Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja da ne znam sta bi pre citala. :(
Kad bi mogle knjige same da se citaju a ja samo da znam o cemu se radi i da imam misljenje :cool:

:zcepanje: Genijalno :lol:

Popodne ću da prevrtim šta sve imam a da nisam čitala, pa ću od toga da skrpim neki spisak + Konstantinovo raskršće...nakanjujem se već dve nedelje da odem do Lagune.

Ovim putem ljubazno umoljavam Lagunu da otvore ispostavu kluba čitalaca sa ove strane reke, unapred hvala, srdačan pozdrav, Medved.

pa nemoj ovim putem nego idi na sajt pa im reci, oni su baš otvoreni za otvaranje novih ispostava =)

Jesu, svaki put me ljubazno saslušaju kad im zvocam u Resavskoj.

Al' što uživam kad im zbunjujem ljude prezimenom....:lol:
Elem, ja sam podstanar. Kad god se preselim, ja ih lepo nazovem da javim promenu adrese.
E, sad, fora je što uvek u spisku stanara, na interfonu, sandučetu...stoji prezime vlasnika i ja njima dajem podatke tipa Meda Medvedović-Petrović, gde je drugo prezime ono na sandučetu.
Promena zvuči ovako:
"Molim vas da promenite podatke, znate ,ja sam se preselila i promenila sam i prezime...."
"Jao, pa čestita...(tu vidi da već stoje dva prezimena), čest...ovaj...hm...a kako vam je sada prezime, samo Medvedović?"
"Ne, sada je Medvedović-Jovanović"
":eek::eek::eek:...Dooobro....ovaj...znate, ja bih da vam čestitam, ali ne znam da li treba"
:zcepanje:

Svaki, ali svaki put :D

Bogami, kod mene se baš nakupilo nepročitanog, ja ću ovu akciju Delfa da preskočim

- Miomir Petrović, Persijsko ogledalo
- Debi Tejlor, Četvrta kraljica
- Marija Bordin, Soko od Palerma
- Džojs, Dablinci
- Vajld, Slika Dorijana Greja
- Nino Riči, Zavet
- Karijer/Forman, Gojine utvare
- Falkones, Katedrala na moru
- Falkoner, Sultanov harem
- Vitezović, Sveta ljubav
- Radić, Carigrad-Priče sa Bosfora i Vizantija-Purpur i pergament
- Orhan Pamuk, Novi život
- Maluf, Krstaški ratovi u očima Arapa
- Karen Eseks, Kleopatra

Započeto, a nedovršeno:
- Đorđe Milosavljević, Đavo i mala gospođa
- Cvajg, Žozef Fuše-Lik jednog političara

Lele!

radić je meni predavao istoriju vizantije
tako jednog ozbiljnog, odmerenog gospodina, onako u trodelnom odelu u 8 ujutru
a tako zanimljivog (ne duhovitog u smislu da zbija šale, nego da ozbiljne stvari izlaže na jednostavno zanimljiv način osamnaestogodišnjacima u ponedeljak u 8 ujutru) ja mislim da nikad nisam i nikad više neću sresti

radić je meni predavao istoriju vizantije
tako jednog ozbiljnog, odmerenog gospodina, onako u trodelnom odelu u 8 ujutru
a tako zanimljivog (ne duhovitog u smislu da zbija šale, nego da ozbiljne stvari izlaže na jednostavno zanimljiv način osamnaestogodišnjacima u ponedeljak u 8 ujutru) ja mislim da nikad nisam i nikad više neću sresti

Znam za njega, iz čuvenja, od mnogih njegovih studenata i iz Politikinog zabavnika ;) zato sam i pazarila ove dve knjige na nekom sajmu knjiga, ali nikako da dođu na red. Inače, Istorija na FF-u je ostala moja neprežaljena želja iz perioda kad se birao faks :)

Bogami, kod mene se baš nakupilo nepročitanog, ja ću ovu akciju Delfa da preskočim

- Miomir Petrović, Persijsko ogledalo
- Debi Tejlor, Četvrta kraljica
- Marija Bordin, Soko od Palerma
- Džojs, Dablinci
- Vajld, Slika Dorijana Greja
- Nino Riči, Zavet
- Karijer/Forman, Gojine utvare
- Falkones, Katedrala na moru
- Falkoner, Sultanov harem
- Vitezović, Sveta ljubav
- Radić, Carigrad-Priče sa Bosfora i Vizantija-Purpur i pergament
- Orhan Pamuk, Novi život
- Maluf, Krstaški ratovi u očima Arapa
- Karen Eseks, Kleopatra

Započeto, a nedovršeno:
- Đorđe Milosavljević, Đavo i mala gospođa
- Cvajg, Žozef Fuše-Lik jednog političara

Lele!

Medo,
sa ove dve neces pogresiti :ok:
a za ostale ne znam :lol:

Evo i mene prvi put na ovoj temi foruma. Procitala sam ga od pocetka do kraja :hvala: svaka mi cast. Neke od mojih najomiljenijih knjiga su:
Devicansko plavo (svidjaju mi se i ostale od Trejsi, ali ova je ...)
Papa Jovana
Crveni sator
Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca
Dragulj Medine
Katedrala na moru
Gospodarica smrti
Kraljicina luda
Zahvaljujuci vasim komentarima napravila sam spisak knjiga koje moram da procitam i jedva cekam da krenem u akciju.

Pozdrav svima :bye:

Evo i mene prvi put na ovoj temi foruma. Procitala sam ga od pocetka do kraja :hvala: svaka mi cast. Neke od mojih najomiljenijih knjiga su:
Devicansko plavo
Papa Jovana

Crveni sator
Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca
Dragulj Medine
Katedrala na moru
Gospodarica smrti
Kraljicina luda
Zahvaljujuci vasim komentarima napravila sam spisak knjiga koje moram da procitam i jedva cekam da krenem u akciju.

Pozdrav svima :bye:

Ove su super. Pročitala sam i Mač Medine (nastavak). Ostale nisam čitala.

Medo, i Slika Dorijana Greja je super.

Kako ti se sviđa Mač Medine ? Planiram da ga pročitam, ali nikako da stigne na red.
Juče sam završila Čovek i dečak od Tonia Parsonsa i nije loše. Nije nešto što obara sa nogu, ali je skroz OK. :bye:

Nisam ništa drugo čitala od nje osim Kraljičine lude, koja mi se baš, baš dopala. Ako su one druge još bolje - onda moram što pre da ih nabavim. To su Druga Bolenova kći i Nasleđe Bolenovih, ako se ne varam. Volim takve istorijske romane u kojima je teško razdvojiti istorijske činjenice od mašte autora...

Iz ove delfi akcije za sad sam izdvojila :

1. Mala smrt u Lisabonu ( preporuka drugarice kaze da je super)
2. Kratka istoriaj traktora
3. Brzopozetna partija ( ista drugarica dala preporuku)
4. Justinijan
5. Velika ljubav
6.Stimer klavira

Za 4 , 5 i 6 mi treba vase misljenje .

I komentari za ostale knjige za koje mislite da su ok a da su na ovoj akciji .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back