Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao zene,
ja nesto nisam citala u poslednje vreme:rumenka: pa zato i ne pisem ovde,al vas citam cesto:)
Procitala sam Knjeginju Milicu i bas mi se svidja knjiga,za one koji su ranije pitali da kazem da jeste zasnovana na istorijskim cinjenicama.
Sledecu cu kupiti Maru Brankovic:)

Esterita ima novi nick:zper:

Za vikend sam na tv-u videla onaj snimak Lauševića koji pokriva odlomak iz knjige.
nikad ga nisam nešto volela, niti ga smatram frajerom, niti sam "slaba" na njega...ali da je odličan glumac - jeste...
naježila sam se slušajući kako govori odlomak i poželela knjigu.
Jutros sam se, pre posla, parkirala ispred kioska kao bez duše, da bi mi prodavačica rekla da je 13. sutra.
Nekako sam je ubedila da mi ostavi primerak.
I sad se raaaaaadujem!
Mnogo mi se dopalo kako piše....Zapravo simbolika u naslovu je ono što mi se urezalo u um...

Rado, je l' stigla Ujna ( Sexualni život moje ujne)?Što ja volim tu knjigu!

Jeste li čule onaj vic:
Stoji matora učiteljica ispred ogledala sa šeširom na glavi, i pita se: da l' sam pošla, il' sam došla?

E, čujte priču.
Čekam bus za Niš s kolegom, vraćali smo se s posla, kad mi stiže sms od sestre: večeras u 18h u Narodnom pozorištu (u Nišu, za neupućene) promocija Lauševićeve knjige.
Počnem ja da se nerviram, kako sad kad još uvek nemam svoj primerak knjige, ali ajde, poneću Dastin. Stiže bus, sedosmo mi, ja nastavljam da negodujem, zašto nisu sačekali bar do sutra, da izađe drugo izdanje, kad mi se konačno upali sijalica: pa, on nije tu da mi se potpiše. Kolega me gleda zbunjeno, ne sme da mi prizna da se sve vreme pitao šta mi je, pa ko da mi se potpiše. :zcepanje:

Kad će penzija? :(

Jeste li čule onaj vic:
Stoji matora učiteljica ispred ogledala sa šeširom na glavi, i pita se: da l' sam pošla, il' sam došla?

E, čujte priču.
Čekam bus za Niš s kolegom, vraćali smo se s posla, kad mi stiže sms od sestre: večeras u 18h u Narodnom pozorištu (u Nišu, za neupućene) promocija Lauševićeve knjige.
Počnem ja da se nerviram, kako sad kad još uvek nemam svoj primerak knjige, ali ajde, poneću Dastin. Stiže bus, sedosmo mi, ja nastavljam da negodujem, zašto nisu sačekali bar do sutra, da izađe drugo izdanje, kad mi se konačno upali sijalica: pa, on nije tu da mi se potpiše. Kolega me gleda zbunjeno, ne sme da mi prizna da se sve vreme pitao šta mi je, pa ko da mi se potpiše. :zcepanje:

Kad će penzija? :(

Mogla bi da ideš da nam preneseš utiske kako je bilo na promociji....

Dok, ne provalim broj i šifru da kupim neku novu knjigu, čitam šta imam...

prvo, Rajka, meni ovaj link ne može da izađe...sve nešto mrači ekran i nekakva uokvirena slova bez smisla

drugo, bila u biblioteci, dovukla baš dosta knjiga
između ostalih, 2 kom od zeta...Gloria in excelsis..(?)...valjda iz molitve, neke..bar mi tako zvuči...i još jednu, al' ne mogu sad da idem da vidim koju
i U šumi, ovdje ste je hvalile
i rekla da mi ostave trilogiju o Cezarovoj ženi, kažu ove bibliotekarkice da je baš čitana (bila) i da su mislile da sam je ja pročitala...e, pa, nisam
....došla sam okolo, tako me put nanio
a dok sam mlatila kroz grad, sa sve kesom od 1oo kila knjiga, đe sam god ušla pitali su me jel' ja to otvaram privatnu biblioteku...ja na treći, ili četvrti ulazak, doćekana tim riječima poludim i kažem..ne, otvaram knjižaru i ovo mi je osnovni materijal
vraćala sam se prečicom...koja je sva u vodu bila..i ja u gumene čizme opušteno gazam...kad ...:zper:...sa druge strane jedan onako povelik gospodin, u radnom odijelu (građevinac :mrgreen:, okolo ima zgrada koje se prave)...stade čovjek da me kao propusti..i kaže.. .nije zavas da idete ov'da
i tako...

Bila sam na promociji. S mužem. Ispalile su me obe drugarice, ali opraštam im, opravdano je.

Govorili su Manojlo Vukotić, direktor Novosti, Darko Bajić, Irfan Mensur i Branislav Lečić. Nije mi se dopalo kako je Leka čitao, nekako totalno neuvežbano, dok me je Mensur rasplakao. On je bio zadužen za anegdote, jer su prijatelji. Darko reče da bi lepo bilo da neko snimi film po ovoj knjizi, pa makar to bio i on.:)
Puštali su i inserte iz Lauševih filmova.
E, na kraju sam se ubila od plakanja. Žarko govori delove knjige, dok ga tužnog gledamo na video bimu kako sedi pored reke a vetar mu mrsi listove u tri rokovnika ispisana rukom.

Treba li da napomenem da je lepši nego ikada... :zaljubljena:

Bila sam na promociji. S mužem. Ispalile su me obe drugarice, ali opraštam im, opravdano je.

Govorili su Manojlo Vukotić, direktor Novosti, Darko Bajić, Irfan Mensur i Branislav Lečić. Nije mi se dopalo kako je Leka čitao, nekako totalno neuvežbano, dok me je Mensur rasplakao. On je bio zadužen za anegdote, jer su prijatelji. Darko reče da bi lepo bilo da neko snimi film po ovoj knjizi, pa makar to bio i on.:)
Puštali su i inserte iz Lauševih filmova.
E, na kraju sam se ubila od plakanja. Žarko govori delove knjige, dok ga tužnog gledamo na video bimu kako sedi pored reke a vetar mu mrsi listove u tri rokovnika ispisana rukom.

Treba li da napomenem da je lepši nego ikada... :zaljubljena:

morala sam da ponovim
vidim da ti je lijepo bilo
i super si nam prenijela atmosferu, kao da smo bile
inače, g.dina Lečića baš i ne gotivim nešto, tako da se i ne čudim
vidiš, pisao je rukom...nešto mislim, kad se piše čovjek je nekako najviše svoj
ja volim da pišem...dok je preneseš na papir, misao se uobliči baš onako kako treba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back