Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko nije savršen. :lol:

Nisam ni ja :mrgreen:

I ja sam čitala isto od Brauna i leglo mi je i nije me sramota. Kud mogu da se zabavim sa literaturom istog kvaliteta, samo na temu a la Bridžit Džons (ova poplava poslednjih par godina), itekako mogu i uz ovo. Meni jako prija ona napetost u radnji, ono, stignem do kraja glave, pročitam poslednju rečenicu i kažem "e do q, sad moram i sledeću glavu, inače ću uši da izedem ako ne saznam šta je bilo dalje" :lol: I, nije mi Braun bio nekoristan - zainteresovala sam se za neke periode, stavove, tumačenja...o kojima sam želela da saznam više i nađem kvalitetnije informacije, i tako naučila gomilu nekih stvari o kojima ništa nisam znala. Eto, čak ispade korisniji od ovih "ženskih" laganica :)

A, bre, Mirka strah i trepet.
Mirka, ja sam čitala Senku vetra, pa sad kad niste nahvalile Marinu, neću ni da je čitam. Evo, sad i ja rizikujem da izazovem nečiji gnev, jer ću da priznam da mi je Senka vetra bila teška i da sam je mnogo razvukla, pa mi se na kraju nije preterano ni svidela. Ali to uvek imam običaj da protumačim time što je nisam pročitala u kontinuitetu i za neko relativno kratko vreme. Šta da radim, ja čitam knjige u autobusu, kod kuće ne mogu da stignem, što od prevoda, što od Krste, i biram literaruturu prilagođenu vremenu i mestu....

z:shock: Radooooooo???
Ovaj cu post trajno izbrisati iz memorije....
Den Braun, Koeljo, Jelena Bacic Alimpic...sve mi to isto bas.
Ne mogu pa bog.
Prva dva sam i probala ...ne da mi ne lezi ....z:hm:

o *** Mirka, Braun nikako nije u istoj kategoriji kao Koeljo (plagijator seronja)

Raddo, Izgubljeni simbol je meni razocarenje nekako, nije mi previse legla, mada me je drzala do kraja i onda mi je kraj bio onako ... iako se meni sve sto ima veze sa masonerijom svidja

kad se setim ko me je zahebao sa Cvetom moje ljubavi ima da ga zadavim jer ta osoba nema sta da trazi u mom okruzenju.
Jelenu Bacic Alimpic mi ne pada na pamet ni da pocnem

Kupila dve nove Brajsonove. Sekspira procitala, Made in USA ostaje za kasnije.

Nisam ni ja :mrgreen:

I ja sam čitala isto od Brauna i leglo mi je i nije me sramota. Kud mogu da se zabavim sa literaturom istog kvaliteta, samo na temu a la Bridžit Džons (ova poplava poslednjih par godina), itekako mogu i uz ovo. Meni jako prija ona napetost u radnji, ono, stignem do kraja glave, pročitam poslednju rečenicu i kažem "e do q, sad moram i sledeću glavu, inače ću uši da izedem ako ne saznam šta je bilo dalje" :lol: I, nije mi Braun bio nekoristan - zainteresovala sam se za neke periode, stavove, tumačenja...o kojima sam želela da saznam više i nađem kvalitetnije informacije, i tako naučila gomilu nekih stvari o kojima ništa nisam znala. Eto, čak ispade korisniji od ovih "ženskih" laganica :)

Mrzim Birdzit Dzons z:hm:
Aj tematika ovog vaseg Brauna i da razumem...ono pitko i zabavno sto da ne ...al jezik, al recenica, al "stil" :zroll:

Još jedan minus ću zaraditi kod Mirke kad priznam da Kinselu nikad nisam čitala, niti ću. A sad me šibaj. :lol:

Kako ste mene povezale sa Kinselom? :think:
Ja sam Kinselu pocela da citam pre ravno godinu dana kad sam bila emotivno i psihicki lose pa mi se nije citalo nista sto zahteva dodatni mentalni angaznam. I procitala sam ravno 4 knjige koje nisu Kupoholicarka. Od toga samo za jednu sam ovde napisala pozitivno misljenje. Pa sad nikako ne kapiram gde si izvukla vezu Mirka - Kinsela al aj...

Ja mogu da ubijem za Petrovica , Murakamija, Gordera, eventualno Djurdjevicku...sve ostalo ...citaj i pusti druge da citaju.

Sekspir - smorila me je malko, poenta je ne znamo nista al eto knjiga. Ponesto korisno ako vas zanima al to je to
Ni tamo ni ovde, Iscezli kontinent i Beleske sa malog ostrva - putopisi, a ja volem putopise, pri cemu je prva najduhovitija, a druge dve imaju mnogo vise cinjenica nego duha
Kratka istorija - prepuna cinjenica, meni se svidela, mojoj majci nije. Doduse, neke delove sam skoro pa preskakala (mrzim biologiju) ali sve u svemu je OK

Pa kako bre ne znamo nista al eto knjiga ?
Jel ti ima vrednost knjizevnu il nema?
Nesto sam postala skepticna pema takvim knjigama evo koleginica citala Juliju isto najavljivana kao Sekspir pompezno i sve , zena razocarana nacisto.

