradski drum" - Nenad Ilic
Veoma neobicna knjiga :)
Kada je procitam prenecu kompletne utiske.
Za sada samo mogu reci da su pozitivni :)
Mozda je neko od vas vec citao? :think:

čitala ja :)
ako ti se sviđa ta tematika, onda preporučujem Anubisova vrata, pisao Tim Powers :)
mnoooooogo bolja i zanimljivija priča, mnooooogo bolje napisana :ok:

Eto i mene u Vase drustvo! Po preporuci za Djurdjevicku, iz biblioteke uzela "Prvi, drugi, treci covek" i dok je citam ne mogu da se uozbiljim, stalno kez:D, a moji mi se rugaju! Hvala Vama za to:hvala:! Sledeca knjiga je Kratka istorija traktora pa cu Vam reci utiske.:bye:

Odlična ideja. Pekić je pravi pisac.

Inače ovi su odgovorni za dodelu ovogodišnje Nnove nagrade Vasa Pavković, Ljiljana Šop, Aleksandar Ilić i Mladen Šukalo uz još neke. Ovaj poslednji baš ima prikladno prezime.
Ostalo mi je još pedesetak strana Ćirjaničke i stvarno se pitam kakve li su bile ostale knjige ako je ova dobila nagradu. I zašto nagrada obavezno mora da se dodeli? Zbog izdavača?

uvek bolji od pekica je neprevazidjeni crnjanski, posebno Druga knjiga seoba. pa, eto, ako bi da se vratite u studentske dane, opet toplo preporucujem. poetika Crnjanskog je u ovom romanu dosla do samog vrhunca!

Ništa lakše da to postigneš. Neko vreme uoči rođendana počni da gunđaš kako bi volela da imaš tu i tu knjigu... :lol: Videćeš, uvek upali!

Hahahahah! Da znas, to je dugo bila moja taktika. Njena mana je sto ne vredi da dugo gundjam jer mozda niko ne shvati "namig" a onda se ja smorim pa kupim sama. Ili recimo, gundjala ja pre godinu dana, pa kupila, i onda mi se neko seti da sam onomad bas zelela to i onda imam duplo. To mi se par puta desilo :)
A najlepse mi je kad neko zna da volim knjige i onda se bas vidi da se potrudio da mi nadje nesto lepo, e takav mi poklon vredi na kub.

Ma kakvo namigivanje i gunđanje, ja to naručim najopuštenije :D
I inače meuvek pitaju da li ima nešto što bih baš želela ili što mi treba, pa ja samo ispostavim spisak...mada, nije me sramota da ga ispostavim i kad me ne pitaju :malav: Onaj rad "e, bre, nemoj da se cimaš da lutaš i tražiš mi poklon po ovoj zimi, evo idi ovde i..." :lol:

Ja sam čitala pre par godina, ali nešto na brzinu. Kupila sam je nekom na poklon, pa iskoristila... Ne sećam se baš najbolje, ali nije to tematika koja mene zanima.
Jedno vreme su mnogi ovde pominjali Konstantinovo raskršće, pa me to, bar po naslovu, podsetilo na Carigradski drum.
Sad sam malo izguglala i za jednu i za drugu knjigu, pa to neki krimi romani, kao istorija, zavere, potrage.... sve mi vuče na "Da Vinčijev kod"...
Inače, taj Nenad Ilić je meni bio simpatičan, mislim da sam ga prvi put videla kod Marine Rajević Savić u emisiji Dok anđeli spavaju... (ko se seća, bila odlična emisija) a posle je počeo malo previše medijski da se eksponira, pa mi sve to više nije bilo simpatično. Inače, ne "ložim se " (ružan izraz, ali odgovara) na religiju, a pogotovo ne na sveštena lica.

