Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ovaj, zao mi je...
Imam utisak da nemam sagovorinika, da se ovde jedna grupa odlicno poznaje i ponekad se osecam suvisnom sa bilo kakvim komentarom, u najboljem slucaju me preskacu...
Zahvaljujem trima damama za pomoc jednom kad mi je zatrebala, svako dobro i cmok za SVE ali SVE, ne zamerite...
Biljo, utisak ti je skroz pogresan.
Devojke koje su se javile pre mene su uglavnom sve rekle.

A evo na primer nekih delova mog spiska
1. Tajni zapis-Sebastijan Beri,M&M,260str.(Rada, Bambi,Dana, Bilja,Kraj!!)
2. Sluzavke-Ketrin Stoket,Carobna knj,460 str,(Bilja++-sluz.crnkinje 1962. Misisipi)
3. Lepota i tuga – Jasonari Kavabata, Narodna Knj., 200 str, (Bilja, Bi)
4. Harlan Koben-Suma,Laguna, 430str. (Bilja,Mrs.Bi+++, pise najbolje trilere)
5. Preziveti sa vukovima- Misa Defonseka, Alnari,240 str, (Bilja)
6. Atentat–Jasmina Kadra,Carobna knjiga,200 str,(Bilja,pisao Kabulske laste)

E sad.
Istina je da se nekolicina cesce javlja, cesce pise postove, i bolje poznaje (virtuelno).
Ali cini mi se da se te clanice bas trude da odrze lepu atmosferu i druzenje. (Ebiga, tu neskromno po malo mislim i na sebe :flert: )

PS. Uostalom, jel ti vidis kako si nas sad razmrdala :lol:
Sto nikako ne skodi naravno :D

A ovaj muški što nam se pridružio...sve ok, dobrodošao, poštujem svačije mišljenje, samo nekako...mi smo se ovde okupile jer volimo da čitamo i ćeretamo o pročitanom, svaka iz svog ugla... nestručno,subjektivno, opušteno...kako god....i kao što već rekoh, prilično smo liberalne...Kako sam shvatila postoji druga tema na kojoj se čita i tumači u duhu analize kakva treba da bude iz stručnog ugla...ili grešim?
Ovde smo da bez nekih pravila, sumirajući tudje utiske izaberemo nešto za čitanje, podelimo svoje utiske....bar ja...

:zag: Za sve napisano :D

Muski se prijavio, odjavio, mozda se opet prijavi… negova volja.
Ali tacno tako.
Postoji druga tema za strucno sagledavanje literature, tako da ce se on pre ili kasnije odluciti za one koji su mu ravnopravni sagovornici.

(Bi, tebi i Radi, sa srecom tamo medj’ vukovima :lol: )

PS. I Kerefeko, ne zezaj. Tek ti nemas nikakvih razloga za osecaj ne-pripadanja :zag:

Da se nadovezem, jer retko ovde pisem ali zato rado citam ovu temu. Meni sluzi kao izvor informacija za licni odabir literature. Osim preporuka koje cujem od poznanika ciji je krug ipak uzi i moram priznati subjektivno odabran i stvaran godinama ovde mogu da cujem preporuke vrlo sarolikog kruga ljudi. I to je za mene licno najveca vrednost ove teme da sa puno razlicitih strana od razlicitih osoba koje verovatno nikada ne bih upoznala u rl cujem misljenje o nekoj knjizi. Tako sam dosla do licne biblioteke i procitanih knjiga za koje u npr. mom okruzenju niko nije ni cuo :).

A onda prateci preporuke nekih ljudi steknes i utisak sa kim ti se ukus poklapa a sa kim ne, pa cije misljenje uvazavas a cije ne i sl.
Pa lepo bi bilo da pises cesce, ali i ovakvo ucesce je lepo.
Ja recimo ucestvujem na nekim temama (Sta kuvamo danas... neke o uredjenju stana... o modi... na Knjizevnosti...), tako sto ih samo citam.
I uzivam :D

Odvojila sam sat vremena da sastavim sve ove postove (u Wordu, pa copy/paste).
I sad… nemoj nekome slucajno da padne na pamet da ide sa ove teme
smilie_girl_093.gif

Misija London – Alek Popov, Geopoetika, 240 str.

Prikaz na kraju knjige glasi ovako:

“Iznenadni dolazak novog ambasadora u bugarsku diplomatsku misiju u Londonu, i strah službenika ambasade da će biti smenjeni i vraćeni nazad za Bugarsku, čini jednu od osnovnih niti ovog romana. Popov, uzimajući svakidašnjicu jedne bugarske ambasade kao jezgro, gradi u vidu koncentričnih krugova različite situacije i likove.

Izuzetno duhovita knjiga, u kojoj se mešaju stvarnost i fikcija predstavlja kritiku bugarskih, ili, šire, balkanskih naravi.

Za Misiju London kritičari su pisali da je najsmešnija knjiga u savremenoj bugarskoj književnosti, a ujedno i da je to pravi evropski komični roman s elementima krimi priče, kojeg u osnovi karakteriše samoironija i ubojita satira. Autora odlikuje osećaj za detalj, stilski bogat i raznovrstan jezik, i osvežavajući humor.”

Prikaz vam sve govori, a ja sam uzivala :lol:

Biljo, utisak ti je skroz pogresan.
Devojke koje su se javile pre mene su uglavnom sve rekle.

