Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bačićkina knjiga je u Idei trenutno na popustu oko 550 dinara. Meni ispred nosa uzeše Ljosu, ko zna kad će je opet dobiti.
Knjige koje sam naručila još nisam dobila...Ko da živim u Australiji...

Postala sam drug clan! :)

Cestitam! z:poz:
Ne znam da li si dobila informacije koje si zelela, ali evo na napisem sta su meni rekli, mozda i nekog drugog interesuje. Dakle, kad se narucuju knjige preko Kuce za citanje racuna se cena sa popustom clanskim plus taj koji prima placa postanske troskove. Ukoliko je u pitanju knjiga koja je rasprodata, pa slucajno nadju tipa zbog otpisa neke knjizare i sl. poneki primerak, onda nema popusta vec se racuna puna cena posto su poslednji primerci u pitanju. Pritom, od one tri koje ti zelis samo "Ruska dusa" spada u tu kategoriju i imaju jos par primeraka ali ces ih verovatno dobiti jer to nije knjiga koja je bestseler pa se razgrabi (bar meni ne deluje tako:)

Zdravo društvo. Završila sam Žegu, Igora Marojevića.... i ona ima nekakav srećan kraj, kao i Parter, a ja to opet nisam očekivala. Ali mi je veći deo knjige smaranje, neki sukobi u Crnoj Gori, tamo negde početkom prošlog veka... dal' su plemenski, politički, vojni... ništa ja to nisam shvatila, niti sam se trudila. Jednostavno me nije zainteresovalo. Nekakvo preplitanje prošlosti i sadašnjosti, tj, neki sada priča šta je bilo onda.... Definitivno sam završila sa Marojevićem. Posvetila sam mu mnooogo više pažnje i vremena nego što zaslužuje.
Uzela sam Sluškinjinu priču. Nisam do sada ovde pročitala loš komentar o njoj.

Cestitam! z:poz:
Ne znam da li si dobila informacije koje si zelela, ali evo na napisem sta su meni rekli, mozda i nekog drugog interesuje. Dakle, kad se narucuju knjige preko Kuce za citanje racuna se cena sa popustom clanskim plus taj koji prima placa postanske troskove. Ukoliko je u pitanju knjiga koja je rasprodata, pa slucajno nadju tipa zbog otpisa neke knjizare i sl. poneki primerak, onda nema popusta vec se racuna puna cena posto su poslednji primerci u pitanju. Pritom, od one tri koje ti zelis samo "Ruska dusa" spada u tu kategoriju i imaju jos par primeraka ali ces ih verovatno dobiti jer to nije knjiga koja je bestseler pa se razgrabi (bar meni ne deluje tako:)

Dobila sam sve potrebne informacije. :)

Veoma je prijatna gospodja (ili gdjica) koja mi je odgovorila na postavljena pitanja, veoma kulturna.

Dobila sam odgovore veoma brzo, toliko brzo da sam se prosto iznenadila.

Knjige koje narucim dobijam s popustom od 20% (za pocetak) a tri ili vise narucenih, s 25%.
Troskove postarine snosim licno.

Gledam sajt i toliko toga zelim.
Ne znam zasto je konstantna ta neutaziva zedj za knjigom...?
Da li ljubav i pasija imaju takvu moc?
Veceras sam kupila dva romana u izdanju Mono&Manjane, a vec sada razmisljam o novim naslovima.

Ne volim krajnosti, trudim se da ne potonem u iste.
Zato sam se zamislila nad iracionalnom zeljom koja me vodi, kao mesecevog setaca.

No, da ipak pomenem koji me naslovi vuku k sebi. :)

Sambra "Privatni zivot drveca", Oster "Nevidljivi", Sorokin "Secerni Kremlj",
Lu "Mirni dani u Miksing Partu", Bergman "Najbolje namere" rasprodano :(, Zivkovic "Esherove petlje" (M. K. Eserov rad je meni izuzetno zanimljiv, njegove nemoguce litografije uvek inspirativne. Murakami mu odaje cast u Okoreloj zemlji cuda pominjuci ga :)), Mangel "Biblioteka nocu", Vajt "Kuca plime i oseke"...

Da ne duzim dalje... :)

Sambra "Privatni zivot drveca", Oster "Nevidljivi", Sorokin "Secerni Kremlj",
Lu "Mirni dani u Miksing Partu", Bergman "Najbolje namere" rasprodano :(, Zivkovic "Esherove petlje" (M. K. Eserov rad je meni izuzetno zanimljiv, njegove nemoguce litografije uvek inspirativne. Murakami mu odaje cast u Okoreloj zemlji cuda pominjuci ga :)), Mangel "Biblioteka nocu", Vajt "Kuca plime i oseke"...

Postoji nekoliko primeraka u Kuci za citanje, videla sam danas.

