Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja sam kacila na Modi danas:mrgreen:...:manikir:

...elem, dajem Zolu, Hesea, Hemingveja, Bulgakova, Dostojevskog, Igoa, Kastanedu, Tekerija, Mana, Copica, Tolstoja, Andrica to su ovi sto ih vidim sada iz fotelje, Bog sveti zna cega jos ima u podrumu i u krevetima ali pogledacu...sve zive enciklopedije..da i pravnicke i ekonomske...u slast...ich mi nije tesko da ti posaljem...bar neko da ih cita... mi sve sto smo hteli smo i procital a ono sto nismo necemo ni da zivimo jos dvesta godina, nema svrhe vise da 'vataju prasinu...blokiraju nam bwe zivotni prostor, zauzimaju citav zid dzab dzabe...osim za uzdahe posetilaca kako smo mi kulturniiiiiiiii:mrgreen:

Samo da proverim da li sam dobro razumela, ti poklanjas, tj. dajes za dz knjige gore navedenih autora i jos neke enciklopedije pride?

Samo da uspavam muža i decu!
Turio sam na stočić, da se vidi, i Misteriju pasijansa od onog... Ha, znaš već koga,
Lahoraata dobija alergiju na njegov pomen, pa Kolibu koju je Ludači preporučio
nemaam pojma koji ludak, pa zatim... Rado, dušo, predlažem da se povučemo u
diskreciju, očligledna je ljubomora na naše kolekcije... :cool:

Rado, kad uspavaš muža (za sinčića ćemo lako - obožavaće me),
javni mi svoj broj telefona da te... kontaktiram. Važi? :)

Evo ja , evo ja .....

zxsk7n.jpg

Jel mi lepa ???? :zper:

Uh, Šiki, što ti je lepa! Sutra ću dodatno da joj se divim i da je razgledjujem.
Odoh sada da se pripremam za važno književno veče, dolazi mi sutra i Maca
Sisa, znaš. :) I još jednom, lepa je ta tvoja pi... pardon, Bi bliotekica, sa nešto
manje od 300 prelepih naslova. :)

Šiki, otišao sam. :heart:

...samo da vam kazem da sam odusevljena zeljom dve drage koleginice da usvoje moje odbacene knjige (btw izgledaju kao nove)...Pilencetu saljem busom...a Dragon kako vec zeli...samo vidite koja sta zeli...mozda je nesto iz kompleta ne zanima a zanima ovu drugu...saljem vam za vikend ako nije problem...

..ja sam kacila na Modi danas:mrgreen:...:manikir:

...elem, dajem Zolu, Hesea, Hemingveja, Bulgakova, Dostojevskog, Igoa, Kastanedu, Tekerija, Mana, Copica, Tolstoja, Andrica to su ovi sto ih vidim sada iz fotelje, Bog sveti zna cega jos ima u podrumu i u krevetima ali pogledacu...sve zive enciklopedije..da i pravnicke i ekonomske...u slast...ich mi nije tesko da ti posaljem...bar neko da ih cita... mi sve sto smo hteli smo i procital a ono sto nismo necemo ni da zivimo jos dvesta godina, nema svrhe vise da 'vataju prasinu...blokiraju nam bwe zivotni prostor, zauzimaju citav zid dzab dzabe...osim za uzdahe posetilaca kako smo mi kulturniiiiiiiii:mrgreen:

daj nesto i meni :) moze sve sem igoa, tolstoja, copica- to ili imam ili me ne zanima, a ostalo nece da bude lose i ako ispadne duplikat :D

e da i enciklopedije su : /

Poslednja izmena:
nego kako sortirate knjige u kucnim bibliotekama, po izdavacima, po oblastima, po piscima, po boji :lol:? bas me zanima

Delim ih na "klasike", "beletristiku" i knjige iz teorije i istorije književnosti, plus rečnici i pravopisi....
Klasici se dele na "domaće" i "strane" autore a ovi po pravcima u književnosti.....
Beletristika ide po izdavačima i godinama izdanja (ako je u pitanju jedan autor). Teorije i istorije književnosti po azbučnom redu...
Deluje malo konfuzno ali verujte da funkcioniše...bar meni.....
Bratovljeva epska fantastika takođe je poređana po autorima (Tolkin, Robert Džordan, Teri pračet) a pojedinačne knjige po godini izdanja, tj. po redosledu pošto je R. Džordan izdavao knjige u nastavcima...
Imam i finu kolekciju bajki iz celoga sveta, arhaično i raskupusano ali meni drago) izdanje.....
Sve u svemu, sad prebrojah...nekih petsto i nešto naslova.......:)

Ja mislila da je ovo tema da se zene opuste i caskaju o tome sta citaju u slobodno vreme,a ne da se prepucava ko ima vise knjiga kod kuce i ko je nacitaniji....bezveze...kad god navratim umesto ugodnog caskanja prepucavanje istih osoba:(

A ja mislim da bi bilo lepo da se na ovoj temi, ako se slažete, povremeno razmenjuju i korisne informacije tipa gde ima da se kupi koja knjiga, kada su i gde rasprodaje knjiga, kako ostvariti popust na kupovinu istih i slično.....
Moonja i Mirka su mi već nekoliko puta pritekli u pomoć i dojavili mi gde se prodaje knjiga koju sam tog trenutka želela po svaku cenu da imam....
Pa eto, nije loše i da se ostali uključe u takvu vrstu razmene podataka....:)

Ja mislila da je ovo tema da se zene opuste i caskaju o tome sta citaju u slobodno vreme,a ne da se prepucava ko ima vise knjiga kod kuce i ko je nacitaniji....bezveze...kad god navratim umesto ugodnog caskanja prepucavanje istih osoba:(

a nee, nisi u toku.. promenjen je naziv teme.. sad je taema biblioteka, tj. ko ima kakvu biblioteku.. i koliku.. o tome bi trebalo da pises

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back