Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego da vas pitam.Od Selenica sam citala samo Ubistvo s predumisljajem i to mnogo pre nego sto je snimljen film i jako mi se dopalo.Zato sam sada i kupila.Kad procitam sta pise u kratkom sadrzaju na poledjini, nisam sigurna da bih se odlucila za tu knjigu, pa me interesuje stá od preostalih Selenicevih knjiga vredi citati ( u mom slucaju to znaci i kupiti), ako vas ne mrzi i ukratko o cemu je rec.

Poslednja izmena:
knjiga nedelje? :eek:
dobro, nije zikina sarenica, ali je mikijev almanah ozbiljno stivo za taj plitki stil

Što volim kad me ovako kulturno odvraćate od greha.:zag: Neću da je kupim i tačka. :)

Dano, čitala ja Gordera. Dobro si me procenila, Devojka s pomarandžama je baš po mom ukusu, dok mi je Zamak u Pirinejima malo bio težak, ali ne i loš. Sofijin svet imam, ali ga sve nešto ćuškam u stranu, plašim se da me ne smori. Papagajevu teoremu sam kupila sa takvim žarom, po preporuci mojih koleginica matematičarki, sramota da priznam, pročitala dve trećine i zaboravila na nju. Toliko o mom ukusu.
Ne volim kad me nešto smara, ja sam žena već iha-ha u drugoj polovini života, i nemam puno vremena za gubljenje.:) Ovu Ulicu kamelija završavam samo zbog tebe (još kad bih je bacila).

Sad moram da prepravljam spisak :evil: . Ja mislila da si ti rekla (a za Gordera ti dodjes nesto k'o odgovorna, :) ), da ti je Zamak najbolja. No dobro. Evo, vec ispravljenoooo.

Ne ne ne ne ne neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ....ako nisi cital Gordera do sad ne pocinji nikako sa Zamkom u Pirinejima - NIKAKO.

Klasican pocetak bi bila Devojka sa pomorandzama (laka, topla, opustajuca , dusevna ) onda mozes da preseces sa Vitom Brevis :heart: ( nemoj da te uplasi puno teoloske price sustina knjige je u ljubavi izmedju dve osobe a ne prema bogu ) pa onda skreni na Misteriju pasijansa....pred kraj obavezno Kci direktora cirusa (mnogo mi se dopala ta knjiga ) i Ako bas budes mnogo dokona citaj Sofijin svet i ZAmak u pirinejima al spremi se na puno filozofije :confused:

E jedino Maju nisam procitala mrzi me.

Ne ne ne ne ne neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ....ako nisi cital Gordera do sad ne pocinji nikako sa Zamkom u Pirinejima - NIKAKO.

Klasican pocetak bi bila Devojka sa pomorandzama (laka, topla, opustajuca , dusevna ) onda mozes da preseces sa Vitom Brevis :heart: ( nemoj da te uplasi puno teoloske price sustina knjige je u ljubavi izmedju dve osobe a ne prema bogu ) pa onda skreni na Misteriju pasijansa....pred kraj obavezno Kci direktora cirusa (mnogo mi se dopala ta knjiga ) i Ako bas budes mnogo dokona citaj Sofijin svet i ZAmak u pirinejima al spremi se na puno filozofije :confused:

E jedino Maju nisam procitala mrzi me.

Devojku sa pomorandzama sam procitala :heart:
Kci direktora cirkusa toliko daaavno, da sam zaboravila o cemu se radi :rumenko:
E onda cu sad da uzmem Vitu Brevis :zag:
Posle cu za dalje da :think:

ja sam pocela sa sofijinim svetom, procitala to i nista drugo-bas se nisam nasla tu..sad tek kapiram da problem mozda nije u meni :lol:

Svi smo poceli sa Sofijinim svetom jer je to prvo doslo do nas.
Procitala sam je 1998 i bacila knjigu u djubre.
To je jedna jedina knjiga koju sam bacila.

