Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jok, jok (sto bi rekli braca turci)... to je moj bebac stariji od tvog godinicu, dve :D

ooo, 'de si tarantino? Kako ti stojis sa umorom, mozda se jos uvek nije povratio tv fox, pa si zanemocao od toliko cestih aktivnosti vecernjih? :cool:

Bolje da sam umoran od... lošeg prijema TV kanala, nego od posla, kao ti. :whistling:

Kad si se onomad zalio, nije delovalo da je bolje... :lol: Ali i od loseg ima gore... :rotf:

- - - - - - - - - -

Pamuk je opasno dobar pisac. Odlikuju ga jasne slike, a slojevito pripovedanje.
Ima na netu interesantan tekst "Moja turska biblioteka" u kome govori o voljenim knjigama, svojim literarnim pocecima I maniji kupovine knjiga.

Pricam ja da sam meka ko p(P)amuk, ali mi niko ne veruje... :lol:

Samo se nadam da se Radi neće upaliti tablet sve dok ovaj post ne padne u zaborav :lol:

Tablet je mrtav. No, sto rece Corba, iskljucuju mi struju, ali imam ja tranzistore... Imam laptop (od koga sam se, priznajem, odvikla) i telefon, za koji su mi debeli prsti... Komp je naslednikov, ne diram ga... Patim se ko patika. :(

- - - - - - - - - -

Ja od umora ne mogu ni da dodjem u situaciju "da mi nestane fox tv" :hahaha:

Au, sinko, rano si poceo... Ne valja ti to. Zena je ko ziva ograda...

- - - - - - - - - -

Ona je odavno nepopravljivo zaražena.

Pomenula je da je kupila Pusti pravog da uđe. To sam jutros počela. Opet Šveđanin- Jon Ajvide Lindvikst. Ovo neka invazija Šveđana na mene. Još čitam Talijanske cipele.

Linejna je toliko ishvalila... Ajde, ti mi potvrdi da li je za mene ili nije...

Juce sam kupila dve knjige, ucinile su mi se lepe na oko, a nisu tanke ( to je za mene najvazniji kriterijum;)), ali ja autore ne poznajem, a kupovala
sam knjige srpskih autora. Zavodnik nistavila i Higijena nesecanja. Tek sam kasnije pokapirala da je ovaj Predrag Markovic onaj bradati
politicar ( valjda je bio predsednik Skupstine). Da li je neko od vas citao ili barem cuo za ove knjige?

Onda odem da se sretnem sa covekom iz Sluzebnog glasnika i on mi donese dve porucene knjige: Bogorodica od cveca i Zenova savest, ali mi
i pokloni Dnevnik samoce od Vidosava Stevanovica. Ta ce mi se knjiga dopasti jer pise slicno kao Zivojin Pavlovic, a i tema i vreme je iz vremena
sestdesetih godina. U Zajecaru sam konacno uzela Dnevnik Gombrovicha, pocela sam malo da citam, ali cu to citati natenane jer je bas mnogo obecavajuca.
I tako, imam 10 kila knjiga:D

Ja kad se setim tog sa bradom, odmah izgubim volju za čitanjem :manikir:

- - - - - - - - - -

Auuuu, ispadoh knjizevna snobina a nisam nikoga htela da uvredim. :-))))
Pa ja nista na primer, nisam razumela Sorokina kad mi je bilo 20. Ali nikako sada ne bih mogla nekome reci "on ne valja" ili "nista neces propustiti" kad ni sama nisam uspela da ga svarim pa da vidim krajnji rezultat. :-)))) Zato bi mi sad bio taman zalogaj, moralo je da prodje vreme u kome sam sazrevala(i citala ono sto mi prija, naravno).

- - - - - - - - - -

P.S. Mlada ima 31 godinu. :-)
Nemoj se sekirati :cmok:
Nisam ni ja (a sigurno ni ostali) htela da zvučim namrgođeno a izgleda da sam bila.
Samo sam htela malo bliže da objasnim svoju potrebu za čitanjem.

I htela sam da kažem da je ovde oduvek bilo tako da svako otvoreno kaže šta mu se dopada a šta ne.
I da su učesnici teme oduvek bili jedno šareno društvo koje voli i čita svašta.
Uvek je bilo ovde i zahtevnijih čitalaca i onih manje zahtevnih.
I svi se lepo družimo oduvek
2817852zjvemcl8gt.gif

Zato ne brigaj, druži se sa nama, čitaj piši.

- - - - - - - - - -

PS Mlada, kako si ti mlada...
smilie_sh_086.gif

Da li je neko upoznat sa Šalamovim delom Price sa Kolime?

Naleteo sam na interesentan tekst
S obzirom da verovatno nikada necu procitati Arhipelag gulag od Solzenjicina, ova knjiga deluje kao blaza (tanja) verzija iste, pa se moze pre uzeti od obzir.

