Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim Ester, ti si nama zivnula :zag: Ako, ako... Je l' to zato sto si videla koliko bi ovde zena "sta bi dale da su na tvom mjestu"? :)

A propo limundacije - podrzavam ja ideju, i sa zadovoljstvom cu je pratiti, ali sto rece Rada, od mojih knjiga se necete ofajditi jerbo ih ne otudjujem. Cak i gluposti. To je onaj mrzovoljni, posednicki, opsesivni deo mene koji voli da gomila fine stvari (sto ce reci - muziku i knjige). Ali budem li dobila neki duplikat odmah ga stvaljam na trampou, nema frke

Devojke, izvinjavam se sto vracam temu na naprizemnije grane ali imam saznanje da ce 4, 7. i 8. marta u Kuci za citanje sva Geopoetikina izdanja biti na popustu od 30%. Pa ko inace nema toliki popust, a zeli nesto od njihovih knjiga, a svrbe ga pare da ih potrosi...

Cao, devojke, citacice! :D

"Fotografija" - Penelopi Lajvli je fina knjiga, sa dobrom naracijom, prica provocira razmisljanje o minulim vremenima, protresa secanja,...dopala mi se.
Kako stalno citam u isto vreme najmanje dve knjige (radi li to jos neko od vas?), imam da vam u momentu spomenem i "Kci cuvara uspomena" (ne znam da li je i na srpskom pod ovim naslovom?), Kim Edvards. Lepa knjiga za ove hladne dane.
pozzzzzz za sve :bye:

Vidim Ester, ti si nama zivnula :zag: Ako, ako... Je l' to zato sto si videla koliko bi ovde zena "sta bi dale da su na tvom mjestu"? :)

A propo limundacije - podrzavam ja ideju, i sa zadovoljstvom cu je pratiti, ali sto rece Rada, od mojih knjiga se necete ofajditi jerbo ih ne otudjujem. Cak i gluposti. To je onaj mrzovoljni, posednicki, opsesivni deo mene koji voli da gomila fine stvari (sto ce reci - muziku i knjige). Ali budem li dobila neki duplikat odmah ga stvaljam na trampou, nema frke

Zivnula nego sta! A ko ne bi od onolikih zagrljaja, poljubaca...

Za knjige se slazem. Lepa ideja, ali ja svoje knjige takodje ne bih da otudjujem, iz istih razloga k'o i Dana. Mada bih rado pratila desavanja, i mozda se tek sporadicno ukljucila.

Sinoc pocela Mati pirinca – Rani Manika, prvih 100-tinak strana je sasvim dobro. Samo se bojim, posto je azijska a oni to znaju, da ne zeznu stvar kasnije. Da mi je ne usladunjave, razvuku, i upropaste na razne nacine. Ali valjda nece.

Teško da ćeš je ovde kupiti. Evo je kod mene. :lol: Uzela sam je sada. Nova je skroz, samo što je štampana na toalet papiru.
slika-DEZIRE-Anmari-Selinko--2778052x640.jpg

i ja imam istu ovakvu :heart::aha:

Zivnula nego sta! A ko ne bi od onolikih zagrljaja, poljubaca...

Za knjige se slazem. Lepa ideja, ali ja svoje knjige takodje ne bih da otudjujem, iz istih razloga k'o i Dana. Mada bih rado pratila desavanja, i mozda se tek sporadicno ukljucila.

Sinoc pocela Mati pirinca – Rani Manika, prvih 100-tinak strana je sasvim dobro. Samo se bojim, posto je azijska a oni to znaju, da ne zeznu stvar kasnije. Da mi je ne usladunjave, razvuku, i upropaste na razne nacine. Ali valjda nece.

Ja sam Mati pirinca procitala pre jedno dve godine, i prelepa je knjiga mada moram da priznam da je mene pred kraj malo razocarala, nije bas skroz upropastila knjigu ali ne znam meni se nije dopalo :neutral:

Piiii, sve neki hrčci na temi :p

:lol:
Vidi,meni uopste ne bi bio problem da udomim za pristojnu lovu knjige koje postoje ovde u kuci
jer ih ima gooomiletina,niko ih ne cita
skupljaju prasinu i zauzimaju prostor.
Al', na grckom su,i verujem da bi tata mm-a doziveo srcku kada bi video da nema prasnjavih knjiga koje nikada nece procitati....
Mada,nikad se zna,mozda se situacija i promeni :)

E, dobila sam jedan od onih mejlova sa vicevima, ovo moram da podelim sa vama:

Radnja u ruskim klasicima:
od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.

:zcepanje:

Meni su divne i Fotografija i Mati pirinča.

I meni su obe odlicne. Topala mi se i druga knjiga Penalopi Lajvli Mesecev tigar, mozda i vise od Fotografije, nesto mi je tako lepo bila legla. A takodje lep stil, lepa prica, sve super.
Mati pirinca je odlicna, meni je takva bila do samog kraja, ne secam se nikakvog pada u kvalitetu i "svidjanju". Dodir tla jeste drugacija, pisala sam o njoj ovde - nesto sam imala osecaj da autorki nije bas legla, kao da je htela posto-poto drugaciju tematiku pa zabasala tamo gde se ne oseca ugodno. Ali znam da joj je ova naredna, koju sad Laguna prevodi, Japanski ljubavnik (ili kako god da je prevedu) dobra, na tragu "Mati pirinca" i za nju je dobila bas dobre kritike.

Sledeca je Gospodin Pip / Lojd Dzouns, Jel` citao neko od vas?

Citala ja! Divna je! Pisala ovde o njoj cini mi se, ali sad se ubih trazeci tu poruku i nikako da je nadjem. Cini mi se da sam pisala otprilike na temu koje su me knjige prosle godine posebno dojmile.
Elem, to je jedna lepa knjiga o odrastanju na jednom malom pacifickom ostrvu, o ljudima i cudima, o ljubavi prema knjigama (slaba sam na te teme, sta cu:) Bas mi je ostala u lepom secanju. Za tu knjigu je Lojd Dzouns dobio nagradu Komonvelta iako mu je to debitantski roman

E, dobila sam jedan od onih mejlova sa vicevima, ovo moram da podelim sa vama:

Radnja u ruskim klasicima:
od 1. do 200. strane : opis prohladnog letnjeg prepodneva
od 201. do 400. strane : opis livade koju treba pokositi
od 401. do 600. strane : opis brkova glavne licnosti romana - kosaca
od 601. do 800. strane : opis suknje koju nosi devojka koja sluzi kosace lebom i rujnim vinom
od 801. do 999. strane : opis kosidbe
1000. strana: zaplet, kulminacija, ubistvo, kajanje, zatvor, oslobadjanje, svadba, svaleracija, tumor na mozgu, smrt.

:zcepanje:
:zcepanje::rotf::zcepanje:

Boldovano samo za Mrs.Bi, ako me secanje dobro sluzi :zcepanje:

PS. Al' ja ih sve jedno volim. Msm Ruse :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back