Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko je ovde tvrdio da nije gori?Ili da je bolji?
Život piše romane,a ne obratno...

docaran je zivot zene u avganistanu, znaci da je zivot zene u avganistanu opisan u toj knjizi i da mozes da shvatis kako izgleda zivot iz uglaz avganistanske zene. a ja kazem da nije tako. :mrgreen:

Jer zivot zene, a i muskarca u avganistanu gde nemas ni cevt ni drvo i ne znas kako ces sutra da docekas nije uopste tako tuzan...nego je strahovit...i taj zivot ne izgleda tako romanticno i pacenicki kako je u knjizi opisano. dakle u realnosti je gori i ta knjiga ne moze da docara kako izgleda. Thats the point.

Docarati=verno opisati, metaforicki predstaviti putem umetnosti ili vesti, obavestenja

Zivot pise romane, da.

Kako vam se svidja Nada Marinkovic?

Mnogo mi se dopada. Odusevljena sam toplinom koja isijava iz njenih knjiga. Sve je nepodnosljiva lakoca zivljenja.
Jednom sam uspela da zaspim uz njenu knjigu, takav mir me obuzeo citajuci. A inace nikad mi se ne dogadja da zaspim citajuci nesto ili gledajuci neki film, tek kad odlucim ugasim TV ili zatvorim knjigu...e Nada me tako opustila...ja zaspah!:confused:

docaran je zivot zene u avganistanu, znaci da je zivot zene u avganistanu opisan u toj knjizi i da mozes da shvatis kako izgleda zivot iz uglaz avganistanske zene. a ja kazem da nije tako. :mrgreen:

Jer zivot zene, a i muskarca u avganistanu gde nemas ni cevt ni drvo i ne znas kako ces sutra da docekas nije uopste tako tuzan...nego je strahovit...i taj zivot ne izgleda tako romanticno i pacenicki kako je u knjizi opisano. dakle u realnosti je gori i ta knjiga ne moze da docara kako izgleda. Thats the point.

Docarati=verno opisati, metaforicki predstaviti putem umetnosti ili vesti, obavestenja

Zivot pise romane, da.

Sad si ti otkrila toplu vodu...:roll:
Znači,treba da živim u Avganistanu da bih tačno znala kakav je život tamo...ili bilo gdje drugo...jer po tebi,nikako drugačije ne mogu da saznam...A ti si tamo živjela pa znaš pravu realnost ili si iz neke druge knjige saznala ?
Ne znam kako si ti doživjela ovu knjigu,ali ja je uopšte nisam shvatila nimalo romantično...Naprotiv...iz nje se mogu naslutiti baš te strahote o kojima govoriš i koje je možda bolje i da ne zamišljamo...Ali ako misliš da i u najcrnjem paklu ne može biti makar tračak ljubavi i nade...varaš se...

Sad si ti otkrila toplu vodu...:roll:
Znači,treba da živim u Avganistanu da bih tačno znala kakav je život tamo...ili bilo gdje drugo...jer po tebi,nikako drugačije ne mogu da saznam...A ti si tamo živjela pa znaš pravu realnost ili si iz neke druge knjige saznala ?
Ne znam kako si ti doživjela ovu knjigu,ali ja je uopšte nisam shvatila nimalo romantično...Naprotiv...iz nje se mogu naslutiti baš te strahote o kojima govoriš i koje je možda bolje i da ne zamišljamo...Ali ako misliš da i u najcrnjem paklu ne može biti makar tračak ljubavi i nade...varaš se...

:klap::klap::klap::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

mrzi me, samo napred...:whistling::whistling::whistling::whistling:

Da li je neko citao Kalifova kuca - Tarih Sah?
image.aspx

ili Carobnica iz Firence od Salmana Ruzdija?

Ako nisi citala Ruzdija do sad , pocni sa knjigom koja se zove "Mavrov poslednji uzdah"
To je jedna od mojih najomiljenijih knjiga i ujedno cini mi se najlakse Ruzdijevo delo.
Vrlo savremena i zabavna , namenjena uzivanju :)

Ja cu kad zavrsim "Kci direktora cirkusa " da predjem na "CArobnicu" pa ako do tad vec ne budes citala , reci cu svoje impresije :)

Rušdijeve knjige su mi se jako svidele, a pročitala sam "Deca ponoći" i "Klovn Šalimar". Približava nam kulture i običaje Indije i Pakistana (u ovim knjigama koje sam ja čitala) bez da nas tera da tugujemo nad njihovom strašnom sudbinom ili da se išćuđavamo. U knjizi "Klovn Šalimar" čak pokazuje koliko jedan prosvećeni američki par može da bude surov, čak veoma sličan narodima koji su "necivilizovani".

Pocela sam da citam ''Bog malih stvari'', i moram da priznam da sam je ostavila negdje oko 100-te strane, sada tjeram samu sebe da nastavim jer se nadam da ce napokon poceti nesto da se desava. Jednostavno ne mogu da se skoncentrisem i da propratim sve opise do detalja. Previse detaljno i previse likova na samom pocetku ali vidim da ste je bas nahvalile pa se necu predati :D

Trenutno citam '' Muskarci koji mrze zene'' Stig Lason inace prvi dio triologije Milenijum i bas mi se svidja :ok: Ako i do kraja ostane ovako interesantna napisacu malo vise o cemu se radi i da li je preporucujem, a inace do 3:00h nisam mogla da je ispustim iz ruku.

Iduca na redu je Papa Jovana i jedva cekam da pocnem sa citanjem jer bas obecava, i u vezi nje se javljam sa utiscima.

Marko Polo - Milion
Prekrasna knjiga, za sanjarenje dok napolju pada kiša... kako se jaše u pustinji, o planini soli, o čudnim gradovima i običajima, o hašišinima, o Džingis kanu ( :heart: ), o lavovima i drugim životinjama, o Indiji i Madagaskaru, o vladarima zapadnih Tatara... :)

d. byrne..jeste, to je onaj što je bila tema i šo je rekao da se bg-orađanke oblače ko vekur...istinu zbori i piše dobre knjige...biciklistički dnevnici, geopoetika....vrrrrrrrrrlo dobri putopisi...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back