- Poruka
- 131.225
Koja si ti faca! :-) Svaka cast, sve imas.
Nije baš da sve imam, ali eto uglavnom znam gde može da se nađe.

Da prijavim da sam pročitao knjigu Zli demijurg, Emil Sioran.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koja si ti faca! :-) Svaka cast, sve imas.

Meni su najbolje njegove knjige "Raslo mi je badem drvo" i "Ubijao sam bikove".
I jeste, ima on svoj specifican jezik, stil, motive, okruzenja. Covek crnog talasa. :-)
Nisam samo razumela ovo "nadrealne" obicaje, posto je on prilicno okrutno prizeman kad pise o nacinu zivota istocne Srbije...a I inace.
Lep ti je prikaz i lepo si primetila, kako kazes, "zloslutne toponime".
Meni su najbolje njegove knjige "Raslo mi je badem drvo" i "Ubijao sam bikove". Tako da ti ih preporucujem ako zelis da mu pruzis jos sansi. :-)
Zbunila si me naslovom, sto kontam da je lapsus calami, posto je "Lagum" knjiga Velmar-Jankovic.
Kventine, Badem je roman, Bikovi su pripovetke. :-)
Možda sam pogrešila u terminu?
opet ja...
Dakle, u potrazi za ponekom informacijom o lapotu na Kupindu naletim na knjigu Zapis o lapotu, sa pojašnjenjem "(mitopoetski model sveta u romanu Lapot Živojina Pavlovića)", autora Slavice Djukić Dejanović, izdatu 1997. Jesam ja to nešto propustila, ova S. Đ. D. je lekar i političar. Da li je moguće da postoji još jedna?

Nego, jel cito neko ovog Marojevica?

Da li je još neko začetnik ovoliko pravaca.

A kad uzmeš da čitaš na Wikipediji https://sr.wikipedia.org/sr-el/Игор_Маројевић
"začetnik tzv. krtog realizma a svakako jeste etnofikcije ..... jedan od začetnika digitalnog realizma ....Uz Marojevićevu prozu se pominju i odrednice neorealizam, trans, snajperska proza, generacija miks..."
Da li je još neko začetnik ovoliko pravaca.
Ja sam čitala Mediterani kojih se ič ne sećam, i Parter koji mi se malo više svideo iz lokalpatriotskih razloga jer se dešava na splavu Parter na zemunskom keju.
”.
Zvuči kao nešto što bi narcisoidni pisac sam uradio. Napisao svoju autobiografiju na Vikipediji