Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ponovo sam listala akciju i evo šta sam izdvojila, pa ako je neko nešto čitao javlajte:
pola žutog sunca
belška malog ostrva
zapažanja
vrtovi cimeta
recepti za savršena brak (za to znam da je čitalo vas nekilo i nju sam već odredila za more : )
do našeg novog susreta
[B]malo ostrvo[/B]

Ove sve tri crvene su odlicne. Lamar je napisala za "Vrtove cimeta" (hvala Lamar :kiss: ), a ja samo da dodam da se slazem sa Milicom da je Malo ostrvo fenomenalna knjiga koju stvarno vredi citati. Isto vazi i za Pola zutog sunca, o njoj sam vec pisala ovde, samo da dodam da ju je citalo vise ljudi iz mog okruzenja sa potpuno raznorodnim ukusima i svi su bili odusevljeni. MOja sestra koja inace radi 12 sati dnevno i nema vremena da se okrene jedno vece je pocela da je cita i psovala me naredna tri dana jer je citala do 5 ujutru i posle je bila neispavana do kraja nedelje. Ali je zavrsila knjigu ;)

au, devojke al ste se vi raspisale, sve idem unazad da nađem dokle sam pratila, pa nikako da stignem

E, a ja pročital od iste persone Lemurova ljubav... Pa ova je dobro počela, ali se onda, kao što sam već pominjala, zaglavila i samo je pušila i plakala jer se zatelebala u klasičnog don žuana koji ju je naravno izgustirao i ostavio, a ona ne može da dođe sebi. Jesam ja sad previše rekla? Zbog onih koji bi eventualno to hteli da pročitaju. Dakle, da rezimiram: klasičan ljubavni vikend roman, slabog književnog kvaliteta, sa dosta šablonskih mesta, sa nepotrebnim detaljima.... jedino što nije bio hepi end, bar ne onaj "živeli su srećno do kraja života", nego je ona spoznala sebe i potražila sreću nezavisno od muškaraca.... šijo mi ga đura....
Ali bilo mi je interesantno za čitanje. Sad mi došlo žao što sam ovako ispljuvala, pa da se izvučem. Nije isklučeno da ću pročitati još ponešto od istog pisca

procitala sam jos par stana...odustala...to je neka kao studija o ljubavi....ne mogu bre da mantram :)
sinoc uzela da citam Rasela Stazama i dvoranama podzemlja.....pa...videcemo

kreni sa epskom oma:rtfm::D
daj spisakkkkkkkkkkkkkkkkk

Evo ti spisak, ali ovo je poslednji put :p. Elem:
Prvo i obavezno - Dzordz R. R. Martin - Pesme leda i vatre. Tako se zove serijal, dosad je objavljeno cetiri dela (ali u sest knjiga - ne pitaj) a trebalo bi da peti izadje na leto na engleskom, a na zimu na srpskom. To je nezaobilazno delo, cak i za one koji ne vole fantastiku jer je uglavnom vise epska nego fantastika :)
Kao sto rekoh Puss, nemoj samo da se zeznes i pocnes da citas ili jos gore, kupujes, Dzordana. To ti je fantastika na koju se loze decaci tinejdzeri ali sto se mene tice, sakupljen je niz najgorih klisea EF-a na jednom mestu. Tuga bozija...
Trenutno ponovo citam Luiz Mekmaster Bizul - Krhotine casti/Barajar. Sad su na akciji a ja sam kupila i "Placenik" to je treci deo. To je tip knjige koji bi mi se mnoooooogo dopao da imam ponovo 13 god, tad sam se lozila na Zena Greja a ovo je slicno, samo SF. Malo bitaka, malo ljubavi i romantike, malo teskih odluka, malo hepi endova, sve po malo. To mi je tip knjige "gresno zadovoljstvo", jer kao da su SF ljubici. E sad, "Krhotine casti" su mnogo amaterski pisane, a ostale knjige sve bolje zvuce tako da... Ako si raspolozena probaj, a ako nisi, nista neces propustiti. Evo sad zavrsavam "Placenika" i lepo sam se odmorila, to ti je kao sto cure vole Kinselu da odmore mozak e tako ja ovo.
"Lazi Loka Lamore" su mi mnogo hvalili ali ja nisam citala.
Ted Vilijams, trilogija "Secanje, jad i trn" je simpaticna ali opet, nista ni prineti Martinu. Sad je na srpskom izasao drugi deo, ceka se treci.
Bio mi je osvezavajuc serijal o Crnoj ceti Glena Kuka, objavljivao ga je Magnet, ali sad to moze da se nadje samo u nekim knjizarama posto ta kuca vise ne radi. To je prica o grupi placenika, dakle bore se za onoga ko im da vise, ali se upletu u neke price i tako to. Vrlo fino i tecno, ali nije klasicna fantastika nego nekako vojnicka. Nije mi smetalo, ali ne znam da li bi se tebi dopalo.
Dejvid Edings je za decu, nije vredan truda. Citala sam "Belgarijadu" iz biblioteke i toliko me nije zanimalo da nisam imala snage ni da uzmem zavrsnu knjigu da bar vidi sta ce biti, do te mere je predvidljivo i lose.
E da... Moj omiljeni, pored Martina, Gaj Gavrijel Kej. Ako nisi, obavezno uzmi "Tiganu", ima je sad na akciji, i ako budes imala prilike "Jedrednje u Sarantiju/Gospodar careva". Sve tri su sada na rasprodaji. Dobro je kod njih sto su odlicno pisane, dobre su price, i nisu serijali (odnosno "Jedrenje" ima dva dela ali to je to, ne mora da se ceka sto komada).
I Robin Hob je odlicna. Imas sad celu trilogiju na snizenju - "Krv kraljeva", "Kraljev ubica", "Kraljevi zmajevi". Mnogo mi se dopada, ima sve sto treba. Nije banalno pisano, nisu glupavi likovi, radnja je zanimljiva, udubis se kao u svaku dobru knjigu, a plus je fantastika.
Marija Semjonova me je kupila sa prva dva dela "Vukodava" i to bi mi lako bio omiljeni i najbolji serijal epske da nije posle tako bzvz napisala treci i cetvrti deo, kao da nije ista osoba. Tako da su mi tu napola preporuke.
Setila sam se jos i trilogije Dzona Dvanest Jastrebova (to on sebi povecava misteriju) - Putnik - Tamna reka - Zlatni grad. To je SF i kao film je - brzopotezno, bez udubljivanja, zna se koji su nasi koji su njihovi i pada tabacina i nadmudrivanje. Vrlo je predvidljivo ali ja sam citala u trenutku kad nisam primala komplikovane informacije tkao da mi je odgovarala.

