Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rebeka je jedna od mojih omiljenih knjiga iz doba puberteta, zajedno sa recimo Dzejn Ejr, citala sam je bar 10 puta, sto na srpskom, sto na engleskom. I film je divan, ali vise volim knjige po definiciji. Film mi je sluzio samo da gledam kako je Maks de Vinter lep kako sam ga i zamisljala :)

:zaljubljena: I ja ih obožavam. Rebeku sam skoro kupila, da imam. Sestre Bronte su mi tetkin poklon za 18. rođendan.

Stigla moja Dezire;mala knjiga,pa jos debela ,ne moze lepo da se otvorena drzi u jednoj ruci,ali su bar slova normalne velicine:cistinaocare:

Sestre Bronte,ala je to davno bilo.....:malav:

Poslednja izmena:
Nego, jel neko citao (a verujem da ima takvih) Gijom Muso - Zato sto te volim?
Pocela sam je ali mi se sama prica cini teska..(bar se ja tako osecam..)

Tek kad sam procitala odlomke na netu shvatila sam da sam je procitala,nju i onu drugu Samo budi ovde,pre mozda godinu dana.Slicne su i nisu na mene ostavile neki dubok utisak po kojem bih ih se secala.Za citanje su bile dobre ali se brzo zaborave:neutral:

Za mene je Samo budi ovde bila(za mrvicu) bolja.

Tek kad sam procitala odlomke na netu shvatila sam da sam je procitala,nju i onu drugu Samo budi ovde,pre mozda godinu dana.Slicne su i nisu na mene ostavile neki dubok utisak po kojem bih ih se secala.Za citanje su bile dobre ali se brzo zaborave:neutral:

Za mene je Samo budi ovde bila(za mrvicu) bolja.

Ja sam citala Samo budi ovde i onako dopala mi se dok sam je citala ali nikakav
jaci utisak nije ostavila na mene :)

Da nije možda neko čitao Projekciju i Poricanje, kao i Jevrejsku mladu? Treba da naručim nešto pa se dvoumim da li ili ne?

Citala sam i Poricanje i Projekciju. Nije lose, ali nije ni nezaboravno. Zanimljivo je to sto je glavni lik psihijatar i zaista ima dosta elemenata psiho-profajliranja tako da mi je to bilo super, a lose je sto je glavni negativac klise, sto je lik psihijatra klise (njegove traume iz detinjstva i sl). Narocito je Projekcija potpuno neuverljiva. Ali pazi, dobri su za zabavu, americki trileri.

Waterfall, citala sam Zato sto te volim, pisala sam o njoj pre nekog vremena ovde. Bila mi je tesko razocaranje, previse sladunjava i potpuno neuverljiva za moj ukus, ali znam da se dopada vecem broju ljudi tako da sam ja mozda baksuz :metla:

Poslednja izmena:
Evo mene opet da se požalim :mrgreen:

Pošto od onog spiska, što ste mi vi predložile, mislim na ovaj zadnji kada sam mrzela sve muškarce :lol:, ja u biblioteci ništa od toga ne nađoh :besna:

Pa mi je žena dala sledeće, i ako sam joj veoma lepo objasnila, kao i vama što sam, kakvu bih želela , preporučila "Knjigu očeva" , prelistah ovde pretragu Mirka je pisala da joj se dopada, Dani isto , Esterki, tako da znači sve su pozitivni komentari.
I dala mi neki "Mesečari iz Marguma" napisala Mirjana Mitrović, iskreno nikad čula za nju :confused:
Pa eto ako neko ima komentar za ove mesečare neka napiše.
A ova očeva je malo deblja :sad2:

Nisam citala "Mesecare" ali sam citala Emilija Leta iste autorke, ali je objavio Plato. Dopala mi se, stavise veoma mi se dopala. Dogadja se u periodu starog Rima na zalasku, ali na ovim prostorima (odavde su i carevi tada birani, oni vojni). Zena je u centru paznje, koja otprilike ima sve savremene preokupacije zene od 40-ak godina, ali je lepo docarala i taj period i nase prostore. Ta jeste preporuka, tako da verujem da su joj i "Mesecari" dobri. Citaj pa nam javi :)

Waterfall, citala sam Zato sto te volim, pisala sam o njoj pre nekog vremena ovde. Bila mi je tesko razocaranje, previse sladunjava i potpuno neuverljiva za moj ukus, ali znam da se dopada vecem broju ljudi tako da sam ja mozda baksuz :metla:

Citajuci ovo sam shvatila da izmedju svega ostalog sto se moze nauciti od Dane je i ovo jedna lekcija za mene.Toliko "upakujem" kritiku nekog dela da se uopste ne razume sta sam htela da kazem:think:

Mozda sam promasila temu,ja to samo razmisljam tipkajuci po tastaturi:bye:

Emilija Leta,procitala:manikir:,ali istoriju ne volim,nikako...sada prebiram po secanju i prvo mi padose neke gozbe na pamet:zjede:

Poslednja izmena:
Pa mozda je Laguna skorije preuzela i reizdala, kada je objavila "Mesecare" ali prvobitno je bilo Platoovo izdanje i ja ima takvo

Sad gledam postoje tri knjige te autorke.
Pored Lete i ove sto je Nalence uzela iz biblioteke jos i Autoportret sa Milenom. Deluje mi nevidjeno interesantno to sa Milenom.

Sto me podseti da nisam procitala do kraja Kafkina Pisma Mileni.
Citala sam do ovog odlomka :

„Zašto mi govoriš, Milena, o zajedničkoj budućnosti koje nikada neće biti? Da li je to upravo zato što je neće biti? U Beču još one večeri kada smo dotakli ovo pitanje, imao sam utisak da se stvari dešavaju kao da tražimo nekoga koga dobro poznajemo, ko nam je mnogo nedostajao i koga iz tog razloga nazivamo najlepšim imenima, ali nam odgovor ne dolazi; kako bi i mogao odgovoriti kad nije tu, toliko je daleko da se o tome samo sanjati može.“ (Septembar, 1920. Prag)

jer sam to iz jednog meni tada specijalnog razloga trazila po knjizi.

Sad sam se toga setila i citajuci ovaj odlomak shvatila sam sta u stvari tu pise i kako sam tada to sasvim drugacije procitala.

Da li vam se desava da odredjene reci, dela...citata razlicito u razlicitim fazama zivota?
Kao da citate ne ono sto pise nego ono sto mislite da pise , sto zelite da pise ...sto vam treba da pise ?

Ja sam upravo ovog trenutka postala svesna toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back