Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
54638-1.jpg

Evo jedne preporuke...;)

Upravo završila knjigu "Izgubljeni Karavađo", Džonatan Har, Alnari.
image.aspx

Nije loše.

Romansirana priča o otkrivanju davno izgubljenog Karavađovog dela "Zarobljavanje Hrista". Ne preterano dobar stil, vidi se iz aviona da je nastalo povezivanjem novinskih članaka uz ubacivanje opisa likova i mesta, delova Karavađove stvarne i romansirane biografije.

Ali, ipak, zanimljiva knjiga. Govori o istinitim ličnostima i događajima, o svetu istorije umetnosti, načinima istraživanja, metodama dokazivanja autentičnosti, metodama restauracije slika...Dakle, edukativno, za onoga ko o tome ništa ne zna, a tematika mu je zanimljiva.

Hmm.. evo da i ja nešto dodam..
Keti Let "Kako da ubijete svog muža(i ostali korisni saveti za domaćice)".
Napisana sa dozom specifičnog humora,koji vas uverava da i tragični dogadjaji mogu imati napretek komičnosti . Knjiga o tri žene - tri razlišita karaktera,ljubavima,preljubama,ubistvu.. i prijateljstvu,koje odoleva svim iskušenjima...
I da.. Laguna:)

naslov deluje bas privlacno,samo me taj crtez odbija
je l nije neko decje njesra?mozes li da das size

Niko Ovens, za prijatelje Iko, sasvim je običan dečak. To jest, bio bi sasvim običan da ne živi na groblju, gde ga podižu i obrazuju duhovi, dok je njegov jedini staratelj biće koje ne pripada ni svetu živih ni svetu mrtvih.

Ika na groblju očekuju opasnosti i pustolovine: čudnovata i užasna pretnja – Slir, prolaz iza nadgrobnog spomenika koji vodi u grad gulova, prijateljstvo s vešticom i još mnogo toga.

Ali prava opasnost vreba u svetu živih, jer tamo živi Čovek zvani Džek, koji je pobio Ikovu porodicu.

Očaravajuća priča o ljubavi i prijateljstvu koji se rađaju tamo gde se to najmanje može očekivati, ovaj roman sa ilustracijama nagrađivanog Krisa Ridla dobitnik je ugledne medalje Njuberi za 2009.

Inace, on je autor Zvezdane prasine i Koraline...

Ponekad treba pobeci u druge dimenzije...na oko deluju kao decje...ali i svaka bajka za decu ima dublji smisao od onog za uspavljivanje...

Mogu vam reci kad god je knjiga bila super korica , unutra je bila šit.
Od tad vise ne gledam korice ...samo ono sto unutra piše.
Slicno je i kod muskaraca ...missim ako do sad niste to provalile evo ja da vam kazem :lol:

Mogu vam reci kad god je knjiga bila super korica , unutra je bila šit.
Od tad vise ne gledam korice ...samo ono sto unutra piše.
Slicno je i kod muskaraca ...missim ako do sad niste to provalile evo ja da vam kazem :lol:
Znaš na šta si me setila, luče?

Na onu,

- Luče Džejn leži na carskom je'bodromu. On joj pušta Četa bejkera, a ona kaže:
- Jao, kojotiću, molim te, nemoj samo džez, to nikako ne volim.

Je'bote, šta li radi u istoj sobi sa ribom koja ne voli džez, a i ne zna, sirotica, šta pod tu etiketu spada. Njemu se tu prvo , i (istovremeno) omekša kao majčina dušica. Strpljiv je pa kaže:
- Ne kudi, dete, konja koga nisi jahala, ni ploču koju nisi slušala.
A ona će opet:
- Ja volim samo veselu muziku.
Ej, pazi ti sad ovu kategoriju - riba voli veselu muziku!
Naravno, onda on kaže:
-, Ma nema veze. Da popijemo po jedno piće pa ti idi da slušaš veselu muziku, a ja ću tužnu.

*******, što kažu Lale. Odavde do Dunava, odavde do Dunava ne mož' dalje, voda je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back