http://laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1608
Nisam znala da je Laguna objavila i ovu knjigu. Jel neko citao? Bi, jel ti ono rece da si procitala sva Ljosina dela?

Nisam sva... čitala sam Pohvala pomajci, Don Rigobertove (li kako se već zove) beležnice i Tetka Hulija i Piskaralo... a na ovu sam i ja sinoć naletela tražeći nešto... ili je neko postavio link? A mislim da je neko na temi pominjao da je čitao.

Milice... tužna je Kada si otišao, Megi O Farel a zašto hoćeš da čitaš tužno?

Ja uzela juče Mirjanu Đurđević Čim preživim ovaj roman (iako piše zabranjeno za mlađe od 50 godina, ja sam napredna, a ionako mi je ostalo sitno i do tih godina)
Opet inspektorka Hari.... počela jutros u busu, sve je to onaj njen otkačeni stil, govor ulice, psovke, urbano... ali meni to više nije interesantno kao kad sam čitala prvu njemu knjigu (za mene prvu) Deda Rankove riblje teorije. Naravno, pročitaću, sigurno je zabavno

Nisam sva... čitala sam Pohvala pomajci, Don Rigobertove (li kako se već zove) beležnice i Tetka Hulija i Piskaralo... a na ovu sam i ja sinoć naletela tražeći nešto... ili je neko postavio link? A mislim da je neko na temi pominjao da je čitao.

Milice... tužna je Kada si otišao, Megi O Farel a zašto hoćeš da čitaš tužno?Ja uzela juče Mirjanu Đurđević Čim preživim ovaj roman (iako piše zabranjeno za mlađe od 50 godina, ja sam napredna, a ionako mi je ostalo sitno i do tih godina)
Opet inspektorka Hari.... počela jutros u busu, sve je to onaj njen otkačeni stil, govor ulice, psovke, urbano... ali meni to više nije interesantno kao kad sam čitala prvu njemu knjigu (za mene prvu) Deda Rankove riblje teorije. Naravno, pročitaću, sigurno je zabavno

Zato sto sam tuzna, mnogo tuzna :(

A jel tuzna Olga Arbeljina?
Jeste.

Ljuljaška daha-Herta Miler,upravo pročitana.Logor,glad,sve tužno i crno a napisano tako divnom igrom reči i rečenica da deluje kao neka melodija.Predivno napisano.Baš sam se nedavno žalila da već dugo nisam pročitala nešto jako dobro,pa sada jesam.

:worth:

Pred sam kraj sam ipak zaplakala,nakupilo se....

Milice ti kao i ja, meni kad je teško ja pustim Balaševića i plačem umesto da prošetam, nazovem drugaricu, uradim nešto što će me oraspoložiti, ne nego se ja dotučem, kao kad mi je loše neka mi bude baš baš loše:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back