Istina ni Kaja joj se nije dopala al dobro sad...

Sekspir - smorila me je malko, poenta je ne znamo nista al eto knjiga. Ponesto korisno ako vas zanima al to je to
Ni tamo ni ovde, Iscezli kontinent i Beleske sa malog ostrva - putopisi, a ja volem putopise, pri cemu je prva najduhovitija, a druge dve imaju mnogo vise cinjenica nego duha
Kratka istorija - prepuna cinjenica, meni se svidela, mojoj majci nije. Doduse, neke delove sam skoro pa preskakala (mrzim biologiju) ali sve u svemu je OK

Hvala za Sekspira. Ja volim Brajsona uglavnom sta god da pise jer mi je duhovit. A "Kratku istoriju" volim najvise jer je jedina knjiga popularne nauke pisana iz pozicije onog koji nije naucnik a zanima ga (i to cesto kao mali Perica: "A zasto je...? A sto....?") i to mi je bilo super. I zadrzao je duhovitost. Mnoge stvari sam upamtila odatle i razumela sto u skoli nikad nisam uspela (a nisam osljarila skolu). Volela bih ponovo da je procitam nego nikako nemam vremena, ne stizem ni ove koje nisam jos citala...

Mene je Djurdjevicka odusevila sa Kajom (zbog mesta) pa sam onda guglala istorijske cinjenice o bombardovanju 1944 i saznala jos ponesto sto nisam znala ranije

Therefore, Den Braun. Volim kad me natera da trazim dalje, znam da je prepun gresaka i pogresnih interpretacija ali za pranje mozga od svakodnevnig gluposti o d l i c n o. Najveca zamerka je vremenski okvir u koji stavlja pricu (24h max), treba voditi racuna o sugestivnom nacinu pripovedanja da vas ne bi zaveo na pogresan put

Od Koelja sam jos na Alhemicaru popiiiiiiiiip tako da je to to od mene, procitala jos Petu goru i ne secam je se vise

Nesto sam postala skepticna pema takvim knjigama evo koleginica citala Juliju isto najavljivana kao Sekspir pompezno i sve , zena razocarana nacisto.

"Sekspir" ne bi trebalo da bude isti kao "Julija" makar zato sto je Brajson popularna nauka (ili otprilike kao "P.Zabavnik") a "Julija" je, koliko sam shvatila, kvazi-istorijski roman
(koji me uzgredbudireceno uopste ne privlaci, lici mi na one koji se po sablonu nazivaju "tople, ljubavne price koje ce vam zauvek izmeniti zivot" ali mozda gresim. Ipak, bila bi mi potrebna debeeeela preporuka da bih se odvazila da je uzmem iz biblioteke).

"Kaja" s druge strane... potpuno druga prica. Prvo, Djurdjevickino bih bilo sta citala, makar me sadrzaj ne privlacio. Istina s "Kajom" sam se mnogo vise mucila nego sbilo kojom drugom njenom, ali sam veoma, veoma zadovoljna krajnjim ishodom :D

E pa vidis, o Sekspiru se ne zna gotovo nista, on je od toga sto se ne zna gotovo nista iako su mnogi svoje zivote posvetili proucavanju napravio dajdzest, ali mnogo losiji nego Kratka istorija.

Za Kaju razumem da se nekom ne svidja, ja imam poseban razlog sto mi se svidja, pici me lokal patriotizam kad je citam. Osim toga, verovatno malo nas zna da je u Bg postojala pagoda i da su se tu naselili neki budisti

Ja dobila Alhemicara i Petu goru i ono sedela sam...za neki rodj , kao jedan komplet.
Alhemicara sam nekako i procitala , ta sedela sam...mi je bila beskrajno dosadna i nezanimljiva a Pete gore se ne secam uopste.
Al imajmo u vidu da sam to citala sa 22.
Nosila sam se mislju jedno vreme da ponovim da vidim sta mi Koeljo sad radi al nesto nemam ni volje ni zivaca.
A volim tako s vremena na vreme da se vratim knjigama da ih citam sa druge pozicije i da se preispitam.

Secam se koliko sam plakala na ono Spletkarenje sa sopstenom dusom....ma rasturila se od plakanja neke 97.
Onda sam secam se dobro u januaru 2002. ponovo citala i nista.
Al ne sto je nista u smisl plakanja nego nista, nista, nista....ma ko strip.
Bila sam se dobrano zapitala kako je to moguce.
Al eto ...moguceeee.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back