Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vredi, ja moram poceti da svracam svaki dan :)

Moonlight, hvala za komentar o Opsadi, definitivno cu je procitati (ceka me na polici).

Lamar, ovo za Norvesku i njihovu kulturu citanja je predivno. A svidja mi se i kako zvuci ova knjiga 'Prolece', bas cu videti imaju li je u biblioteci.

Kinesko-engleski recnik...Citala sam. Nije losa knjiga. U smislu knjizevne vrednosti ne bih je ocenila nekom visokom ocenom, ali zanimljiva je sama prica, poredjenje dve razlicite kulture, nacina zivota i tako dalje. Neki delovi su me nervirali, kao ono njeno putovanje po Evropi sa upotrebnom trecine mozga...
Budite spremne da citate nepravilan srpski, sa pogresnim padezima i lose upotrebljenim izrazima. Verovatno je ova knjiga bila pravi izazov za prevodioca :)

Poslednji ruski car... Isto sam citala. Ja obozavam celu tu pricu oko Romanovih i vecim delom sam zbog toga iscitala knjigu do kraja. Vrlo naivan stil, bas nekako plitka knjiga. Po mom misljenju, naravno.

Tisina u oktobru...Kupila bivsem (u to vreme su nam sve kupljene knjige bile zajednicke), i pre nego sam stigla da je procitam raskinuli smo i ja vise tu knjigu nisam videla. Sad kad je toliko hvalite mogla bih da uzmem jedan primerak i za sebe :)

Perl Bak... Skoro citala Zivu trsku. Rado, nadam se da je nemas u tom kompletu. Bas mi nesto nije legla.
A davno sam citala Ponosito srce i secam se samo utiska, bila mi je prelepa.

Nastavicu u sledecoj poruci, da mi ne budu bas svi postovi na ovoj temi kilometarski :rumenko:

Ovo je sigurno tacno!

mog dana današnjeg
sinoć tri sata pišem 1 uplatnicu, psiički se pripremam da dam grdne pare (moje muke, a mora se)..i jutros, kad sam povela dijete u muzičku, ja uletim u poštu da to kao platim, da prebrinem..a poštica mala i radnika znam, stalno tamo nešto dolazim...elem, ja u torbu, nigdje uplatnice...neka što nema uplatnice, veliki posa'..nego nema para, koje sam stavila u kovertu zajedno..kuku..sto znojeva me oblije..pita ovaj poštar šta je...šta šta je, 'oču da umrem tu na mjesto...trči kući, uliječem k'o blesava, preturam po stolu, ispod stola...ovaj kučak misli da ču da se igram, pa oko mene i na mene...NEMA...gdje sam stavila..stavila glupača sve to u kesicu, a kesicu pored vrata, da ne zaboram...izlijećem iz kuće, a na meni neki ogrtač plateni, koji sam do sad voljela da nosim, jer mi je dijete reklo da sam u njemu ka' kraljica...elem, trči kraljica da se slomi, ogrtač landra oko mene, sapliče mi se među noge...sad trk do muzičke, čas se završio, da je prebacim na solfeđo...opet trči u poštu...hu..i onome lakše kad me vidio..kažem mu ja da dobro pogleda tu uplatnicu, velike su pare, da ne zalutaju negdje
gleda on, a na mene se nakačio neki...vidi se da jadničak ne prodaje, pa vidite ovaj lijepi šal, pa kupite slobodno, pa imamo tašne, pa pismo tačne...ma mak'se jadan, vidiš koja je muka na mene..aa ne, ne...ne odustaje on..đe me samo nađu takvi, a žao mi ga, a žao mi mene...govori ovaj sa šaltera, evo u redu je..toliko i toliko..držim ja one pare, al' mi se ne daju..ovaj iza mene zapomaže..šal, tašna, novčanik...ojjjj...ote mi radnik pare iz ruke, vidi i on da i neće dobit' tako lako...i pruža mi uplatnicu i neki baš lijep držač za dokumenta, veli..da vam bar malo bude lakše...
trči opet do kuće da ostavim tu veselu uplatnicu da mi se ne izgubi..opet pas na mene, izgužva mi se nekako i jednostavno pobježe...oj kuku...ostavim sve otvoreno trči hvataj psa po naselju..derem se zovem ga, dođem taman do njega, on trk...svi izašli na prozore i u dvorišta, navijaju, eno ta tamo, eno ga vamo....dočepah se ja nekako govedeta i za uši ga ponesoh u kuču...i opet trči po dijete, sa sve ogrtačem koji landra za mnom...kraljica jel'
i sad pauza od dva sata...došla sa sve kučkom i đetetom naplažu, čeka me kafa i drugarica..i ja jedva čekam da joj ispričam moje dogodovštine..ja sjela na stolicu..i propadam..ali bukvalno propadam ..i padam na nos na pijesak...šta je...drugarica se zacenula od smijeha, ne može da me pridrži, ja bukvalno zblaznuta...ovo govedo od psa brzinskom brzinom, kako sam sjela iskopao rupu u pijesku...
i to nije sve...
kad sam se namjestila ja, namjestila kafu i sve...i smirila malo, jel...i sad pričam kakav mi je bio dan i objašnjavam, i u tom objašnjavanju i pričanju, upade mi pola mog kraljevskog rukava u kafu...nije mi do ogrtača, no do kafe...
al+ eto, nije sve tako crno, vidio i onaj dečko od konobara kol'ko je sati, pa mi odma donio drugu...
i tako...divan dan danas

