- Poruka
- 55.487
Citao neko Zimski dvorac - Dzon Bojn?
http://www.delfi.rs/ka1un9097/delfi_knjige_zimski_dvorac.html
http://www.delfi.rs/ka1un9097/delfi_knjige_zimski_dvorac.html
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ona doooobra knjiga sto sam je spomenula je do kraja ostala doooobra, i to je "Nigdina" Svetlana Velmar-Jankovic. Podsetila me na Selenica. A opet mi je lepa i ono kao "za zenski svet". Hm, nisam mislila da Svetlana moze tako da misli. Ako tako misli. Nesto tamo, necu da kazem sta
.
E pa drustvo. Teri Pracet (uzela "Sestre po metli") nije za mene. Ne volim ja te vile, vestice i vilenjake. Msm, niije da ne volim nego nekako ne mogu da se sastavim sa tim stivom. Ne mogu da se vezem, ne vredi. Probam ja nesretna tu fantastiku, to bajkovito.... Ne ide. Sta da radim.
Ne ide mi ni Stiven King. Ne smem, bojim se dok citam. Sve vreme sam bre u frci (dva puta pokusavala cini mi se "Potpaljivacica"). Volim Agatu Kristi, ali osim toga nisam jos pronasla krimi romanopisca koji bi mi prijao. Ako ima neko ko je kao ja, a uspeo je da pronadje dobar krimic, nek preporucuje. Volela bih tako nesto.
Mirka, nadam se da si ozdravila i da si uspela da procitas makar koji listic![]()
Mirka, ja sam spominjala "Nigdinu". To je knjiga napisana u formi pisama koje razmenjuju sestra i brat za vreme bombardovanja. Sestra zivi u BG a brat u Americi. Podsetila sam se mnogih dogadjaja (boze kako covek zaboravlja!), ali i uzivala u toj atmosferi knjige koju je Svetlana izgradila. Ako cemo traziti dlaku u jajetu, oseca se mala doza neke patetike, cega li... nesto u samoj formi... to sto se precesto imenom obraca bratu kao da ga doziva... eto to mi je nesto smetalo... ali to ipak ni slucajno nije pokvarilo kompletan ugodjaj. Citala sam od nje "Lagum" i "Bezdno", ali... jedva ih se nesto secam
. Secam se samo da su mi se dopale.
Kerefeko, stvarno se plasim dok citam Kinga. Nikako ne mogu da zaboravim u Potpaljivacici kako ih prati onaj mali zeleni auto... I citam ja tako citam, ma nikako da ga se rese. Okrenem desetak narednih strana da vidim kako to ide dalje, kad ono oni idu i dalje nekom ulicom a mali zeleni auto ih i dalje prati. I tako ostavim ja tu knjigu pre jedno 10-ak godina, uzmem Kinga pre jedno par meseci ponovo (slucajno bas "Potpaljivacicu"), i isti slucaj. E, resila sam da pokusam jos jednom, ali sa nekom drugom knjigom. Preporucite mi koja mu je najmanje strasna, pa ako se naviknem mogu onda i one strasnije
.
Mirka, ja sam spominjala "Nigdinu". To je knjiga napisana u formi pisama koje razmenjuju sestra i brat za vreme bombardovanja. Sestra zivi u BG a brat u Americi. Podsetila sam se mnogih dogadjaja (boze kako covek zaboravlja!), ali i uzivala u toj atmosferi knjige koju je Svetlana izgradila. Ako cemo traziti dlaku u jajetu, oseca se mala doza neke patetike, cega li... nesto u samoj formi... to sto se precesto imenom obraca bratu kao da ga doziva... eto to mi je nesto smetalo... ali to ipak ni slucajno nije pokvarilo kompletan ugodjaj. Citala sam od nje "Lagum" i "Bezdno", ali... jedva ih se nesto secam
. Secam se samo da su mi se dopale.
Kerefeko, stvarno se plasim dok citam Kinga. Nikako ne mogu da zaboravim u Potpaljivacici kako ih prati onaj mali zeleni auto... I citam ja tako citam, ma nikako da ga se rese. Okrenem desetak narednih strana da vidim kako to ide dalje, kad ono oni idu i dalje nekom ulicom a mali zeleni auto ih i dalje prati. I tako ostavim ja tu knjigu pre jedno 10-ak godina, uzmem Kinga pre jedno par meseci ponovo (slucajno bas "Potpaljivacicu"), i isti slucaj. E, resila sam da pokusam jos jednom, ali sa nekom drugom knjigom. Preporucite mi koja mu je najmanje strasna, pa ako se naviknem mogu onda i one strasnije
.
Knjiga nedelje je : http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=976
Ko je bese citao ovo i rekao da je bzvz ?
Ili sam ja nesto istripovala ?![]()
E pretrazila sam po temi, ziva bila pretraga ....citala je Van i gost 10 000 to je valjda Munjoslav bog da mu forumsku dusu prostii ni jedan od njih dvoje nije rekao da je bzvz , zapravo nista nisu ni rekli samo da su citali.
Ja cu da kupim pa cu sama da sudim.
Knjiga nedelje je : http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=976
Ko je bese citao ovo i rekao da je bzvz ?
Ili sam ja nesto istripovala ?![]()
"Potpaljivačica" je, po meni, jedan od slabijih Kingovih romana.
Radnja je relativno sporija nego u kasnijim delima, a nije ni - verovala ili ne - dovoljno strašna za ljubitelje ovog žanra.
Ako nisi gledala filmove "Zelena milja" i "Bekstvo iz Šošenka", onda pročitaj te Kingove romane. Dinamičniji su, slojeviti, "strašni" u onoj meri u kojoj može da ih čita i publika bez afiniteta prema hororu. Odnosno, nisu "pravi" horor. A ukoliko kasnije budeš želela zaista da se uplašiš, uzmi njegov roman "To". Specijalno za ženski senzibilitet preporučujem Kingov roman "Rose Madder".
Takođe, ako voliš napete, dobre psihološke trilere, probaj sa romanom "Žestina". Autor je Din Kunc (jedan od najplodonosnijih pisaca bestselera), izdavač "Čarobna knjiga".
U svim navedenim romanima patetike zagarantovano - nema.
Borac za prava životinja me je preduhitrila, ali napisala je sve što bih i ja.Zelena milja nije strašna, i divna je.Možda si gledala film - Tom Henks je u glavnoj ulozi.Knjige dugo nije bilo u prodaji,reizdata je pred sajam.Bekstvo iz Šošenka nisam čitala, samo sam gledala film i nije strašno.Počni sa njima.
"TO" imam kompletić ( 2 knjige),ali nisam čitala.Gledala sam film kao klinka i od tada nisam želela nijednog klovna u sobi.Dooobro sam se prestravila.
Kingove knjige su mahom ekranizovane.Ja volim horor i na filmu i u književnosti, a King to ume nekako drugačije od drugih.
Piter Straub - Priča o duhovima mi je bila za početnike u čitanju horora, pa ako rešiš da istražiš ovaj žanr..Kao i Den Simons - Leto noći.
Napominjem da nisu ostavile neki utisak ( Leto noći je rasprodata - namučila sam se da dodjem do svog primerka, hvaljena je,ali meni je onako...blaga),ali nisu loše za uplovljavanje u žanr..Mislim da se privikneš..