Pa mozda je Laguna skorije preuzela i reizdala, kada je objavila "Mesecare" ali prvobitno je bilo Platoovo izdanje i ja ima takvo
Sad gledam postoje tri knjige te autorke.
Pored Lete i ove sto je Nalence uzela iz biblioteke jos i Autoportret sa Milenom. Deluje mi nevidjeno interesantno to sa Milenom.
Sto me podseti da nisam procitala do kraja Kafkina
Pisma Mileni.
Citala sam do ovog odlomka :
„Zašto mi govoriš, Milena, o zajedničkoj budućnosti koje nikada neće biti? Da li je to upravo zato što je neće biti? U Beču još one večeri kada smo dotakli ovo pitanje, imao sam utisak da se stvari dešavaju kao da tražimo nekoga koga dobro poznajemo, ko nam je mnogo nedostajao i koga iz tog razloga nazivamo najlepšim imenima, ali nam odgovor ne dolazi; kako bi i mogao odgovoriti kad nije tu, toliko je daleko da se o tome samo sanjati može.“ (Septembar, 1920. Prag)
jer sam to iz jednog meni tada specijalnog razloga trazila po knjizi.
Sad sam se toga setila i citajuci ovaj odlomak shvatila sam sta u stvari tu pise i kako sam tada to sasvim drugacije procitala.
Da li vam se desava da odredjene reci, dela...citata razlicito u razlicitim fazama zivota?
Kao da citate ne ono sto pise nego ono sto mislite da pise , sto zelite da pise ...sto vam treba da pise ?
Ja sam upravo ovog trenutka postala svesna toga.