Kao sto znate procitala sam celu temu, ali mi se cini da se Andrej Makin spomenuo samo par puta. Zbog toga sam htela da ga toplo preporucim. Svi sa ove teme su po meni potencijalni citaoci. Kolliko je meni poznat vas citalacki ukus, mislim da bi prijao svakoj od vas. Knjige koje sam ja citala su:

-Kci heroja Sovjetskog Saveza
-Muzika jednog zivota
-Rekvijem za istok
-Dok Amur tece
-Francusko zavestanje
-Ispovest gresnog stegonose
-Zemlja i nebo Zaka Dorma
-Zlocin Olge Arbeljine

Izdavac je Paidea.

Po meni je veoma bitno da prvu sa spiska procitate prvu, a poslednju sa spiska obavezno procitate poslednju. Verujte mi da znam zasto vam ovo kazem. Ove izmedju, citajte bilo kojim redom. Naravno, sve pod uslovom da vam se Makin dopadne.

Prva govori o danasnjoj Rusiji, a ostale o Rusiji za vreme komunizma, ili II sv. rata, naravno kroz licne sudbine pojedinaca. Knjige se lako citaju, vreme zbivanja je u svakoj skoro isto, ali koliko razlicitih sudbina u istom vremenu! Pune su neke posebne ruske topline, ruskog ambijenta... sa nesto francuskog smeka ;) .

:zpozdrav:

Zdravo društvo. Završila sam Žegu, Igora Marojevića.... i ona ima nekakav srećan kraj, kao i Parter, a ja to opet nisam očekivala. Ali mi je veći deo knjige smaranje, neki sukobi u Crnoj Gori, tamo negde početkom prošlog veka... dal' su plemenski, politički, vojni... ništa ja to nisam shvatila, niti sam se trudila. Jednostavno me nije zainteresovalo. Nekakvo preplitanje prošlosti i sadašnjosti, tj, neki sada priča šta je bilo onda.... Definitivno sam završila sa Marojevićem. Posvetila sam mu mnooogo više pažnje i vremena nego što zaslužuje.
Uzela sam Sluškinjinu priču. Nisam do sada ovde pročitala loš komentar o njoj.

Bi, da znas da je i meni nekako laknulo kada si zavrsila Marojevica :) .

Vise srece sa narednim knjigama. Ja nikako da se docepam te Sluskinjine price, pa zato kada je zavrsis, volela bih da saznam i tvoje utiske.
:zpozdrav: (Bas mi se svidja ovaj zimski pozdrav)

Eh, da Bi. Uzmem ja danas u biblioteci (po tvojoj preporuci :) ) Bil Brajson - Ni ovde ni tamo. Sva srecna dodjem kuci, uzmem da je pregledam, vidim da je to kao neki saljivi putopis... super listam... vidim razni gradovi... pred kraj vidim Jugoslavija, pa Sofija, pa Istanbul. Juhu, bude mi posebno zanimljivo, kad... bas u tom delu gde su ova tri poglavlja... fali 30 strana!!!
Otpalo 30 strana :( . Bem ti zivot :( . Sad ne mogu da je citam :( .

Kao sto znate procitala sam celu temu, ali mi se cini da se Andrej Makin spomenuo samo par puta. Zbog toga sam htela da ga toplo preporucim. Svi sa ove teme su po meni potencijalni citaoci. Kolliko je meni poznat vas citalacki ukus, mislim da bi prijao svakoj od vas. Knjige koje sam ja citala su:

-Muzika jednog zivota
-Rekvijem za istok
-Dok Amur tece
-Francusko zavestanje
-Zlocin Olge Arbeljine

Izdavac je Paidea.

Po meni je veoma bitno da prvu sa spiska procitate prvu, a poslednju sa spiska obavezno procitate poslednju. Verujte mi da znam zasto vam ovo kazem. Ove izmedju, citajte bilo kojim redom. Naravno, sve pod uslovom da vam se Makin dopadne.

Prva govori o danasnjoj Rusiji, a ostale o Rusiji za vreme komunizma, ili II sv. rata, naravno kroz licne sudbine pojedinaca. Knjige se lako citaju, vreme zbivanja je u svakoj skoro isto, ali koliko razlicitih sudbina u istom vremenu! Pune su neke posebne ruske topline, ruskog ambijenta... sa nesto francuskog smeka ;) .

Citala sam "Muzika jednog zivota" i dopala mi se, nekako je starinski lepa, kao neka fino ocuvana bakica koja ipak ne zivi samo u proslim vremenima. Kad citas knjige kao da ti mirisu na zimu, caj i kekse sa cimetom. Citala sam i "Dok Amur tece" i mislim jos neku sa spiska, ali sad ne mogu d ase setim koju, davno bese. Pridruzujem se preporukama...