Eh, bas nikad?! :-))) A u penziji? :-)))) Elem, ako te tema privlaci procitaj I tu tanju. ;-)

Lamar, :-*

Rayela, ja bih pre povukla neku paralelu izmedju Stevanovica I Milisava Savica, no to se meni ne dopada narocito. Dok mi je sasvim drugi utisak sa Pavlovicem; odlicna proza!

Linejna, ne znam zašto nema Neimarovog šegrta u biblioteci..mislim da to nije nešto što ne može da se nađe... Lepa je knjiga baš, mislim da bi se većini dopala.

I ja se slažem sa stavom koji je Lamar rekla, a to je da čitam zato što mi je to zadovoljstvo i čitam sve i svašta:D Nije mi neugodno da kažem da sam čitala čiklit ili već nešto slično:D
Ja imam rupe sa klasicima i moram time da se pozabavim, ali ne zato što to mora da se pročita (jer ne mora) nego zato što želim i što me interesuje. Tako da, moja dobitna kombinacija je od svega po malo:D

Linejna, ne znam zašto nema Neimarovog šegrta u biblioteci..mislim da to nije nešto što ne može da se nađe... Lepa je knjiga baš, mislim da bi se većini dopala.

I ja se slažem sa stavom koji je Lamar rekla, a to je da čitam zato što mi je to zadovoljstvo i čitam sve i svašta:D Nije mi neugodno da kažem da sam čitala čiklit ili već nešto slično:D
Ja imam rupe sa klasicima i moram time da se pozabavim, ali ne zato što to mora da se pročita (jer ne mora) nego zato što želim i što me interesuje. Tako da, moja dobitna kombinacija je od svega po malo:D

I ja tako radim.
Svastocit sam. ;)

Eh, bas nikad?! :-))) A u penziji? :-)))) Elem, ako te tema privlaci procitaj I tu tanju. ;-)

Lamar, :-*

Rayela, ja bih pre povukla neku paralelu izmedju Stevanovica I Milisava Savica, no to se meni ne dopada narocito. Dok mi je sasvim drugi utisak sa Pavlovicem; odlicna proza!

Druzila sam se danas sa jednom prijateljicom koja se "razume" u beogradski knjizevni svet i ona mi je objasnila da je svojevremeno
bilo nekog velikog picvajza jer je ovaj Stevanovic osporavao knjizevnu vrednost i Kishu i Pavicu, Cosicu u svakom slucaju, a onda su se
svi skolili na njega i tako. U prestolnici nista novo
:D

ooo znaci Mlada, Del Piero i ja smo vrsnjaci:klap:
Valjda sam našla nešto što će manje nervirati Del Pjera :D

- - - - - - - - - -

Kad si unikatan Kventine:ok:

Ali je meni bilo smesno kad je Lamar rekla Mladoj, kako si mlada a ja razmisljam kako se osecam matoro.....mislim da ne mogu da se naviknem da sam presla tridesetu..nekako nije prirodno:D
Uh, šta te sve još neprirodno čeka z;)

- - - - - - - - - -

A neprirodno je fakat :lol:

Zapravo, mislim da je Rayela mojih godina, više manje.
Ali, čudno mi je što su ovi tridesetogodišnjaci valjda najmlađi aktivni učesnici teme. Šta je sa mlađima?
S kim ću ostati mlad, ako svi na temi ostare, što bi rekao Šerbedžija. :hahaha:

Nema mladjih, ne zanima ih to, nemaju vremena, mozda kad bi mogli na ajfonu da, neku skraceno skracenu verziju skracene verzije knjige, procitaju za 10-15 minuta.
Skoro me jedan klinac na fb kontaktirao, i Bog zna kako dodjemo do knjiga, pita me za preporuku... a ja sav odusevljen, pocnem da mu nabrajam, da mu preporucujem, udavih dete. Onda se setim, dobro je bre, nemoj da si tako dosadan kao sto su meni bili dosadni i smorni stariji :)
Inace, to je jedina osoba mladja od 25-6, koju znam da aktivno cita.

Valjda sam našla nešto što će manje nervirati Del Pjera :D

Mozda bolje ova, taman i za ove dve moje vrsnjakinje :)

mislim da ne mogu da se naviknem da sam presla tridesetu..nekako nije prirodno

Nema mladjih, ne zanima ih to, nemaju vremena, mozda kad bi mogli na ajfonu da, neku skraceno skracenu verziju skracene verzije knjige, procitaju za 10-15 minuta.
Skoro me jedan klinac na fb kontaktirao, i Bog zna kako dodjemo do knjiga, pita me za preporuku... a ja sav odusevljen, pocnem da mu nabrajam, da mu preporucujem, udavih dete. Onda se setim, dobro je bre, nemoj da si tako dosadan kao sto su meni bili dosadni i smorni stariji :)
Inace, to je jedina osoba mladja od 25-6, koju znam da aktivno cita.

Dešavalo se meni ranije na pdf Književnost, javi se neko mlađi, traži neke savjete o knjigama, preporuke, ja se raspišem naširoko, on/ona se nikad više ne javi.
Možda je i do toga što je forum prevaziđen medij. Mlađi više vole druge društvene mreže.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back