Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam čitala još Karta i teritorija. Ali Pokoravanje mi je baš leglo u pravom momentu. Jeste to možda tamo u Francuskoj bila nameštaljka sa izlaskom romana i svim onim oko lista šarl ebdoa.... možda pročitam još Elementarne čestice jednog dana, mada mislim da je dosta. Ima i drugih... treba od Frenzena Slobodu da pročitam. Kventin kaže da je bolja od Korekcija. Ali možda je i njega dosta.
Bolje ove koje nisam još, a Mlada ih pomenula: Peljevina, Akunjina
Meni su se najvise dopale Elementarne cestice. Dopasce se i tebi.
Ne bih ni ja mogla Psece srce da citam, prosto se i sama pitam zasto i kako sam nekada bila odusevljena Majstorom i Margaretom.
Citaj Sagu o Forsajtima, ako vec volis te prodicne price.
Mene je sramota da kazem sta citam:D Kupila sam kao neke trilere ( 45 komada za 20 evra) i tu su i knjige od neke Viktorije Hold, a ona pise
po sistemu Orkanskih visova, citam i uzivam:)

Citaj Slobodu , predivna je knjiga.

Skandal do skandala u vezi Nobela za knjizevnost. Ove godine nece biti dodeljen ( najverovatnije).
Od 18 clanova komiteta osam je dalo ostavke ( a oni se biraju po sistemu "dozivotno"). Ispostavilo se da je
MeToo trend i njih sustigao, ali je vrhunac da su u prestolonaslednicu Viktoriju stipali za düpe i to u kraljevskom dvoru.
Odlazi svet polako u onu stvar.

Hahaha, Rayela baš si me oraspoložila tračevima iz Nobelovog komiteta.

Čitala sam i Sagu o Forsajtima (2 x). Mislim da ima i neki nastavak, i to sam pročitala. Moderna komedija.
I ako budem uzela nešto da čitam, ima da bude tako nešto kao ti što čitaš, Orkanski visovi i slično. Da ne mora mnogo da se razmišlja i da ima srećan kraj. I bez mnogo bede.

Meni je Ibrajter jedan od najboljih naših pisaca. njegovi feljtoni su mi uvek zvučali kao poezija u prozi ("Oko salaša letele su vrane beskućnice..."- kako jaka slika).

Evo malo o radu Bogdana Ibrajtera, jedan prilog sa RTS-a.

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijas...dan-ibrajter-tane-u-potrazi-za-detaljima.html
PS- devojke, rado bih vam daoreputaciju ali kažu treba da ih podelim još nekima pre toga. :kpozdrav:
Boža je majstor da na jedan potpuno nenametljiv način skrene pažnju na nešto.
Božo majstore
smilie_flag_338.gif

- - - - - - - - - -

Sad sam ubacila na spisak par knjiga ovog pisca koje ima moja biblioteka :D

Bi, ja te razumem potpuno... malo je vremena za mnogo knjiga. Evo, meni je trenutno zaokupio pažnju ponovo Selenić, u pitanju je Pismo glava. Slučajno pre neki dan pronađoh u školskom ormaru kad nisam imala ništa drugo u tašni. Valjda sam ga zimus donela i zaboravila. Baš mi prija, a žao mi Ferante, nikako da počnem. Glomazna mi je, a ovih dana sam stalno u nekim prevoznim sredstvima... Ona je više kućna varijanta.

I da se nadovežem... Pokoravanje se i meni, kao većini vas, najviše dopalo od Uelbeka. U načelu, on mi leži.
Pomenuli ste Peljevina... Moja ćerka trenutno čita Čapajev i Praznina, i uživa... Nisam sigurna da bih i ja, s obzirom da ne obožavam postmodernizam. Šlem užasa mi se nije dopao a Omon Ra sam batalila.

- - - - - - - - - -

Baš glupa akcija.:( Možda uzmem Ofelijinu muzu, ali pošto proverim da je već nemam. Nešto mi je poznat naslov...

"Majstor i Margarita" i "Psece srce" su knjige koje nikako ne mogu da se porede. :-D Nevezano sto ih napisao isti covek. No, dobro. :-)

Uzecu i Psece srce nekada ( sada sam nekoliko nedelja u Francuskoj pa ne mogu da kupujem knjige preko neta jer su mnogo skupe),
vidim da se svuda prikazije i kao pozorisna predstava, da je to Putinova najomiljenija knjiga;), a sto Putin voli, volim i ja:D
Mladi ljudi, a ti si mlad covek, skloni su (ako vec citaju) ovom postmodernizmu, ali meni smeta ( nema veze s tobom) da oni
nikada ne citaju klasiku, a klasika su i Filip Rot ( iako je covek jos ziv), ali i Sinkler Luis, Drajzer, Stajnbek, Tomas Wolf.
Ja sada idem nekako unazad jer sam i ja kao Mlada bila odusevljena autorima koji su bili u moje vreme kultni, ali me je to sve
proslo, a proci ce i tebe. Sada citam iz razonode, citam ono sto mi lezi, a tu su bas knjige slicne knjigama koje je pisala
Dafne de Morije, Rebeka, Ptice i slicno. Ima ona silnih pricica, cak sam i engleski ucila tako sto sam citala njene price.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back