I,evo sta sam isceprkala:

Boemi,slike iz života boemije (Anri Mirze) - Matica srpska,1964.
Glas divljine (Dzek London) - Prosveta,1954.
Povest dveju žena (Arnold Benet) - Matica srpska,1964.
Daleko je sunce (Dobrica Cosic) - Prosveta,1966.
Uklete duse (Dimitar Dimov) - Kosmos,1955.
Vladislav Petkovic Dis - Narodna knjiga,1974.
.........

I,evo sta sam isceprkala:

Boemi,slike iz života boemije (Anri Mirze) - Matica srpska,1964.
Glas divljine (Dzek London) - Prosveta,1954.
Povest dveju žena (Arnold Benet) - Matica srpska,1964.
Daleko je sunce (Dobrica Cosic) - Prosveta,1966.
Uklete duse (Dimitar Dimov) - Kosmos,1955.
Vladislav Petkovic Dis - Narodna knjiga,1974.
.........
Lepe si stvri isceprkala :D
Ja najvise volim svoje stare decije knjige.
A narocito one sto smo sestra i ja dobijale "za odlican uspeh i prrimereno vladanje" :lol:
Tada nije bilo vreme ovakve poplave knjiga, pa smo citali te koje dobijemo, bilo da nam se dopadju ili ne.
Te knjige vecinom nisu bile one opste popularne.
Recimo ove:
-Zvoni trput (Prosveta 1965. :eek: Ju, kolko im je stajala u magacinu! Nisam ja bas toliko matora :lol: )
-Kengur helikopter i drugi (Prosveta 1967. I ova :think: )
-Nevidljivi ujak (:( nju sam dala nekom detetu da cita i ono mi je nikada nije vratilo)
-Maturanti... (Mladost Zagreb 1979. E ovo je vec bolje :lol: )

Ne vredi, ja moram poceti da svracam svaki dan :)

Lamar, ovo za Norvesku i njihovu kulturu citanja je predivno. A svidja mi se i kako zvuci ova knjiga 'Prolece', bas cu videti imaju li je u biblioteci.

Kinesko-engleski recnik...Citala sam. Nije losa knjiga. U smislu knjizevne vrednosti ne bih je ocenila nekom visokom ocenom, ali zanimljiva je sama prica, poredjenje dve razlicite kulture, nacina zivota i tako dalje. Neki delovi su me nervirali, kao ono njeno putovanje po Evropi sa upotrebnom trecine mozga...
Budite spremne da citate nepravilan srpski, sa pogresnim padezima i lose upotrebljenim izrazima. Verovatno je ova knjiga bila pravi izazov za prevodioca :)
Mene je bas odusevilo to, kakao Norvezani citaju. A Prolece je starinski roman, lepo ispripovedan, samo da napomenem da mu je kraj predvidiv. Barem meni je bio. Ali meni nista ne smeta ako je prica lepo ispricana.

Za Kinesko-engleski recnik, jeste taj deo kada ona putuje po Evropi malo besmislen, suvisan, ali to je manji deo, i meni nije smetalo.
Ta knjiga mi se u globalu bas dopala :D

Mene je bas odusevilo to, kakao Norvezani citaju. A Prolece je starinski roman, lepo ispripovedan, samo da napomenem da mu je kraj predvidiv. Barem meni je bio. Ali meni nista ne smeta ako je prica lepo ispricana.

Za Kinesko-engleski recnik, jeste taj deo kada ona putuje po Evropi malo besmislen, suvisan, ali to je manji deo, i meni nije smetalo.
Ta knjiga mi se u globalu bas dopala :D

Hvala Lamar na preporuci za Recnik za ljubavnike.
Imala si pravo, dopala mi se. Prosto sam je progutala.

da završim za danas
čitam ja čitam..52 str..pa onda 157 str, do 181..pa onda 79 pa dalje normalno..e, to baš volim...da predpostavljam šta se dešavalo na 3o stranica...a ima i dobru stranu, pročitala sam do 92...
dobro piše ovaj Makin, pravo nekako rusko...
a druga knjiga koju sam uzela od njega je Dok Amur teče

DSCN1151.jpg

DSCN1155.jpg

DSCN1165.jpg

Nisam sto godina nista slikala...setila sam se da imam aparat,kad ono ispadaju mi baterije,e ***.rok trajanja par godina!:fotograf:
Lamar,upisujem Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike,verujem tvom odabiru:heart:

