Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, to sa jezikom: potrebna nam je lepljiva tema PRAVOPIS I GRAMATIKA, pa cim primetimo da neko gresi u pisanju ili koristi pogresnu rec itd. da ga opomenemo :lol: ja isto gresim, ali primecujem samo tudje greske :mrgreen: a bilo bi mi drago da me... opomenete.
Muvalo, gledaj da pogrešiš "to sa jezikom" što pre, rado ću te, još noćas, opomenuti. : )

Sa Lindom stvari stoje nešto drugačije, sva je, nekako, pristupačnija.
Nju čovek poželi da opominje dan i noć. Sa jezikom. :tongue2:

Poslednja izmena:
Nisam od početka čitala temu, samo poslednnjih nekoliko strana, pa ne znam da li je ovo već bilo kao predlog...
U svakom slučaju, neke od meni dragih knjiga:
1. Senka vetra
2.Lovac na zmajeve
3.Hiljadu čudesnih sunaca
4.Crveni šator
5.Kradljivica knjiga

Od ovih pet tvojih, četiri jesu, za petu nisam sigurna :lol:

A i među pređašnjim predlozima ima puno njihovih knjiga...
Ne bih se ja bunila za popust, da ne budem shvaćena pogrešno, čak bi me
obradovao onoliko :lol:

Kako ste krenule, daće vam Laguna popust od 80% što im reklamirate knjige :lol: :lol:

Moram priznati da su mi oni najbolja izdavačka kuća.
Ebt, stvarno svašta imaju. Zatim, prevodi su im uvek korektni. Recimo, u Narodnoj knjizi sam prestala da kupujem, do belog usijanja me dovede nepismenost njihovih prevodilaca i tzv. lektora.

Mislim da sam član klubova čitalaca svih naših ozbiljnijih kuća i tu je Laguna za pohvalu. Ali, takođe i Plato (divna iskustva) i, posebno Clio (zbog dodatnog popusta na sajmu :mrgreen: )
E, sad, Platoova izdanja su uvek u startu skuplja, a Clio pak nema baš komercijalnu ponudu, tako da, na kraju, najviše knjiga imam iz Lagune.

Moram priznati da su mi oni najbolja izdavačka kuća.
Ebt, stvarno svašta imaju. Zatim, prevodi su im uvek korektni. Recimo, u Narodnoj knjizi sam prestala da kupujem, do belog usijanja me dovede nepismenost njihovih prevodilaca i tzv. lektora.

Mislim da sam član klubova čitalaca svih naših ozbiljnijih kuća i tu je Laguna za pohvalu. Ali, takođe i Plato (divna iskustva) i, posebno Clio (zbog dodatnog popusta na sajmu :mrgreen: )
E, sad, Platoova izdanja su uvek u startu skuplja, a Clio pak nema baš komercijalnu ponudu, tako da, na kraju, najviše knjiga imam iz Lagune.

I Službeni glasnik je dobar...
Svidja mi se kakve knjige pravi Geopoetika i Lom - lepa izdanja... ali neprevazidjen dizajn (za mene) su Nolitove knjige, one plave, sa belom košuljom :)

Poslednja izmena:
Svidja mi se kakve knjige pravi Geopoetika i Lom - lepa izdanja... ali neprevazidjen dizajn (za mene) su Nolitove knjige, one plave, sa belom košuljom :)

Da, sa Geopoetikom takoeđ imam super iskustva, ali čini mi se da sam kod njih kupovala samo Pamuka i Gordera i možda još 5-6 knjiga. Uglavnom zato što kod njih kupujem samo na sajmu, ne znam ni da li imaju svoju knjižaru

Što me podseti na još jedan veoma bitan faktor: mislim da je jedan od razloga što najviše kupujem u Laguni dobar sajt i online naručivanje koje funkcioniše bez greške. Tačno vidiš da tamo postoji neko ko pažljivo čita podatke koje dostaviš, obavezno te pozove ako ima neku nedoumicu ili da potvrdi promenu koju si uneo. Mislim, za nas koji volimo da krivimo kičmu i gubimo vid za kompom, to je neprocenjivo :mrgreen:

Stari sajt Platoa sam recimo koristila kao bazu podataka o knjigama. Ovaj novi im jeste lepši, ali baza im iz nekog razloga često trokira.

Šta je objavio Sl.glasnik? Nisam upoznata :rumenko:

Geopoetika je sjajna ali prilično skupa u odnosu na ostale izdavače.
Neko je pomenuo Narodnu knjigu, njima sam vratila naručene knjige i zamolila da
me izbrišu iz kluba čitalaca... Postali su grozno organizovani i slažem se, nepismeni.

U tu knjižaru nisam nikada nogom kročila, baš zato što sam bila ubeđena da izdaju samo udžbenike neophodne studentima prava ili advokatima... Uglavnom, usko stručnu literaturu...
Pogledaću sledeći put svakako... svakoga dana po nešto novo naučim ;) a i napredujem :)

Crveni sator i Davidova carica.Pojma nemam cija su izdanja i na zalost ne znam ko su pisci jer sam debil zaboravni.Cudo jedno kako slabo pamtim pisce:histericna: ali knjige su zaista sjajne.E sad knjige tipa :Kupoholicarka itd.mi stvarno idu na nerve.Ponizavajuce su zaista..

E, mislim da nisam ovde preporučila jednu opasnu stvar :zper:
Srđan Krstić, Mefisto i Zlatokosa
Roman pobune, vrcav i oštar, istovremeno nežan i romantičan, pravi đavolski...jedan od mojih omiljenih :aha:

E, mislim da nisam ovde preporučila jednu opasnu stvar :zper:
Srđan Krstić, Mefisto i Zlatokosa
Roman pobune, vrcav i oštar, istovremeno nežan i romantičan, pravi đavolski...jedan od mojih omiljenih :aha:

E moj medo, na svakoj strani sam o tome pisala... a ima i nazovi nastavak Škola sreće...
Srđan je za mene veliko otkriće, međutim slabo nešto piše... od 2005. do sada ništa nije
objavio.. Ili ja nisam videla .

E moj medo, na svakoj strani sam o tome pisala... a ima i nazovi nastavak Škola sreće...
Srđan je za mene veliko otkriće, međutim slabo nešto piše... od 2005. do sada ništa nije
objavio.. Ili ja nisam videla .
Nisam videla :(

Inače, objavio je ;) prošle ili pretpošle godine.
Ratnik i usne
Nisam ni ja znala, nego naletela na sajmu, još Krstić bio tu.
Toliko sam se obradovala da sam izljubila čoveka :lol:

Imam i Školu sreće, i super mi je, ali Mefisto je i dalje favorit.

Nisam videla :(

Inače, objavio je ;) prošle ili pretpošle godine.
Ratnik i usne
Nisam ni ja znala, nego naletela na sajmu, još Krstić bio tu.
Toliko sam se obradovala da sam izljubila čoveka :lol:

Imam i Školu sreće, i super mi je, ali Mefisto je i dalje favorit.

Moraću da potražim, nisam imala pojma da je izdao knjigu... Inače, ni pomenute dve
nije izdala neka poznata izdavačka kuća pa verovatno zbog toga ima mali krug čitalaca.

Davidova carica je odlična ali su me fascinirale Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža,
napisala je Indu Sundaresan... Nimalo patetična priča o obespravljenoj ženi, koja postaje
najmoćniji vladar iz senke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back