Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
orhana ni ja nisam čitala
završavam konstantinovo raskršće i nisam oduševljena knjigom
nekako mi je dosta stvari započeto, nedorečeno, neke stvari su mi čak naivne, šta znam
možda sam ja očekivala nešto drugo,pa mi je zbpg toga takav utisak

Pa toliko se priča o toj knjizi, naravno da se mnogo očekuje.
Ja uvek knjigama (i filmovima) koji se toliko hvale, pristupam sa znatnom dozom rezerve.
To je bio slučaj sa Koeljom.

A neeeeeeeeeee.....
Izvinite , ja sam citala Slusaj sta ti srce kaze od Megi Olderson :rumenko:
http://www.alnari.rs/alnari/SLUŠAJ ŠTA TI SRCE KAŽE.aspx
Zeznula sam se u brzini, srce ovde srce tamo .....a vala da budem iskrena i nije neka greska obzirom da mi je to na kraju sve isto .

Suzanu Tamaro sam jos onomad pljucnula kao najgoru knjigu koju sam procitala :)
Ne znam zasto al ta mi je knjiga ostala u secanju kao najgore izgubljeno vreme ikad.

Ova od Megi je nesto bolja al i dalje nije nesto specijalno , bolja mi je njena knjiga Vruce Pantalone, manje je sladunjava.

Mozak mi je na raspustu ...ako opet bubnem neki naslov pa ne bude jasno, slobodno me ispravite. :lol:

Poslednja izmena:
Ja sam dosta davno počela da čitam od Orhana Zovem se crveno i uopšte mi se nije dopala i nisam ni uspela da je pročitam do kraja. Koeljo nekad ume da me smori, ali bar mogu da ga završim, ali Orhan ... Posle tog prvog neuspelog pokušaja ništa od njega više u ruke uzela nisam ... :whistling:

trenutno: knjizevni kruzok ljubitelja pite od krompirovih ljuspi od mary ann shaffer i annie barrows :)
dopala mi se, radi se o nemackoj okupaciji ostrva guernsey u toku koje se nekoliko mestana okupi da pojede skriveno prase. posto su se prejeli i zaboravili na policijski cas, a nemci ih uhvatili, jedna od njih izmisli da su oni u stvari knjizevni kruzok i da citaju knjige zajedno.
i tako, posle su morali stvarno da se okupljaju i citaju knjige (od muke) da ih ne bi nemci pohapsili. knjiga je pisana u vidu pisama koje clanovi kruzoka salju duhovitoj mladoj knjizevnici koja zivi u londonu, stil je lagan i prijatan za citanje iako se radi o drugom svetskom ratu. ima puno sporednih prica i korespondencije koja se ukrsta.
sad nesto sto vi verovatno ne citate - trash urbane fantastike: darkfever i true blood serijal - ima svega od vilenjaka i vampira, do menjaca oblika
darkfever je romantika a true blood... nije :lol: ima puno scena sexa u svim oblicima, u vrucoj luizijani, gde vampiri izlaze na svetlo dana. japanci su razvili vestacku krv koju oni mogu da piju pa ne moraju vise da se hrane ljudima. ide i serija u isto vreme ali na zalost, ne prati desavanja iz knjiga.

images

muski - erik :lol:
mada kako se radnja razvija (ja sam procitala svih deset, poslednja je objavljena nedavno) mislim da ce bil na kraju biti moralni pobednik.
zenski, od onih koje znas volim pam :)

I ja sam pre par dana procitala "Idi kuda te srce vodi", Suzana Tamaro.
Pocetak knjige me odusevio..cak sam par puta i zaplakala.. A posle...ogromno razocarenje..
Bas mi deluje nedovrseno..

Je l' neko citao "Slusaj moj glas"? Utisci?

Kad smo kod Pamuka,procitala Istambul,Zovem se crveno i Dzevdet beg i njegovi sinovi.
Po mom misljenju turski Ivo Andric...I nije za plazu,bus...
Jeste tezak za citanje,procitam njega pa onda neke tra-la-la knjige da odmorim mozak.:lol:

Kad smo kod Pamuka,procitala Istambul,Zovem se crveno i Dzevdet beg i njegovi sinovi.
Po mom misljenju turski Ivo Andric...I nije za plazu,bus...
Jeste tezak za citanje,procitam njega pa onda neke tra-la-la knjige da odmorim mozak.:lol:

nije tezak nego u nekim knjigama podsvesno budi u citaocu depresiju, i to jacu, a ako citalac nije pripremljen na takav dozivljaj onda pada gubljenje

