Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre desetak godina sam kupila i to i Ljubav, sex i depresija. Propao je Marić skroz, sinoć sam ga gledala na nekoj TV. Razumem Danijelu potpuno.

ja nju ne razumem, kao što ne razumem ni njega...
ona se zaletela na iskustvo, autoritet i kakvu-takvu "moć", a on na njene mlade godine... da li je moguće da nijedno od njih nije pogledalo 10 godina unapred? :dash:

ašla nova knjiga Šan Sa Duša citre .
Pričale smo o Carici, Igračici Goa i Zaverenicima, pa evo da vas informišem...kad već ne čitam ..

Ja sam od tih citala samo Igracicu goa koja mi je bila simpa ali ne i nezaboravna (to je ona famozna srednja kategorija:)) tako da posle nisam nesto bila crkla da se vracam San Sa, pored tolikih drugih iskusenja :D

E ženske ja već pročitala Mesečare, knjiga od 183 st. em krupna slovca.Inače dopala mi se baš, baš, prosto rečeno.Sastoji se iz pisama ali je napisana tako da je za čitanje em lagano em te vuče da dok je nisam završila nisam bila u stanju nikoga da saslušam sasvim, misli su mi sve zapele za knjigu kad je nisam držala u ruci.
Mirka, Dano što se izdanja njenih tiče, vidim da ovde piše da je bilo i re izdanja pa se samim ti i menjale izdavačke kuće.Sve zavisi iz koje su godine.Ima nešto Bigzova,Narodna knjiga, pa tek Laguna.

Znači knjigica dobra :)

Poslednja izmena:
Citajuci ovo sam shvatila da izmedju svega ostalog sto se moze nauciti od Dane je i ovo jedna lekcija za mene.Toliko "upakujem" kritiku nekog dela da se uopste ne razume sta sam htela da kazem:think:
Znas kako. Kada sam tek dosla ovde na temu i ja sam bila mnogo opreznija u iznosenju svog misljenja. Smatrala sam (i sad smatram :mrgreen: ) da nije u redu, kako u zivotu tako i ovde, da sad JA uletim i svima ocitam sta-je-sta i ko-je-ko. Ne podnosim takav nastup :evil:
Najpre sam se malo vise slagala sa svima nego sto sam se zapravo slagala, onda sam obazrivo sto bi ti rekla malo “upakovano”, iznosila svoje misljenje, a sada vec sasvim otvoreno.

Sada kada su me vec svi upoznali, znaju da nisam nikakva pametnica koja je dosla da ovde podeli lekcije, i opusteno kazem kada mi se nesto dopadne, a kada ne. Mada i kada mi se nesto ne dopada, trudim se da ne zvucim kao neko ko sa nekih nebeskih visina pljucka po tamo nekoj knjizi koju neko ipak voli da cita. Izuzetak su bas neke ono… dno-dna. (Jednom recju voluminizirane :lol: )

Pri tom takodje svi znaju (barem se nadam da je tako) da postujem svacije misljenje, i da mi je pre svega drago da ljudi vole da citaju. Tako da ako mi se nesto ne dopada, ja jednostavno ne komentarisem, a ako je komentar iz nekog razloga pozeljan, ja se trudim da ga dam ali bez ikakve omalovazavajuce note.

Eto... Tako ja... Ili JA :)

PS. Samo da primetime da sam primetila :mrgreen: da je i Dana isla ovim putem kojim sam i ja. To sam primetila jer se ona malo posle mene pojavila na temi… Kao uostalom i ti…
Mada bi se moglo reci da su svi ucesnici na ovoj temi korektni, prijatni i zanimljivi. Kako stari tako i novi koji se pojavljuju. Samo sto su ovi stari sa nesto vise staza na forumu i na temi, pa su samim tim opusteniji, ali hvala bogu ne i nadmeniji :zag:

PS. Nalence, ti kad ostavis strikeraj knjige samo lete :) Msm procitane stranice.

Citala sam i Poricanje i Projekciju. Nije lose, ali nije ni nezaboravno. Zanimljivo je to sto je glavni lik psihijatar i zaista ima dosta elemenata psiho-profajliranja tako da mi je to bilo super, a lose je sto je glavni negativac klise, sto je lik psihijatra klise (njegove traume iz detinjstva i sl). Narocito je Projekcija potpuno neuverljiva. Ali pazi, dobri su za zabavu, americki trileri.

Hvala draga, mislila sam da kupim neki dobar trilerčić uz već pomenute Rubin u njenom pupku, Muzika i tišina...Ali ako je kliširana, to baš i ne volim...

Drugarice, svecano objavljujem da imam novo knjizevno otkrice - Rosa Montero, Spanjolka, pljunuta nasa Mira Djurdjevic. Nazalost, kod nas je prevedena samo jedna njena knjiga, a preporucila mi ju je drugarica koja je na spanskom citala i druge njene za koje kaze da su super. Elem, knjiga se zove Ljudozderova kci, izdavac Dereta. Jesu iritantno sitna slova i mnogo slovnih gresaka (kao u zlatno doba "Narodne knjige":)), ali je mali format, zgodna da se nosi po prevozu. I vredi svakog povrsnog mucenja.
Ima apsolutno sve sto volim kod Djurdjevicke a i generalno - duhovita je, ironicna sama sa sobom i sa drugima, prikazuje savremeni svet, malo parodira malo je ozbiljna. Kikotala sam se na citave pasuse kao blesava. Plus je triler, ali zenski, i ne americki.
Zeni od 40-ak godina pred sam put u Bec za praznike, muz ode u wc samo na kratko. I nestane tamo, nikad ne izadje iz wc-a. I onda se ona naravno upusta u potragu za njim, ali u stvari jako preispituje svoj dotadasnji zivot, brak i sve. Nalence, mogla bi da nadjes lepih stvari tu :) Paralelno sa njenom, pratimo pricu njenog suseda, starca od 80-ak koji je imao jako bogat zivot, sto u Spaniji sto u Latinskoj Americi, i on joj prepricava svoju zivotnu pricu i kroz to saznajemo o politickim prilikama i istoriji Spanije 20 v.
Vrlo zanimljivo, nisam mogla da pustim knjigu. Steta sto nista vise njeno nije prevedeno. Citala sam neke njene intervjue i opet sam se naizmenicno smejala i uzvikivala sto je zena pametna.
Prosto nemam reci da dovoljno nahvalim ovu knjigu. Ljudozderova kci je posebna preporuka za Lamar, Ester, Nalence, Mirku ali bogami i sve ostalo, pa ko kad ima vremena nek izvoli :)
E i da, prevela je Silvija Monros-Stojakovic i to je prevela genijalno. Steta za nedostatak lekture, ali ne moz' sve imati... ;)

Danas iden u pohod na Lagunu, da potrosim pare koje nam je sindikat dao za 8.mart. :lol:

Imala sam u planu da kupim Vremeplovcevu zenu, Juliju i Drugu Bolenovu kci.

E sad, od svih , najvise me zanima Julija...da li je neko citao i vredi li kupiti?

Danas iden u pohod na Lagunu, da potrosim pare koje nam je sindikat dao za 8.mart. :lol:

Imala sam u planu da kupim Vremeplovcevu zenu, Juliju i Drugu Bolenovu kci.

E sad, od svih , najvise me zanima Julija...da li je neko citao i vredi li kupiti?

Ne znam za Juliju ali jedva cekam da se docepam knjige Druga Bolenova kci jer sam pre neko vece na TV gledala film "Dve cerke za kralja"!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back