gost 73786
Domaćin
- Poruka
- 3.395
Kako vam se svidja Nada Marinkovic?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko je ovde tvrdio da nije gori?Ili da je bolji?
Život piše romane,a ne obratno...
docaran je zivot zene u avganistanu, znaci da je zivot zene u avganistanu opisan u toj knjizi i da mozes da shvatis kako izgleda zivot iz uglaz avganistanske zene. a ja kazem da nije tako.
Jer zivot zene, a i muskarca u avganistanu gde nemas ni cevt ni drvo i ne znas kako ces sutra da docekas nije uopste tako tuzan...nego je strahovit...i taj zivot ne izgleda tako romanticno i pacenicki kako je u knjizi opisano. dakle u realnosti je gori i ta knjiga ne moze da docara kako izgleda. Thats the point.
Docarati=verno opisati, metaforicki predstaviti putem umetnosti ili vesti, obavestenja
Zivot pise romane, da.
Sad si ti otkrila toplu vodu...
Znači,treba da živim u Avganistanu da bih tačno znala kakav je život tamo...ili bilo gdje drugo...jer po tebi,nikako drugačije ne mogu da saznam...A ti si tamo živjela pa znaš pravu realnost ili si iz neke druge knjige saznala ?
Ne znam kako si ti doživjela ovu knjigu,ali ja je uopšte nisam shvatila nimalo romantično...Naprotiv...iz nje se mogu naslutiti baš te strahote o kojima govoriš i koje je možda bolje i da ne zamišljamo...Ali ako misliš da i u najcrnjem paklu ne može biti makar tračak ljubavi i nade...varaš se...
Pa kao sto rekoh ne zelim da citam tu konkretnu knjigu a objasnila sam i zasto. Ne smatram da imam pogresan sud, knjiga se pojavila u pravo vreme na pravom mestu da izazove odredjene reakcije pre svega americke javnosti.
Hvala Mirka.
Hoseinija nisam citala, a moram da priznam da ni ne namerevam..Ne znam zasto ali ne privlaci me,
iako volim arapske pisce.
Nešto ne bih rekla da je on arapski pisac...![]()
Pa iz Avganistana je, a valjda zivi u USA
Ako cemo da cepidlacimo..onda je americki.
zato i kažem...avganistanci nisu arapi...
A sta su..?
Btw, ja ih tako kolokvijalno zovem..
persijski narodi...paštuni,tadžici,hazari...
mislim,nije mi namjera da cjepidlačim...ali mnogi smatraju da su i iračani i iranci isti narod...a,vjerujem da im se to ne bi dopalo kad bi čuli...
ali dobro...neću više...![]()
ma, ybeš javnost...knjiga je, kao i ''1000 čudesnih sunaca'' divna, topla, ljudska....uopšte me ne zanima američka javnost.