Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Del Piero, kakav ti je ovo potpis? Odavno ga gledam i mislim se šta je. Možda je trebalo da prepoznam, ali eto nisam.
- - - - - - - - - -
sad vidim, Dostojevski

Da, Dostojevski, Zapisi iz podzemlja. Pocetak knjige
Screenshot_1.jpg

Sigurno te asocirao naslov na "Muškarac sa susednog groba", uprkos više nego čudnom naslovu, knjiga je bila iznenađujuće vrlo dopadljiva.
Tačno tako.

Lamar, to ti je urbana muška verzija Pepeljuge.
Nateraste me da pogledam šta je bilo pred kraj.
Jeste, on se zaposlio, podšišao, obrijao i živeli su srećno do kraja života :lol:

- - - - - - - - - -

Zapise iz podzemlja nisam čitala.
Staviću ih na spisak.
Mislim da toliko dugujem Dostojevskom.

Ja sam čitala Opsadu davno, bila mi je onako, ali Sitničarnica mi se baš svidela
Sitničarnica, onako čudna, se i meni jako svidela. Za Opsadu nisam imala strpljenja, ostavila sam je na pola. Možda bi trebalo da pokušam još jednom, čula sam da je najbolja.

Počela škola... :( Čeka me razredni ispit, pripremna nastava svaki dan, dete se vratilo iz Nemačke, ne zna ni tablicu množenja ni ćirilicu... :sad2: Zbog rasne diskriminacije, treba da pređe u VII razred. Ko je diskriminisan, procenite sami. Zatim i obuka za "digitalnu učionicu", pa obuka za V razred, sve u svemu 5 dana obuke, uključujući i vikend. :(

No, lepa vest je da je moj sin u subotu dao svojoj devojci verenički prsten, ona je naravno, pristala. Slede formalnosti kad joj tata dođe iz inostranstva... :heart2:

Pustio bih "Danas majka ženi svoga sina" ali muzičari ne sviraju bez dobrih kolača. Svako dobro budućim mladencima:kpozdrav:

Hvala, Božo. :heart2: Daleko je ženidba još, prvo ljudski veridbu da obavimo. :D
Pala mi je na pamet ta pesma. :) To je jedna od onih zbog kojih mladenci pogađaju muziku bez bakšiša, da se ne doseti neko da naruči Pevaj ujko, pevaj rode, daj sestriću razonode... :whistling: :rotf:

- - - - - - - - - -

Vratila sam se Mojoj borbi 2. Sutra sam slobodna, veče stvoreno za terasu, sama sam... :zaljubljena: Malo me zafrkava komšinica od prekoputa, otvorila širom prozore, pa, urla li, urla... :sad2:

Pitala sam vas za Opsadu jer je vučem već neko vreme, uopšte me ne mami da je čitam. Lepo je on to sročio, ali mi dosadnjikavo, ako smem da kažem ili je do ove vrućine.
''Kako se zaljubiti u muškarca koji živi u žbunu'' je i mene privukla zbog naslova, ne uzeh je na kraju, a sad vidim da ništa nisam propustila. Počela sam da čitam i ''Krokodil na peščanom sprudu'', po drugi put, pa me zanima da li će mi se i ovog puta dopasti. Egipatska avantura je u pitanju, baš mi ide uz leto, ali i nju zaobilazim iako je zanimljiva. Znači da jeste do mene, ipak, Postajem pravi ništačit.

Sitnicarnica me je odusevila, jer je bila potpuno drugacija, znate zbog cega (za one koji su je citali), ali Crkvu nisam mogla.
Krasuljak moj, da se pridruzim cestitkama za veridbu.
Neka im je sa srecom!
Nadam se da cu i ja doci nekako do Moje borbe.
Trenutno citam Decaji krstaski rat, rumunske knjizevnice Florine Ilis.
Knjiga nije decja, naravno.
U pocetku mi je malo smetalo sto nije koristila tacku, ali sam se brzo navikla.
Roman je zanimljiv. Mnogo likova, sudbina, a bas tako nesto mi se i citalo.

Hvala, Linejna draga. :heart2: Nije kasno, sigurna sam, da i ti nađeš svoju sreću kraj nekog mladog penzionera, po mogućstvu vojnog. :)

Nekako mi je lakše kad znam da je Opsada još nekome dosadna. Ali, navikla sam da su mi najbolja dela dosadna. Verovatno su zbog toga i najbolja, jer, meni, mediokritetu, logično je da se dopadaju prosečna dela, naspram mog nivoa, koja mogu da razumem. :lol:

Gospođa Florine očigledno pokušava da imitira omiljenog mi Saramaga. Još da je tema koja me zanima, pa da joj dam šansu... :think:

Hvala, Linejna draga. :heart2: Nije kasno, sigurna sam, da i ti nađeš svoju sreću kraj nekog mladog penzionera, po mogućstvu vojnog. :)

Nekako mi je lakše kad znam da je Opsada još nekome dosadna. Ali, navikla sam da su mi najbolja dela dosadna. Verovatno su zbog toga i najbolja, jer, meni, mediokritetu, logično je da se dopadaju prosečna dela, naspram mog nivoa, koja mogu da razumem. :lol:

Gospođa Florine očigledno pokušava da imitira omiljenog mi Saramaga. Još da je tema koja me zanima, pa da joj dam šansu... :think:
Pa nije tako. Ja ta kao "najbolja dela" ( mada i ne znam sta je za koga "najbolje") citam i dva, pa i tri puta. A nekako mi je i licni izazov da ih citam i po drugi put
iako sam ih prvi put nekako nevoljno citala. Tu mi padaju na pamet recimo Braca Karamazovi, al nikako da stignem da je citam po drugi put jer mene religija
ne zanima mnogo, a tu je on (autor) tumac religije. A inace Dostojevskog obozavam.
Ovog Knausgarda ima citam opet ispocetka(kad stignem)

Јесте, одлично је то, узети војног пензионера. Живот војног пензионера је врло леп, то каже и Песоа:

Бити мајор у пензији чини ми се савршеним. Штета је што није могуће целог живота бити само мајор у пензији.
Фернандо Песоа: Књига неспокоја

(Увек ћу ову књигу да препоручим читаоцима сладокусцима доброг укуса.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back