Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, a da napravimo i mi neku listu najčitanijih knjiga ove godine na ovoj temi!? Baš je bilo nekih koje smo preporučivali jedni drugima...
eto ja malo-malo pa čitam nešto od Margaret Atvud, po preporukama odavde.
Evo predlažem za listu Sluškinjinu priču (čitam sad), Penelope i kosac (čitala letos), i mislim da ste još najviše pominjali Mačje oko... pa mogu sve, ili da izaberemo jednu.
Pa smo kupovali "Kratku istoriju traktora", meni je bila zabavna, ali možda ipak nije dovoljno dobra za top 10 za celu godinu.
Mislim da Mirjana Đurđević svakako zaslužuje mesto, sad da li "Deda Ranko" ili nešto drugo, glasaćemo z;)
Ja sam ove godine čitala i Priču Jevrejina lutalice i bila mi je malo smor, ali se sećam da je bilo dosta pohvala. Ja se trudim da ne budem subjektivna, nego da se setim šta se drugima sviđalo.

Možda bi trebalo malo pretražiti temu, podsetiti se, ali ko će to da radi. Bolje onako po sećanju, šta vam je ostalo upečatljivo.

E, a da napravimo i mi neku listu najčitanijih knjiga ove godine na ovoj temi!? Baš je bilo nekih koje smo preporučivali jedni drugima...
eto ja malo-malo pa čitam nešto od Margaret Atvud, po preporukama odavde.
Evo predlažem za listu Sluškinjinu priču (čitam sad), Penelope i kosac (čitala letos), i mislim da ste još najviše pominjali Mačje oko... pa mogu sve, ili da izaberemo jednu.
Pa smo kupovali "Kratku istoriju traktora", meni je bila zabavna, ali možda ipak nije dovoljno dobra za top 10 za celu godinu.
Mislim da Mirjana Đurđević svakako zaslužuje mesto, sad da li "Deda Ranko" ili nešto drugo, glasaćemo z;)
Ja sam ove godine čitala i Priču Jevrejina lutalice i bila mi je malo smor, ali se sećam da je bilo dosta pohvala. Ja se trudim da ne budem subjektivna, nego da se setim šta se drugima sviđalo.

Možda bi trebalo malo pretražiti temu, podsetiti se, ali ko će to da radi. Bolje onako po sećanju, šta vam je ostalo upečatljivo.

Od Margaret obavezno i "Slepi ubica". :) Sjajan roman. Njen najbolji. :)

Levicku s "Kratkom istorijom traktora" ne bih uvrstila, nedopadljiv roman, junaka bezlicnih, radnje puke, usiljene.
Mislila sam da ce tema biti osvezavajuca jer je jedan od protagonista, covek zasao u devetu deceniju zivota.
Mislila sam, ponovice se iskricavost Ugresickinog romana "Baba Jaga je snijela jaje".
Ipak, nakon "Kratke istorije" nisam pozelela procitati ostala Levickina dela.

Kaludjera ima koleginica, kaze da je bezveze.

Kaluđera koji je prodao...sam čitala..dva puta je knjiga nekako našla put do mene...prvi put mi je dala drugarica koja je bila oduševljena tom knjigom, i pozajmica je bila u stilu, ali samo na 2 dana, to je ODLIČNA knjiga, bla, bla..
drugi put, poslije 2 godine, moja rođaka,..imam jednu super knjigu za tebe, je si čitala, bla, bla...nešto je nisam mnogo slušala, al' sam knjigu uredno uzela i kad sam vidjela da je taj kluđer isto tako uredno vratila
znači, jednom sam je čitala...i meni dosta...to je u stvari knjiga tipa samopomoći...ako ste dobri, dobrom vam se vraća, ako nemate, imaćete, bogatstvo ne znači ništa, ako si prazan...itd, itd..i on je stvarno prodao svoj auto, da bi tako lupetao i napisao to sve
sad..to je moje mišljenje o knjizi...al' možda nekom i pomogne
eto

Ako ces da citas Safona onda nemoj da kreces od Marine.
Mislim da su i Senka vetra i Igra Andjela bolje knjige.
Marinu nisam citala al moj muz jeste i nije mu se dopala.
Neko je ovde isto komentarisao i rekao da je bzvz.

Mirka pitanje za tebe (pošto vidim da čitaš Maria Vargas Ljosu) a i za ostale: da li je Pohvala pomajci i Povest o Majti jedna te ista knjiga? Ako si to tražila Povest o Majti ima da se kupi u Knezu u knjižarama, juče gledala.
Pročitala sam Avanture nevaljale devojčice i to je bio dovoljno jak razlog da potražim dalje njegove knjige. Moram da kažem da do pre neki dan nisam ni čula za ovog pisca.:rumenko: Šta još ima prevedeno na srpski jezik?

To nije ista knjiga.
Povest Majti sam kupila na sajmu neko Deretino izdanje.
Nisam je jos procitala.
U Narodnoj knjizi postoji jos jedna Ljosina knjiga, tj oni su je izdali a ja sam je dobial za rodjendan zove se Raj na drugom cosku.

Nisam sigurna dal postoji jos neka knjiga da se kupi , znam da mi je drugarica rekla da je citala Pohvala pomajci ali koliko znam nije stampana od osamdesetih.

Verujem da postoji u bibliotekama i mene zapravo najvise zanima sada ta knjiga jer sam za nju dobila preporuku od zene cije misljenje bas cenim.

