Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"To" je jedno od najboljih Kingovih ostvarenja, ali je i poprilično straaaašno.Film sam gledala kao dete i još su mi neke slike u glavi.Ako se ne varam , rekla si da si se bojala čitajući neku drugu Kingovu knjigu, tako da mislim da će ti ovo biti pravi horor.Što i jeste.Ali u tom žanru, ovo je svakako preporuka...

I ja se sećam nekih delova filma, radnje se ne sećam uopšte, samo tako nekih scena u kojima se čak i ne dešava ništa strašno, ali su mi mnogo strašne u sećanju.
Mogu misliti kakva je knjiga :sad2:

Mirka, sa roza koricama je "Hvala za uspomene" - pre par meseci je bila knjiga nedelje, pa smo sve potrčale da kupimo...

Potrčale smo, potrčale. :lol: Ali ja svoju još nisam pročitala. Prenela mi Mirka neku mrzu, danima nisam pročitala ništa. Samo loše pismene zadatke. Nema kome da dam pozitivnu ocenu, strava jedna koliko ne uče. Počela sam da čitam još prošle nedelje Matematiku ljubavi, ne sećam se koja od vas me beše čeka, ima da se načeka. :)

Zaista je ubedljiva.
Kako u "Sluskinjinoj prici" tako i u "Antilopi i Koscu".

Veceras sam okitila jelku, kocoperna je i blistava u dnevnoj sobi.
Sada cu da skuvam crni caj s mlekom, ususkam se u omiljeno cebe i zavrsim "Antilopu i Kosca" uz cudesni miris drvca. :)

Za ubuduce, s police mi se smesi "Moralni poremecaj". :)

Nego Medo i Mr. Bi, da li vam se dopao "Slepi ubica"?

Ja sam procitala Slepog ubicu i odlicna je :D Najbolja njena koju sam do sad procitala, najbolje razradjena prica, mastovita, likovi slojeviti, a o njima otkrivamo deo po deo... zaista sam uzivala citajuci. Zavrsavam Moralni poremecaj, isto je odlicna, podseca na Macje oko, preplicu se vremena. Uopste mi stil pisanja M. Atvud prija, recenice su joj savrsene, ni previse jednostavne ni pretenciozne... Sve u svemu (zacin c) obe preporucujem.

Ja sam procitala Slepog ubicu i odlicna je :D Najbolja njena koju sam do sad procitala, najbolje razradjena prica, mastovita, likovi slojeviti, a o njima otkrivamo deo po deo... zaista sam uzivala citajuci. Zavrsavam Moralni poremecaj, isto je odlicna, podseca na Macje oko, preplicu se vremena. Uopste mi stil pisanja M. Atvud prija, recenice su joj savrsene, ni previse jednostavne ni pretenciozne... Sve u svemu (zacin c) obe preporucujem.

Čitala sam da je ove godine bila u užem izboru za Nobela. Možda joj se dogodine posreći.

"To" je jedno od najboljih Kingovih ostvarenja, ali je i poprilično straaaašno.Film sam gledala kao dete i još su mi neke slike u glavi.Ako se ne varam , rekla si da si se bojala čitajući neku drugu Kingovu knjigu, tako da mislim da će ti ovo biti pravi horor.Što i jeste.Ali u tom žanru, ovo je svakako preporuka...

To mi je i bibliotekarka rekla. Kada sam ugledala onolike! knjige, branila sam se, reko ma ne moram bas tu, ja sam pocetnik sto se tice Kinga... A ona kaze, pa bas zato uzmi ovu, ta je kaze najbolja. I ja stacu - kudcu, uzmem.

Evo posto Kerefeka kaze da je stvarno strasna, a ti nam se stvarno bojis, moras da nas svako vece izvestavas da l' dises i da li si zamandalila prozore, vrata, itd? Ja cu da ti posaljem svoj pricajuci ormar i civiluk iz carobnog zamka da tresnu one koji se eventulano usude da te napadnu (ne znam bas sta tacno preti it TO-a, ali nadam se moze biti tresnuto:)), a ako nema negativaca, onda mogu samo da izigravaju dobrocudne komade namestaja.

Cim pocnem da citam (nece to bogme skoro biti), javljam se :sad2:

ja danas čitala knjigu u autobusu, nešto putujem ovih dana
i to je odlično, brzo vrijeme prođe
nego, nisam to htjela da kažem..nego ovo..držim ja knjigu u krilu, dok, jel', izvadim naočare za čitanje, i vidim one fis poglede...ja pogledam..kad ono korice knjige kao da je Kamasutra..sto i jedna poza...i to u svim bojama...Nešto da ti kažem..u plavoj..Hanif Kurejši u crvenoj..i pozadina u žutoj...sve ljudske figure u akciji...samo da se zna da je izdavač Laguna
tek sam počela da je čitam, onako je...Buda mu je mnogo bolji...a mođda i ova bude bolja

Jao Una, sve vreme cekam nekog ko je citao "Slepog ubicu". :)
Volim taj roman i ujedno je meni najdrazi od svih Margaretinih.

Secam se, prvi put sam ga procitala u II razredu gimnazije.
Bila sam ocarana. :)

Drugi put ga procitah letos, na odmoru u Fr, s nesmanjenim odusevljenjem.

Dopada mi se sto je roman pisan u prvom licu,
sto se secanja provlace poput niti bez kraja.

Dopada mi se roman u romanu.
Upravo prica koju On pripoveda daje etericnost romanu.

Posebno volim simboliku i nedorecenost u prvim poglavljima (kasnije se prica rasplice, buja, siri poput opojnog zacina).

Atvudova pise tako da slutim. Nazirem.
Nizem perlice u nisku spoznaje.

Secas li se jednog od prvih poglavlja, Irisinih razmisljanja dok posmatra staru fotografiju?
Dvoje sede na travi, pod bujnom krosnjom, jabuke mozda.
U uglu vidi se ruka, odsecena, sama, pripadala je nekom.
Bljesak pramena oblaka.
"Sve je potopljeno.
Potopljeno, ali sija."

Takva misticnost koja provejava iz romana je veoma efektna i meni posebno draga.

Prva recenica dovoljno sokantna, navodi na dalje citanje.

Lora je lik koji mi je bio najintrigantniji, najdopadljiviji.

Zavrsavam Moralni poremecaj,

Sinoc sam pocela 'Moralni poremecaj".
Dopada mi se. :)
No, nisam procitala dovoljno za neki konacni sud.

Knjiga koja me podsetila na "Slepog ubicu" je "Kako je nestajala Esmi Lenoks", Megi O'Farel.

Ne kazem da je slicna radnja niti da imaju poveznica.
Samo je emocija koju je roman probudio u meni,
ona ista koju je probudio "Slepi ubica".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back