Uf....prvo nek vam je Srecan Bozic
U duhu Bozica kazu valja se uraditi neke stvari koje zelite da vam idu od ruke i da radite cele godine.
Nisam se setila niceg pametnijeg od citanja knjiga pa sam jutros cim sam oci otvorila resila da dovrsim Avanture ..
I dovrsila sam.
Zasto me niste upozorile na kraj ?
Zasto ste me pustile da je citam ovako

a onda da ostanem

???
Zasto?
Kakve ste mi vi drugarice ?
Kako su mi nenormalno pomesana osecanja danas ceo dan kad pomislim na knjigu .
Mnogo mi je tesko da opisem sta tacno osecam a da ne spomenem vazne detalje.
Uglavnom...nisam ocekivala ovakav kraj.
Nisam ocekivala ni neke od obrta.
Veliki deo knjige me je glavni lik nervirao...onda je poceo da mi se dopada , a onda sam pocela da mu se divim.
Situacija sa njom je opet nekakko smuckana...od odobravanja, preko neodobravanja, do okrivljivanja i na kraju nazad na svaka cast ribo za zivot kakav si prezivela.
Sve u svemu ....na momente dosadna, na momente fantasticna, na momente tuzna, na momente previse zivotna i topla, ova knjiga je neverovatno jak utisak ostavila na mene.
Iz mnogo razloga.
Naterala me da se zapitam ....voli li me iko tako i toliko?
Volim li ja ikoga uopste?
Kakav zivot vodim i sta sam eventualno mogla a nisam uradila ?!
Sta je to dobro u zivotu sto jesam uradila ...
I tako mnogo zanimljivih pitanja sebi sam postavila nakon poslednje stranice.
Ne znam vise da li volim glavne junake, da li im se divim, da li me zapravo mnogo nerviraju u svojim izborima.
Potpuno sam pod utiskom price i kraja i trebace mi neko vreme da prezvacem, da svarim, da saberem utiske i da stavim tacku na Avanture nevaljale devojcice.
Ima tih knjiga koje me ne neki nacin cudan, neobjasnjiv, pomere i obuzmu i koje nosim u sebi i nekako na sebi dugo.
Ova knjiga je jedna od tih.
Davno mi se nije desilo.
To me osecanje po malo podseca na ono kad se zatalebas , pa te obuzme pa ti trebaju meseci da se vratis sebi i imas mogucnost da sagledas stvar realno.
Nisam se davno ni zatalebala.
Ako nista bar mi je ovo sa knjigom poslo za rukom.
Da rezimiram....obavezno procitati Avanture nevaljale devojcice -ko nije ....jedno je sigurno uzivacete u lepom jeziku, u pitkoj i zabavnoj prici, u avanturama jedne zene koja je zivela punim plucima i igrala se zivotom kao niko koga znam. Onako zenski solidarno kazem BRAVO !