Nije jedini komercijalni :) Mislim, je l' prodao više knjiga od (Garsije) Markesa? Ako pogledaš spisak nobelovaca, mnogi od njih imaju bar jedan bestseler, a i prodaju se i čitaju stalno: Singer, Stajnbek, Kami, Golding, Hemingvej, Hese... Mnogi od njih su baš opšta (čitalačka) kultura, a i oni koji su malo manje popularni su takođe veoma pristupačni za sve čitaoce...
http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/

Poslednja izmena:
Nadoknadila sam propusteno, vidim bas se citalo u mom odsustvu...Odmor je bio aktivniji nego sto sam mislila, pa sam procitala samo U potrazi za srecom - Njujork 40.-ih i 50.-ih godina, ljubavna prica,malo politike i zaceci televizijkog programa... lako se cita, lagani dijalozi....Sve u svemu, nista epohalno,ali dopalo mi se.Presla na Slepog coveka iz Sevilje ( isti autor kao Mala smrt u Lisabonu) i drugaciji stil od trilera koje sam do sada citala.Nekako puniji, sadrzajniji.Autor je prilicno iscrpan u opisima, a prati i licnu sferu istrazitelja,a ne samo zlocin.Nisam uspela da zavrsim, to cu ovih dana. Moj covek citao Caricu, vidim da mu se dopala.
Sad ostaje da se ozbiljnije posvetim Laguninoj letnjoj akciji, dok niste sve pokupovale :)

meni se sa te akicje ništa ne svidja, tj ništa mi nije privuklo pažnju, osim možda štimera klavira
počela sam tajni život pčela i za sad mi je dobra, inetersantna, drži pažnju, zanimljiv stil, teška priča ali bez patetike

Devojke, evo vam nesto sto sam izdvojio za vas:

1. Gospodin zauvek - Majkl Gej/Plato
2. Trazi se impotentan muskarac - Gabi Hauptman/Plato
3. Bekstva od ljubavi - Bernhard Slink/Plato
4. Flert ocima strucnjaka - Andrej Kurpatov/Dereta
5. Edijevo kopile - Vilijem Kovalski/Dereta

Nije jedini komercijalni :) Mislim, je l' prodao više knjiga od (Garsije) Markesa? Ako pogledaš spisak nobelovaca, mnogi od njih imaju bar jedan bestseler, a i prodaju se i čitaju stalno: Singer, Stajnbek, Kami, Golding, Hemingvej, Hese... Mnogi od njih su baš opšta (čitalačka) kultura, a i oni koji su malo manje popularni su takođe veoma pristupačni za sve čitaoce...
http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/
ma to ti dodje moj subjektivni stav..jedini koji je meni legao:D
mnoge od njih sam citala upravo zbog opste kulture...ali nisu na mene ostavili takav utisak kao Pamuk
moram priznati za neke da su mi bili grozno dosadni:rumenko:

Meni je Pamuk dosadan. Uopšte ne mogu da ga čitam, imam istu reakciju kao na Pavića, kako krenem da čitam, osetim između redova takvu uobraženost da je to mučno... A Singer mi je - iako nobelovac :mrgreen: - jedan od najdražih pisaca na svetu, i ne da nije dosadan, nego :eek: I jedan je od retkih pisaca kojima se uvek vratim (prvo overdoz, pa sačekam, pa čitam opet, pa overdoz, al' uvek ga se ponovo uželim)...
Da, to je zanimljivo, baš postoje uobraženi pisci, da li još neko reaguje na to? Meni su bile potrebne godine da pređem preko Borhesove uobraženosti (i vredelo je, ali uobražen je :roll: grozno).

Poslednja izmena:
Meni je Pamuk dosadan. Uopšte ne mogu da ga čitam, imam istu reakciju kao na Pavića, kako krenem da čitam, osetim između redova takvu uobraženost da je to mučno... A Singer mi je - iako nobelovac :mrgreen: - jedan od najdražih pisaca na svetu, i ne da nije dosadan, nego :eek: I jedan je od retkih pisaca kojima se uvek vratim (prvo overdoz, pa sačekam, pa čitam opet, pa overdoz, al' uvek ga se ponovo uželim)...
Da, to je zanimljivo, baš postoje uobraženi pisci, da li još neko reaguje na to? Meni su bile potrebne godine da pređem preko Borhesove uobraženosti (i vredelo je, ali uobražen je :roll: grozno).

Ja jos nisam ciitala Pavica :rumenko:
Meni uobrazenost kod pisaca, muzicara, glumaca uopste ne smeta(ako su dobri u onome sto rade), nekako mislim da je nemoguce ostati isti posle odredjene kolicine uspeha i onda mi je vazno da su ostali dobri, a to sto su se uobrazili i prosnobisali mi ne smeta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back