Ebt, opet sam se upropastila

Malo namenske, planirane kupovine, malo prijatnih otkrića, malo impulsivne kupovine i odeee.....
Lepo mi kaže onaj moj "Čim ti planiraš da platiš sajamski parking, znam ja to tvoje
neću mnogo"
Da li treba da objašnjavam da kola na sajmu služe da istovarim kese kad otežaju, pa da mogu opušteno da se vratim u halu?
Elem, najvredniji plen je monografija "Princeza Olivera", samo što nisam pala u nesvest kad sam to videla, konačno da se neko i nje seti.
Politička groblja, novinara Slavoljuba Đukića.
Pa Robert Heris, Otadžbina, ljudi mi godinama govore da je odlična knjiga, a i pre par meseci naletim na deo filma koji je po njoj snimljen i oduševim se.
Ostalo je uglavnom lagana beletristika, uz preporuku članova "Biblioteke", Knjiga o groblju, Gojine utvare, Dablinci.
Nešto domaćih pisaca, pomenuto Lisičje ludilo, Sveta ljubav Milovana Vitezovića, Recepti za sreću Ane Đokić.
Đulio Leoni, Krstaši tame, poslednji u nizu istorijskih krimi-trilera sa Danteom kao glavnim likom. Romani za razbibrigu, pritom volim Leonijevog Dantea.
Duhovit naslov Kako da ubijete svoga muža, kao odgovor na zaprepašćen pogled kad dođem kući

Lonče za mleko iz Eurosalona
Sve u svemu, ove godine me krenula opuštena literatura. Ako. Kod kuće sam cupkala kao dete dok sam praznila kese i slagala bakaluk na sto u dnevnoj, gde će ritualno provesti par dana pre nego što se presele na policu.
Sajam primetno manje posećen nego obično. Kriza. Osim tzv. akcija, gde su cene značajno snižene samo slabo prodavanim knjigama, cene su standardne. Čak mi se čini i da je sajamski popust zakazao. Plato će mi slomiti srce svojim Umbertom Ekom od 1500-2000 din po naslovu, već dve godine se odupirem toj bolesnoj cifri.