Bi, ni mene ne zanima verska tematika, ali ovo je nesto kao parodija (barem za sada), na verske teme. Skroz sasav pristup, neobicna setnja kroz vreme, likovi odlicni… Barem za sada (do 150.str) je tako. Videcemo sta ce biti dalje, mada slutim. A svesteno lice je opisano bas dopadljivo. Sa svim ljudskim osobinama koje to lice realno i poseduje, sto pricu cini duhovitom i simpaticnom.
Ali si u pravu za medijsko eksponiranje. To ume da dovede do toga da neki likovi postanu nesimpaticni, dosadni, nametljivi… a onda i njihovo delo nekako pocne da bude odbojno. Medjutim, ja pojma nemam ko je taj Ilic, pa zato nemam taj otpor koji ti opravdano imas. :bye:

Ja jesam, poodavno, i svidela mi se.
Nekako drugačija, čudna...zanimljivo povezivanje prošlosti i sadašnjosti. Baš za uživanciju uz čaj sa rumom i ćebence :)

BAS je drugacija. To je prvi i najjaci utisak za sada. :bye:

čitala ja :)
ako ti se sviđa ta tematika, onda preporučujem Anubisova vrata, pisao Tim Powers :)
mnoooooogo bolja i zanimljivija priča, mnooooogo bolje napisana :ok:

Primila k znanju. :bye:

Eto i mene u Vase drustvo! Po preporuci za Djurdjevicku, iz biblioteke uzela "Prvi, drugi, treci covek" i dok je citam ne mogu da se uozbiljim, stalno kez:D, a moji mi se rugaju! Hvala Vama za to:hvala:! Sledeca knjiga je Kratka istorija traktora pa cu Vam reci utiske.:bye:

Mina Od Djurdjevicke sta god da uzmes imaces taj :D .
Ja sam procitala par njenih knjiga i stvarno je :ok:
Mada je Mirka najveci strucnjak za nju...
Msm da ne zaboravim to da kazem ;)

Dozivela sam prosvetljenje shvativsi da neke knjige mogu da citam online z:) z:mrgreen:

Sad sam pocela "Ni ovde ni tamo" i deluje mi jako zanimljivo( hvala lamar na preporuci)
CIni mi se da su knjige ovde skuplje nego u Srbiji,a nisam nikad dovoljno dugo u Srbiji da bih na miru dosla do BG-a i pretrazila knjizare ili da odem na sajam knjiga i ispraznim novcanik.

Ja bih svima preporučila ono što sada čitam, čitam a znam svaku rečenicu slovo po slovo, Bulgakova i njegov savršeni roman 'Majstor i Margarita'

Deset godina ga je pisao, osam sačuvanih verzija je ostavio i više njih spalio, da bi se dvadeset i sedam godina posle njegove smrti pojavilo ovo što mi danas možemo i treba da čitamo.
Moja najdraža knjiga, koju svaki put čitam drugačije i preporučujem je od srca svima. Sve je u njoj rečeno.

Iza nje čitam dve knjige Margaret Diras i prelazim na Pekića, i da, Crnjanskog.

Dozivela sam prosvetljenje shvativsi da neke knjige mogu da citam online z:) z:mrgreen:

Sad sam pocela "Ni ovde ni tamo" i deluje mi jako zanimljivo( hvala lamar na preporuci)
CIni mi se da su knjige ovde skuplje nego u Srbiji,a nisam nikad dovoljno dugo u Srbiji da bih na miru dosla do BG-a i pretrazila knjizare ili da odem na sajam knjiga i ispraznim novcanik.

Imam jedan predlog za tebe. U trenucima dokolice krenes da iscitavas ovu temu stranu po stranu. Posle izvesnog vremena ukapiras sta ko voli da cita, i sa kim ti se knjizevni ukus najvise poklapa, i pocnes da pravis svoju listu knjiga koje zelis. Mi cesto pored naslova knjige i pisca napisemo i ko je izdavac, pa ti je tako lista jos kompletnija. Onda, kada dodjes u Srbiju, imas spisak i svracajuci u nekoliko knjizara mozes sve to da nabavis.

Ja sam citajuci ovu temu napravila sebi spisak za citanje koji broji nekih 200-300 knjiga :mrgreen:

Imam jedan predlog za tebe. U trenucima dokolice krenes da iscitavas ovu temu stranu po stranu. Posle izvesnog vremena ukapiras sta ko voli da cita, i sa kim ti se knjizevni ukus najvise poklapa, i pocnes da pravis svoju listu knjiga koje zelis. Mi cesto pored naslova knjige i pisca napisemo i ko je izdavac, pa ti je tako lista jos kompletnija. Onda, kada dodjes u Srbiju, imas spisak i svracajuci u nekoliko knjizara mozes sve to da nabavis.

Ja sam citajuci ovu temu napravila sebi spisak za citanje koji broji nekih 200-300 knjiga :mrgreen:

Dobar predlog :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back