Sasvim slucajno su mi uvalili Devojku sa pomorandzama na moru, na plazi i procitala sam je za popodne i kad sam dosla do kraja na koricama procitam da je to covek koji je pisao Sofijin svet i slogiam se ...onda sam malo istrazivala i ostalo je istorija.

Volim Gordera.

Ti MV preskoci i Devojku sa pomorandzama to nije za tebe...idi odma na Vitu Brevis i Misteriju i Kci direktora ( mene taj glavni lik neodoljivo podsecao na kojota sve vreme citanja )

Svi smo poceli sa Sofijinim svetom jer je to prvo doslo do nas.
Procitala sam je 1998 i bacila knjigu u djubre.
To je jedna jedina knjiga koju sam bacila.

Sasvim slucajno su mi uvalili Devojku sa pomorandzama na moru, na plazi i procitala sam je za popodne i kad sam dosla do kraja na koricama procitam da je to covek koji je pisao Sofijin svet i slogiam se ...onda sam malo istrazivala i ostalo je istorija.

Volim Gordera.

Ti MV preskoci i Devojku sa pomorandzama to nije za tebe...idi odma na Vitu Brevis i Misteriju i Kci direktora ( mene taj glavni lik neodoljivo podsecao na kojota sve vreme citanja )

za devojku sam cula preporuku od jos nekih koje cenim
bas cu da probam
sofija mi je bila fijasko, sve hocu ponovo (imam je) al mi se ne mili :(

edit: sto da preskocim devojku?

• Podržavam
Reactions: Nez
Nego da vas pitam.Od Selenica sam citala samo Ubistvo s predumisljajem i to mnogo pre nego sto je snimljen film i jako mi se dopalo.Zato sam sada i kupila.Kad procitam sta pise u kratkom sadrzaju na poledjini, nisam sigurna da bih se odlucila za tu knjigu, pa me interesuje stá od preostalih Selenicevih knjiga vredi citati ( u mom slucaju to znaci i kupiti), ako vas ne mrzi i ukratko o cemu je rec.

Meni se od Selenica svidja SVE. Ali evo ovako. Ako se ne varam laguna trenutno ima (ispravi me ako gresim)
Timor mortis i Memoari Pere bogalja. A postoje jos: Ocevi i oci, Prijatelji sa kosancicevog venca, Pismo glava. Sve njegove knjige govore o propasti tog predratnog gradjanskog drustva, i posleratnim zbivanjima u vezi njih. U svima se govori o odnosu nove vlasti prema njima. Sve su to licne sudbine pojedinaca, koji su se nasli na "pogresnom" mestu u tom vremenu.

Po meni mu je najlosija Ubistvo sa predumisljajem. Nije ona losa sama po sebi, nego je on od neke svoje dve prethodne knjige iskoristio teme, pa se jednostavno tu ponovio.

Ako si citala Ubistvo... i ako ti se dopalo, po meni uzmi Timor mortis. Pa ako ti se i to dopadne, nastavi.

Ali prethodno proveri sa jos nekim. Vise nas, vise razlicitih ukusa.... Bilo bi lepo da jos neko da svoje misljenje.

a za Selenića
ja sam sve pročitala što je bilo u biblioteci
imam i nešto kući
on piše onako svojski...sa puno dijaloga, ne opterečuje opisima
mučne su mu teme ali ima topline u svemu
likovi su mu izdefinisani odlično, kao živi,kao neko iz komšiluka

a za Selenića
ja sam sve pročitala što je bilo u biblioteci
imam i nešto kući
on piše onako svojski...sa puno dijaloga, ne opterečuje opisima
mučne su mu teme ali ima topline u svemu
likovi su mu izdefinisani odlično, kao živi,kao neko iz komšiluka

Gde si bre Esterka?! Tebe nema u caskaonici a mi se bas raspricali.

lepo si ovo rekla za Selenica. Ja sam bas davno sve to procitala, i to u jednom dahu, bio mi je otkrice u tom trenutku, pa prosto ne umem da kazem sta mislim. No stize ti i pomoze :D

Ja sam citala Ubistvo i Ocevi i oci i obe su mi bile divne. I zato sad kupujem sve ostalo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back