Što mene nerviraju te knjige tog tipa, imaš, nemaš, misliš loše..bla, bla...Filozofiranje čisto.

jeste, slažem se skroz...ali ima jedna knjižica
Odvojite minut vremena za sebe, ili tako nekako, možda baš tako...koja je malena, lako se čita i dobra je...ja sam je imala, naravno, i nekom sam je dala ko mi je nije vratio, naravno, i kupila sam je u Novom Merkatoru (u samoposluzi) i oteli su mi ovi kod kojih sam bila..naravno
pa eto...Odvojte minut vremena za sebe

Mirka hvala na odgovoru, i ja sam upravo to pročitala na netu.
U prodaji postoji još i Rečnik zaljubljenika u Latinsku Ameriku ali to je leksikon.
E sad, ljubitelji knjiga spominju još i Razgovor u katedrali, Don Rigobertove beležnice, Panteleon i posetiteljke i Tetka Huliju i piskarala. Zanima me gde mogu da ih nađem, da li ima negde da se kupe ili samo u biblioteci?

Mirka hvala na odgovoru, i ja sam upravo to pročitala na netu.
U prodaji postoji još i Rečnik zaljubljenika u Latinsku Ameriku ali to je leksikon.
E sad, ljubitelji knjiga spominju još i Razgovor u katedrali, Don Rigobertove beležnice, Panteleon i posetiteljke i Tetka Huliju i piskarala. Zanima me gde mogu da ih nađem, da li ima negde da se kupe ili samo u biblioteci?

Koliko ja znam a nije da nisam istrazivala ...samo biblioteka nam preostaje, mada bih ja radije to kupila.
Neka od tih knjiga koje navodis ...sad da me ubijes ne znam koja je u vezi sa jednom drugom i treba ih citati u nekom pravilnom redu al ja sam to jednom negde porcitala i potpuno zaboravila da zapisem i sad me to kopka. Pokusaj da nadjes na netu nesto o tome pa ako nadjes napisi i ovde molim te :)

Već sam pročitala, kada me nešto zainteresuje ne smirim se dok sve ne saznam. :D Prvo treba pročitati Pohvalu pomajci pa onda Don Rigobertove beležnice.
Inače i ja bih volela pre da ih kupim nego uzmem iz biblioteke. Avanture nevaljale devojčice sam sasvim slučajno izabrala za poklon drugarici i u međuvremenu pročitala. Tako da ni nju nemam a volela bih.

Pogledaj keve ti kad dodjes do knjige godinu izdavanja..
Al me nervira sto se prvo cita Pohvala a nje nema nigde jer je zadnje izdanje ili jedino izdanje iz 1990.

ok, pogledacu, mislim da mi je u kuci, da je nikome nisam pozajmila, mada se uvek neprijatno iznenadim kad shvatim koliko mi knjiga nedostaje..tek mi neko godinama kasnije "vrati" neku knjigu koju je uzeo na citanje..
Pohvalu pomajci nisam citala
a, sto se tice pederaja-ima, al nije gadno ...uopste...citaj, svidece ti se :)

Kaluđera koji je prodao...sam čitala..dva puta je knjiga nekako našla put do mene...prvi put mi je dala drugarica koja je bila oduševljena tom knjigom, i pozajmica je bila u stilu, ali samo na 2 dana, to je ODLIČNA knjiga, bla, bla..
drugi put, poslije 2 godine, moja rođaka,..imam jednu super knjigu za tebe, je si čitala, bla, bla...nešto je nisam mnogo slušala, al' sam knjigu uredno uzela i kad sam vidjela da je taj kluđer isto tako uredno vratila
znači, jednom sam je čitala...i meni dosta...to je u stvari knjiga tipa samopomoći...ako ste dobri, dobrom vam se vraća, ako nemate, imaćete, bogatstvo ne znači ništa, ako si prazan...itd, itd..i on je stvarno prodao svoj auto, da bi tako lupetao i napisao to sve
sad..to je moje mišljenje o knjizi...al' možda nekom i pomogne
eto

Što mene nerviraju te knjige tog tipa, imaš, nemaš, misliš loše..bla, bla...Filozofiranje čisto.

Tako mi je i koleginica opisala. Kao i izvikana Tajna, gluposti žive. Zbog toga Tajnu magneta srca nisam ni poželela da čitam.

Meni se Den Braun dopada, i pročitala sam sve njegove knjige osim poslednje, Izgubljeni simbol. Mnogo mi je bilo 1200 dinara, čekam broširano izdanje. A i ogroman format mi nije odgovarao, jer ne smatram da bi knjiga bila toliko važna u mojoj biblioteci.

Tako mi je i koleginica opisala. Kao i izvikana Tajna, gluposti žive. Zbog toga Tajnu magneta srca nisam ni poželela da čitam.

Moja tetka je jahala po meni da joj kupim Tajnu magneta srca ko sumanuta.
I kupi i kupi, rekla joj koleginica da je nevidjena ...ja sta cu kupim i to za ng kao poklon. Aj sto mi nije ni hvala rekla z:hm: to sam nekako i prezivela al sto je sad ne cita to ne mogu.

Nikako ne kapiram ljude ...mozda sam ja zadrta u svojim ljubavima al ako si vec nesto toliko trazio i sedeo nekom na grbaci da ti to da ...sta bre cekas ???

Imam i ja, izdata je 2004. god.

E jeste citale ?

Meni se Den Braun dopada, i pročitala sam sve njegove knjige osim poslednje, Izgubljeni simbol. Mnogo mi je bilo 1200 dinara, čekam broširano izdanje. A i ogroman format mi nije odgovarao, jer ne smatram da bi knjiga bila toliko važna u mojoj biblioteci.

z:shock: Radooooooo???
Ovaj cu post trajno izbrisati iz memorije....
Den Braun, Koeljo, Jelena Bacic Alimpic...sve mi to isto bas.
Ne mogu pa bog.
Prva dva sam i probala ...ne da mi ne lezi ....z:hm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back