Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, ovde da napišem da me ne vidi dooca....on javno ne ide na žene :hahaha:
dobiću den brauna na čitanje..osećam da je đubre kontejnersko...al da budem trendseter.. ovoono..
kaki haruki...čitajte mišimu, da bidnete samoorajke..

E uzela sam Thirst for Love, jos samo da nadjem kad da procitam. Nista Misimino nisam jos citala, bas me interesuje kakve su mu knjige.

vrlo drukčije, ne znam sa kim da ti ga poredim... za mene je Zlatni paviljnom bila jedna, što vole da kažu neki tamo..pa zvuči ko ne znam šta da si uradio u životu, jedna od ključnih knjiga kad sam bio adolescent.....sad, sve je to stvar doživljaja..... ;)

prekinula dekameron jer sam se smorila a i nabavila sam neke na srpskom,to je uvek bolje
procitala grncarevo polje od patrise kornvel,smorila se od prevoda
znaci lik je jedno 200 puta ponovio rec "raspada se" u smislu "cero al si propala" :roll: ne znam kako su pustili u prodaju takav prevod,ono sve ostalo je bilo relativno ok ali kad naidjem na "raspada se,previse se drogira" meni se povraca
sad sam uzela margaret etvud i slepog ubicu,nesto mi nije pocetak bas super,ali videcemo,ona me nije izneverila za sada

Smorio te Dekameron? Prokletstvo, sad se ja osećam kriva!
A tog Slepog ubicu sam tri puta pokušala da čitam... i nije išlo. I vratila sam je u knjižaru... jeste da sam dobila samo četvrtinu onoga što sam platila, al' svejedno...

Smorio te Dekameron? Prokletstvo, sad se ja osećam kriva!
A tog Slepog ubicu sam tri puta pokušala da čitam... i nije išlo. I vratila sam je u knjižaru... jeste da sam dobila samo četvrtinu onoga što sam platila, al' svejedno...

sto mi ne rece za slepog ubicu :lol:
ma nemoj da se osecas krivo,sad sam u tako nekom periodu gde sam preopterecena pa mi je tesko da se skoncentrisem ,a i lakse mi je da citam na srpskom,pa sam mozda isla na lakse
vraticu mu se sigurno

...evo9 sad završila..Ljubavnica-Anita Nair, narodna knjiga...za one koji vole Indiju...dobra knjiga...pročitala sam od nje i Kupe za dame, za nijansu mi je bolja...na koricama piše "najčitanija indijska spisateljica"

boris miljkovic "uspavanka za lalu" dobra. nije neko prosvetljenje. jednostavno fin roman. bolje su njegove kratke price.

doduse stigoh do pola, mozda bude i prosvetljujuca do kraja :)

edit: ovo je pozitivna kritika, preporuka, nego ne ocekujte ko-zna-sta...

Otadžbina, Robert Heris
Odličan triler - preporuka :ok:

Sama krimi priča je nekako standardna, podseća na one crno-bele detektivske filmove. Ozbiljan i uzdržan detektiv i zgodna žemska koja mu se konstantno petlja u istragu :)
Ono što roman čini posebnim jeste okruženje i podtekst osnovne priče.
Naime, radnja je smeštena u Hitlerovu Nemačku 1964. godine....ili, kako bi svet izgledao da je Hitler pobedio u ratu. Ubedljiv prikaz nacističkog društva u mirnodopskom periodu, sa ostvarenim ciljevima (nekoliko neprijatnih flešbekova) i novi raspored snaga u svetu. Posebno fascinantni su opisi Šperovog Berlina.
Kraj nije baš neočekivan, kao što se sugeriše u prikazu, ali je dobar.

Još jedna stvar, na koju retko obraćam pažnju, ali u ovom slučaju nemoguće ne primetiti - dizajn korica je odličan, apsolutno usklađen, kao da je dizajner zaista pročitao knjigu i da mu se svidela :)

Pocela da citam Gejmena i Gnjigu o groblju..za pocetak sam prezadovoljna..:D
Prilično dobra knjiga, nabijena snažnim emocijama.
Jednu moju prijateljicu kraj Gnjige je toliko raspilavio, da je
i sledećeg dana bila pod snažnim utiskom, i preplakala
čitavo veče. :lol:

Mene je priča oduševila, likovima sam prosto očaran,
pročitao sam je bukvalno u jednom dahu,
što bi naši rekli "dok kažeš Kučka". :super:
Fenomenalna "bajka".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back