Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
e baš si luda s tom kapom Super što ti se svidela monodrama. Mislim da smo prezasićeni svim i svačim, pa ne pamtimo. Nakupilo se tokom godina.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e baš si luda s tom kapom 
Pa, ne znam baš kako na to da reagujem...
Znam i ja ljude koji su i u zrelim godinama više vezani za roditelje nego za vlastitu djecu i supružnike. Ne znam, takvi ljudi ipak su mi uvijek djelovali nesretno, ili bar nezrelo, na nekom nivou.
Ni ja nisam mogla da se "oporavim" od smrti majke i zaista je tako da covek ostaje nekako sam, svejedno sto ima supruga, decu, prijatelje, bracu, sestre.
U jednom ( ali ne znam sada kom ) Kunderinom romanu glavni je junak siroce, odrastao je u domu za nezbrinutu decu, nema pojma ko su mu roditelji
i autor kaze da su takvi ljudi savrseno slobodni jer mogu da rade sta i kako hoce, ne moraju da razmisljaju sta ce reci roditelji ili da se bilo kome pravdaju
za neke svoje zivotne odluke. Ima u tome neke drazi, ali pa opet majka je mnogo uticala na moj zivot, nezamisliva mi je situacija da nije postojala.
Bojim se da se nismo razumeli. Nije u pitanju veća vezanost za roditelje nego za svoju porodicu. U pitanju je onaj osećaj zaštićenosti i neke vrste spokoja koji imaš kada znaš o tebi neko brine i da si bezuslovno voljen. Mislim da ni deca ni bračni drug ne daju onakvu ljubav kakvu daje roditelj. Prosto, nije ta vrsta osećaja. Kada ta deca porastu i postanu roditelji, odnosno pređu na drugu stranu terena oni postaju ti koji bezuslovno vole svoje potomke i tako u krug.
Da li nastaviti započetog pa ostavljenog Selenića (Pismo-glava) koji je vrh, ili preći na Ferante, ili još bolje na Luzitaniju, čisto da se ku*čim u društvu, kako sam pročitala... Večita dilema, šta čitati?Da li nastaviti započetog pa ostavljenog Selenića (Pismo-glava) koji je vrh, ili preći na Ferante, ili još bolje na Luzitaniju, čisto da se ku*čim u društvu, kako sam pročitala...
![]()
Da, to je nekako i incestuozno, a inace je odlicna knjiga.OK, shvatam.
Mislio sam na ljude koji više vremena i pažnje, pa i ljubavi (iako ljubav, naravno, ne može da se stavi na vagu) poklanjaju svojim roditeljima, nego djeci i supružnicima. Sve je to subjektivno, naravno, ali, da, slažem se da roditelji bezuslovno vole svoju djecu. To je prirodno. S druge strane, prirodno je i da se djeca ipak s vremenom udalje od roditelja, da razviju neke druge emocionalne prioritete. Da ne spominjem one slučajeve (ekstremne, ali ne i previše rijetke) kad se neko nikad ne uda/oženi, jer "onda ne bi ko imao da birne za mamu/tatu".
Da malo ostanemo na temi knjiga, sjećam se koliko me nervirao junak Lorensovog romana Sinovi i ljubavnici svojom velikom vezanošću za majku.

Dragi prijatelji, vi koji čitate u pdf-u, potrebne su mi knjige: od Peljevina Čepajev i praznina i Generacija P., zatim od Petruševske Vreme noć i od Sorokina Red i Norma. Pomagajte, potrebne su mi za ćerku. Već sam kupila tri (Bitova, Sokolova i Poljakova), pa se setih da možda imate nešto od ovoga. Quentin sigurno ima Peljevina.![]()

Imam i ja svašta nešto od pomenutih, ali, baš ovo što mi treba, nemam. Nema veze, kupiću. Samo još Quentin da se oglasi... Mada, on verovatno ima na engleskom. Ruski bi mi bolje došo.![]()

Pošalji mi da imam. Onda ovu papirnu mogu da poklonim sestri za rođendan (pošto je pročitam Tek sad poruku vidim.
Ako Bodrijar kaže da ih nema u elektronskom formatu na srpskom, onda je to sigurno tako.
Ako tvojoj ćerki trebaju elektronske knjige na ruskom, najbolji sajt je library genesis (na poslu sam, nemam link i ne smijem da pretražujem pirateriju odavde). Vrlo moguće da ima nešto od ovih koje tražite. Ako ne možete da se snađete, mogu ja večeras da potražim, ali najbolje da mi pošaljete imena pisaca i knjiga, izvorno, na ruskoj ćirilici.
Ako neko želi roman Luzitanija, Dejana Atanackovića, može ovde skinuti PDF, a ovde MOBI i ePub.
Nedostaju mi Generacija P, i Sorokin, Led i Norma. Ako nađeš, molim te, pošalji mi mail. Ovo od Sorokina valjda nije prevedeno kod nas. Može ruski...
Naravno da nisam nasla knjigu. U pitanju je Istina o slucaju Harija Keberta.
Bila u biblioteci, ima je u kompjuteru, zajedno sa Baltimorcima, dva pogotka znaci...
Ostavim papiric sa podacima o knjizi, kad mi bibliotekarka kaze da je knjiga rashodovana i da je vise nemaju u fondu. (?)
A izasla polovinom prosle godine.
Nesto mi tu nije jasno.
I zasto te podatke u toj biblioteci ne azuriraju, a videla sam da se zaposleni bas i ne pretrzu od posla...
Gledaju prenose ZOI na kompjuterima.
E sto ti je ovaj zivot.
Pa ja bih "ubila" za takvo radno mesto.
A verujem da sam procitala vise knjiga od tih zaposlenih.
I da se bolje snalazim za kompjuterom.
Ali, tako mu je to.
Ja mogu eventualno sad da nadjem posao cistacice.
A i za te poslove su prestali da me zovu.
Koji sam ja luzer.![]()
Imam je ja u el.obliku. Ali, mislim da je ovde neko (mozda bas wild child?) nacrnio kao izuzetno dosadnu i precenjenu, pa sam je skrajnuo u drugi plan.
Ako zelis mogu ti je poslati.
Ako neko želi roman Luzitanija, Dejana Atanackovića, može ovde skinuti PDF, a ovde MOBI i ePub.