..ja i dalje mlatim po malo po Kamasutri..al' to je slabo, i nije neka (to sam već rekla)..ustvari je onaj najgori tip knjige za mene..niti da ostavim niti da čitam
..napregla sam moždane vijuge da se sjetim šta sam čitala od ovoga rusa Lamarovog, Makina...ne mogu da vjerujem da je ona nešto čitala što ja nisam...Francusko zaveštanje sam čitala 1oo posto, al' da mi život zavisi sad , ne mogu se sjetiti o čemu se radi..ovo drugi naslovi mi skroz nepoznati
..sviđa mi se preporuka , baš volim takav tip knjiga, i volim baćuške, pogotovo kad to Dana lijepo začini

Dano, ako ti se imalo Makin dopao, uzmi ovu poslednju, Zlocin Olge Arbeljine. Ta knjiga me je bas onako razbila u trenutku kada sam je procitala. I nije to samo moj utisak. Moja drugarica (bibliotekarka inace), je takodje pod jakim utiskom te knjige.
Ali svakome bih preporucila da najpre procita bilo koju drugu njegovu knjigu, kao prethodnicu ovoj. Muzika jednog zivota se meni jako dopala. Vidim malo pre na sajtu Paidee, da je Muzika jednog zivota 181,00 dinara! Ostale su po 300-400 dinara. Bas su povoljne :) .

..ja i dalje mlatim po malo po Kamasutri..al' to je slabo, i nije neka (to sam već rekla)..ustvari je onaj najgori tip knjige za mene..niti da ostavim niti da čitam
..napregla sam moždane vijuge da se sjetim šta sam čitala od ovoga rusa Lamarovog, Makina...ne mogu da vjerujem da je ona nešto čitala što ja nisam...Francusko zaveštanje sam čitala 1oo posto, al' da mi život zavisi sad , ne mogu se sjetiti o čemu se radi..ovo drugi naslovi mi skroz nepoznati
..sviđa mi se preporuka , baš volim takav tip knjiga, i volim baćuške, pogotovo kad to Dana lijepo začini

Eeee, pa i mi konja za trku imamo :).

A jeste bas tako kako je Dana opisala:
"nekako je starinski lepa, kao neka fino ocuvana bakica koja ipak ne zivi samo u proslim vremenima. Kad citas knjige kao da ti mirisu na zimu, caj i kekse sa cimetom".

Skroz su (R)uske knjige. Sa laganim dodatkom francuske.

-Muzika jednog zivota
-Rekvijem za istok
-Dok Amur tece
-Francusko zavestanje
-Zlocin Olge Arbeljine

Izdavac je Paidea.

Ja pročitala prvu sa spiska, a nisam ni znala da tako treba. Sasvim slučajno. Ali slabo se sećam

Eh, da Bi. Uzmem ja danas u biblioteci (po tvojoj preporuci :) ) Bil Brajson - Ni ovde ni tamo. Sva srecna dodjem kuci, uzmem da je pregledam, vidim da je to kao neki saljivi putopis... super listam... vidim razni gradovi... pred kraj vidim Jugoslavija, pa Sofija, pa Istanbul. Juhu, bude mi posebno zanimljivo, kad... bas u tom delu gde su ova tri poglavlja... fali 30 strana!!!
Otpalo 30 strana :( . Bem ti zivot :( . Sad ne mogu da je citam :( .

Ne verujem da je otpalo. Neko uz'o Beograd za uspomenu.

Počela sam danas Sluškinjinu priču i pročitam ono na koricama o čemu se radi. I sve mi poznato. I sad ne znam da li sam već čitala ili možda postoji i film. Čak sam se setila i šta će dalje biti.

ona ne moze da zatrudni sa tim zapovednikom pa to učini sa nekim malđim zaposlenikom?...

Ja pročitala prvu sa spiska, a nisam ni znala da tako treba. Sasvim slučajno. Ali slabo se sećam

Ne verujem da je otpalo. Neko uz'o Beograd za uspomenu.

Počela sam danas Sluškinjinu priču i pročitam ono na koricama o čemu se radi. I sve mi poznato. I sad ne znam da li sam već čitala ili možda postoji i film. Čak sam se setila i šta će dalje biti.

ona ne moze da zatrudni sa tim zapovednikom pa to učini sa nekim malđim zaposlenikom?...

Govorila sam o redosledu, kada je u pitanju Makin, samo zbog toga sto mislim da su prve dve sa spiska najlaganije, a da je ona poslednja... vrhunac u njegovom stvaralastvu. Pa bi bila steta procitati tu poslednju, kao prvu :roll: .
Da li sada uopste znate koja je prva a koja poslednja, i koju zbog cega treba citati :).

Uz'o, uz'o draga moja Bi :)

Drage draaaage moje drugarice,
Zelim vam srecnu Novu godinu! :konfete:
Puno zabave :bob:, dobrog zdravlja, diiiivnih knjiga i mnogo srece sveukupno u zivotu:zskace:!
Ljubim vas z:kiss: i grlim :zag:!
I naravno, lepo se provedite veceras :veseljaci:!
z:poz:

Hvala, takođe tebi i svima ostalima koji čitaju i ne čitaju,sve najbolje. :zag:
Dano, vidi se ko je jutros najvredniji, da ne kažem kome je biblioteka druga kuća :lol:

E pa najdraže moje, hvala Vam što ste slušale sve moje dileme i nedoumice po pitanju knjiga i akcija...Hvala na dobrim kritikama, predlozima, vremenu i naravno razumevanju strasti prema knjigama...Želim Vam biblioteke kakve sanjamo, šarene i sjajne korice i dobre knjige.Srećni praznici!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back