Jao. Prave starice.
Ali lepe i dostojanstvene :D

da završim za danas
čitam ja čitam..52 str..pa onda 157 str, do 181..pa onda 79 pa dalje normalno..e, to baš volim...da predpostavljam šta se dešavalo na 3o stranica...a ima i dobru stranu, pročitala sam do 92...
Uh, sto to mrrrrrzim :evil:
Cek Ester, koju ti sada citas od (mog i Emocijinog omiljenog) Makina?
Jeste, pise praaaaavo ruski :D

Lepe si stvri isceprkala :D
Ja najvise volim svoje stare decije knjige.
A narocito one sto smo sestra i ja dobijale "za odlican uspeh i prrimereno vladanje" :lol:
Tada nije bilo vreme ovakve poplave knjiga, pa smo citali te koje dobijemo, bilo da nam se dopadju ili ne.
Te knjige vecinom nisu bile one opste popularne.
Recimo ove:
-Zvoni trput (Prosveta 1965. :eek: Ju, kolko im je stajala u magacinu! Nisam ja bas toliko matora :lol: )
-Kengur helikopter i drugi (Prosveta 1967. I ova :think: )
-Nevidljivi ujak (:( nju sam dala nekom detetu da cita i ono mi je nikada nije vratilo)
-Maturanti... (Mladost Zagreb 1979. E ovo je vec bolje :lol: )

Znam da si u najboljim godinama,nikad matora-uvek mlada:)
I,da-sve sto je povezano sa detinjstvom jeste najlepse!:)

Zavrsila sam veceras 'Astrid i Veronika' (Linda Olson, izdavac Okean 2008, 227 strana).
Kraj je neocekivan i pomalo nerealan, ali sve u svemu solidna cetvorka.
Ostala mi jos jedna da zavrsim put oko sveta, bilo bi dobro da sam juce nasla Margaret Atvud u biblioteci.

Sad ne znam sta sledece da citam :)

Zavrsila sam veceras 'Astrid i Veronika' (Linda Olson, izdavac Okean 2008, 227 strana).
Kraj je neocekivan i pomalo nerealan, ali sve u svemu solidna cetvorka.
Ostala mi jos jedna da zavrsim put oko sveta, bilo bi dobro da sam juce nasla Margaret Atvud u biblioteci.

Sad ne znam sta sledece da citam :)
Atvudova se i u mojoj biblioteci u zadnje vreme dosta trazi.
Ja sam od nje citala Slepi ubica, i dopala mi se.
Telesna povreda mi se nije dopala.
Citacu jos samo Moralni poremecaj.

@Tatjana, ja nisam citala ni jednu od te dve koje imas.

Raport predala :lol:

Uh, bez daha sam čitala Esteritin današnji (sad već jučerašnji) dan... ni živa ni mrtva da saznam šta će biti s uplatnicom, kučkom, šalom, solfedjom, kafom...... a znala sam da će biti dobro, ne bi ona sad pisala da /daleko bilo/ nije bilo dobro.

@tema: Junački čitam Sto od limunovog drveta, ali se nisam primila. Smara me, ne uživam.

sad o mom ulovu današnjem, bibliotekarskom
vrtim se ja...tražim da me povedu do Makina..i opet ista priča...čitala si Francusko zaveštanje, nisam, jesi, nisam...e, pa uzeću je..e, pa, uzmi je :mrgreen:...i malo sam čitala danas i naravno da sam bila u pravu...nisam je čitala...kako je to moguće, ne znam
i još sam nešto uzela od Makina, ne znam šta..i vraćam se ja tim ne znam šta..
.kad čujem neki glas u glavi..pogledaj lijevo, pogledaj lijevo
ja pogledam..kad knjiga...i to kakva knjiga
elem knjiga je Čovjek bez osobina...Robert Muzil izd.CID Podgorica i NEVSKI Beograd
knjiga koja je teška brat bratu 5 kg..i ima tačno 127o str :mrgreen:...od toga je za čitanje 122o...ostalo su riječ urednika, pogovor, napomene i objašnjenja...
....
e, pa, sad...da se nisam malo precijenila?

da završim za danas

Jao. Prave starice.
Ali lepe i dostojanstvene :D

Uh, sto to mrrrrrzim :evil:
Cek Ester, koju ti sada citas od (mog i Emocijinog omiljenog) Makina?
Jeste, pise praaaaavo ruski :D

Esterita,šta trenutno čitaš od Makina ? :flert:

Uh, bez daha sam čitala Esteritin današnji (sad već jučerašnji) dan... ni živa ni mrtva da saznam šta će biti s uplatnicom, kučkom, šalom, solfedjom, kafom...... a znala sam da će biti dobro, ne bi ona sad pisala da /daleko bilo/ nije bilo dobro.

@tema: Junački čitam Sto od limunovog drveta, ali se nisam primila. Smara me, ne uživam.

Prosledi je meni Bi, please, a ja ti dam neku moju? Sta kazes?
Ubih se trazeci je!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back