A evo na primer nekih delova mog spiska
1. Tajni zapis-Sebastijan Beri,M&M,260str.(Rada, Bambi,Dana, Bilja,Kraj!!)
2. Sluzavke-Ketrin Stoket,Carobna knj,460 str,(Bilja++-sluz.crnkinje 1962. Misisipi)
3. Lepota i tuga – Jasonari Kavabata, Narodna Knj., 200 str, (Bilja, Bi)
4. Harlan Koben-Suma,Laguna, 430str. (Bilja,Mrs.Bi+++, pise najbolje trilere)
5. Preziveti sa vukovima- Misa Defonseka, Alnari,240 str, (Bilja)
6. Atentat–Jasmina Kadra,Carobna knjiga,200 str,(Bilja,pisao Kabulske laste)

Sećam se da smo pričali o knjizi, ali i o filmu Služavke. I evo dobio je Oskara :
NAJBOLJA GLUMICA U EPIZODNOJ ULOZI: Oktavija Spenser ("Služavke")

(Bi, tebi i Radi, sa srecom tamo medj’ vukovima :lol: )

Pa Rada je tamo domaćica, da ne kažem i ja popadija. Jer nije popadija, nego - pop. A ja vidim da po svoj prilici neću stići da pročitam lektiru.

Dovršila Lovca na zmajeve.
Roman koji je više blistao na početku, koji se zamorio na kraju...

Čitam zbirku pripovedaka Vide Ognjenović, Otrovno mleko maslačka.
E, to je i moj utsak za Lovca.
Oooodlicno je poceo, ali pisac je zavrsnicu zbrzao nekako skoro amaterski.
Ali lik Hasana je jedan od likova iz knjizevnosti, koje nikada necu zaboraviti :(

Vidine pripovetke su lepe, ravnicarske... Citala sam, a najlepsa mi je ona o bliznakinjama.

Poslednja izmena:
Ajde sad da pišemo peticiju da nam se vrateeeeeeeeeeeee! Dajte molim vas kakve su to klinačke fore, smeta im svašta nešto, pa uvređeni idu sa kutka. Velika stvar. Mene niko ne može da otera sa bilo koje teme, ako se meni sviđa društvo, razgovor i sl. Čitam onoliko koliko mogu i kad mogu, volim šta volim, i tuđe mišljenje poštujem, uvažim ali ako je zlonamerno izbegavam. Na jednoj drugoj temi ima par likova koji prosipaju svu pamet sveta u vezi dobrih i kvalitetnih filmova, jer pobogu sve što se njima sviđa je vrh, a nama glupost, i šta sad treba da batalim da gledam filmove jer nisam kopetentna? Nisam filmski kritičar? Ne, i dalje postujem na istim temama i baš me briga za njihove komentare. Ljudi život je previše kratak, radite stvari koje samo vama prijaju, to je vaš izbor,kakav god i ne dozvolite da bilo ko utiče na njega.

čitam Život je bajka...Dubravka Ugrešić
i..ništa se to meni ne sviđa...tj, ne leži mi
to su neke kraktke priče , ima ih 5, ja sam na dvije i po
nekakva avangarda, nešto...evo šta Dubravka kaže......služeći se metodom prekrajanjatuđe priče, odnosno prepisivanja tuđe priče sa umetanjemvlastitih redaka, odnosno pisanje vlastite priče sa umetanjem tuđih redaka...pa ko je razumio, shvatiće...ja nisam priznajem
tako Lamar, ja ti pljujem po Ugrešićkoj, pa ti vidi
daću joj još jednu šansu, ipak

Ajde sad da pišemo peticiju da nam se vrateeeeeeeeeeeee! Dajte molim vas kakve su to klinačke fore, smeta im svašta nešto, pa uvređeni idu sa kutka. Velika stvar. Mene niko ne može da otera sa bilo koje teme, ako se meni sviđa društvo, razgovor i sl. Čitam onoliko koliko mogu i kad mogu, volim šta volim, i tuđe mišljenje poštujem, uvažim ali ako je zlonamerno izbegavam. Na jednoj drugoj temi ima par likova koji prosipaju svu pamet sveta u vezi dobrih i kvalitetnih filmova, jer pobogu sve što se njima sviđa je vrh, a nama glupost, i šta sad treba da batalim da gledam filmove jer nisam kopetentna? Nisam filmski kritičar? Ne, i dalje postujem na istim temama i baš me briga za njihove komentare. Ljudi život je previše kratak, radite stvari koje samo vama prijaju, to je vaš izbor,kakav god i ne dozvolite da bilo ko utiče na njega.

kolko ste potpisnika skupili :manikir: :malav:

već sam mislila da će posle ovoga da prorade tašnice, ali ništa od šorke :(

šta da uzmem od Ugrešićke, da je zavolim

ne znam jesi čitala Šteficu Cvek u raljama života, meni je ona bila super. Doduše pre xx godina kad sam je čitala. Čini mi se da si rekla da ti se Baba Jaga isto ne svidja...
A i što moraš da voliš Ugrešićku. Ima drugih koje voliš. Prištedi se malo s tim volenjima.

ne znam jesi čitala Šteficu Cvek u raljama života, meni je ona bila super. Doduše pre xx godina kad sam je čitala. Čini mi se da si rekla da ti se Baba Jaga isto ne svidja...
A i što moraš da voliš Ugrešićku. Ima drugih koje voliš. Prištedi se malo s tim volenjima.
nisam čitala Babu Jagu...bile knjige u biblioteci u kutijama
sad su sve raspakovali, sad mogu da uzmem što god hoću

Jes' vala, u pravu je Bi :D

Al ako ipak odlucis:
Ministarstvo boli
Muzej bezuvjetne predaje
Napad na minibar

Kasnije cu ti dati link sta sam pisala o njima :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back