Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aaaaa, fajt, vadite tašniceeeeee

- - - - - - - - - -

Eno stavila sam u spojlere, ali ipak moram da se branim
smilie_girl_224.gif

Lakše mi je da pokosim tu livadu :zcepanje:

odoh da šetam psa:pas: Baš je bio strpljiv. Inače u pola 10 počne značajno da me gleda. Bez obzira kad smo ga prethodno izveli, da li u 3 (što je uobičajeno) ili u 5 (desi se ponekad) on u pola 10 čeka

Ne šalim se. Ovde je postalo ozbiljnije nego dok sam studirala na Filološkom. Koje knjige moraju da se pročitaju, inače ćemo mnogo propustiti, šale i zanimljivosti nisu interesantne...
Uneozbiljićemo:D Kod mene uvek mešano meso što se knjiga tiče, i ozbiljno i neozbiljno. Tako mi prija. A i pravi neki balans:)
Uskoro će liste pročitanih ove godine, baš se radujem da se podsetim šta se čitalo. :)

Lamar, što se Malufa tiče, imam još Leon Afrikanac i Baldasarovo putešestvije, pa ću neku od njih čitati. Naravno, po običaju, pojma nemam kad:lol: Dopada mi se kako Maluf piše:) Ali ako nađem i Levantski đerdan, pročitaću i to sa zadovoljstvom:D

Borijar,što neko reče, ne sekiraj se, svakakvog sveta ima..a na ovoj temi sve neki fin svet:)

Gledale smo Elefteria i ja pre neki dan Ubistvo u Orijent ekspresu. Meni se dopalo kako je urađen film. Skoro dva sata su proletela, tako da i to govori da mi je bilo zanimljivo.:)
Kad pričam o filmovima, čim se približavaju praznici, meni pada na pamet da će se prikazivati Doktor Živago. Nekako uvek taj film uhvatim baš u to doba, tako da mi je to asocijacija. A meni se taj film mnogo sviđa. Uvek ga pogledam, i nikad mi nije dosadan. Knjigu nisam čitala još uvek (ponoviću se, pojma nema kad).

I stvarno odavno tašnice nisu bile prisutne:lol: Eto, sve se vraća na staro:lol:

- - - - - - - - - -

A, ne. Ja se bacam na Ostatke dana. Hoću posle Slikara prolaznog sveta da budem spremna za 13. decembar... Japansko veče kod naše Sokolice. Pričaće se o Išiguru. ;)

Meni su se dopali Ostaci dana. Nema neke preterane radnje, ali meni je sasvim bila ok.:)

Ne šalim se. Ovde je postalo ozbiljnije nego dok sam studirala na Filološkom. Koje knjige moraju da se pročitaju, inače ćemo mnogo propustiti, šale i zanimljivosti nisu interesantne...
Ni ja.Koga samo knjizevnost zanima neka ode sa teme na drugi pdf.Sale,zanimljivosti i druzenje ljubitelja knjiga su ovde sustina.

Poslednja izmena:
Kljucne teze ove mase reci koje sam procitala polukomirana
Bambi
Ozbiljnost
Smrt u taksiju
Tasnica

Nisam uspela sve da pohvatam sta se desavalo, odo u krevet. Opet me boli grlo i dosla sam s posla sva nakostresena, zaista cu da pisem molbu za beneficirani radni staz jer radim s budalama

Ovo sam nasla juce i odusevila se.
Ova prva mi treba ko leba
https://www.boredpanda.com/insult-teacups-saucers-melissa-johnson/

Aj ljubim vas odo da krknem fervex pa na spavanje

Zanimljiv tekst, zaista. :)

Ja sam izvukla nekolko zaključaka. Prvi - da su i pisci ljudi kao i drugi, da umeju da budu zajedljivi, zavidljivi, neprijatni, tašti i sl.

A drugi, izrazito mudar zaključak ;) je da je muški, odnosno većinski deo ove populacije jako voleo bradu i brkove. Prebrojala sam, njih 20 % imalo je brkove, 36 % bradu i 44 % bilo je bez tih ukrasa. :garavisokak::D

Meni se cini da Kamenita "pada" na bradu I brkove. :-)))))))

- - - - - - - - - -

Zauz, kao sto je Kamenita rekla, I pisci su ljudi. Dodajem da je pisanje, pored toga sto je umetnicki poziv, posao kao I svaki drugi. To sto su izbacivali iz sebe sjajne redove nije razlog da ih romantizujemo. ;-)

Metodologija koju sam primenila je prosto savršena. Dakle, likovi koji su se pojavljivali po dva ili više puta sa istom varijantom (npr. Hemingvej tri fotke, sve sa bradom il Nabokov, tri bez išta) su brojani kao jedan. Likovi koji su menjali svoje varinate, Dž. Džojs je imao verzije slika i sa bradom i sa brkovima, brojan je u obe kategorije, tj. kao dva lika. :zcepanje:

Imam i treci zaključak - neki su bili brbljiviji, da ne kažem lajaviji od drugih. Čak tri puta je citiran Nabokov.

Sad kad ponovo pogledam slike, nisam sigurna gde sam uvrstila G. Štajn, u žene, tj. odbacila pri brojanju ili u golobrade. :rumenko:

- - - - - - - - - -

Meni se cini da Kamenita "pada" na bradu I brkove. :-)))))))

- - - - - - - - - -

Zauz, kao sto je Kamenita rekla, I pisci su ljudi. Dodajem da je pisanje, pored toga sto je umetnicki poziv, posao kao I svaki drugi. To sto su izbacivali iz sebe sjajne redove nije razlog da ih romantizujemo. ;-)

Da znaš da si u pravu, mm ima bradu :).

Lepo sam se zabavila sa ovim. Kraj svih pametnih stvari koje me čekaju, ja se glupiram brojeći brade.

Hahahaha ma sta te briga. :-)))

Nasmejala me je opaska za Gertrudu Stajn. :-)

- - - - - - - - - -

A Nabokov je, inace, bio poznat po "cascavanju" uzduz i popreko, da me cudi da ceo tekst nije sastavljen iskljucivo od njegovih citata.

Nemoj u mnozini a obracas se meni.Deluje kao da me cuskas a to nije prihvatljivo.Bas zato sto su umetnici ocekujem od njih kulturu izrazavanja i postovanje ili ignorisanje kolega.Ne ocekuje se to od Markiza de Sada ali od ljudi koji su pisali drugacije stvari da.

:worth::worth::worth:

Citas mi misli....
Tema je izgubila sav onaj leprsavi zivotni duh koji smo volele

- - - - - - - - - -

Rado, jesi li juce overila Master card akciju?Neko drugi?
Ja naravno jesam.Uzela sam Olujni bedem.Ima originalni potis autora..crvenom hemijskom.

Nesto sto mi je interesantno. :-)

http://pulse.rs/kako-pisci-vredaju-pisce/

W, brzo se oporavi. :-*

Pa, svega ima. Inače, pisci su najbolji kad pišu knjige, njihov privatan život, sujete (uglavnom ogromne), lične antipatije i ekstremne stavove nastojim da zaobilazim, jer samo zamagljuju pogled na književnost.
S druge strane, umjetnicima je svakakvo pretjerivanje itekako dopušteno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back