Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volim krimi serije, mnogo više ih gledam, nego što čitam romane. Nisam gledala inspektora Valandera, samo sam negde usput u programu ili nekoj najavi videla i zapamtila to ime. Lepo zvuči.

Ni ja nemam vremena za obimne knjige, evo Dževdet bega čitam već 3,5 meseca.

Talijanske cipele me ne oduševljavaju za sada (a prešla sam polovinu). Videću kako će biti do kraja.

I da, videla sam na onoj najavi što si postavila da Kenet Brana igra Poaroa. Ali meni su svi oni falš. Meni je jedini Poaro David Suchet iz TV serije. Nekako sam na njega navikla. Svi drugi su mi čudni.

Ja sam Keneta gledala u jednom filmu do sada, mislim u nekoj adaptaciji Sekspira. Ok mi je ali i ja imam problem sa svakim ko nije Suchet..isto kao sto nikad nisam priznala za Serloka nikoga ko nije Dzeremi Bret :mrgreen:
Ali cini mi se da je Brana vec glumio Poaroa...negde u zakutku mozga imam tu misao.

Radujem se Dzudi Dench, mislim da ce njoj uloga leci.

Inace za Agatoljubce, ko nije gledao - nek slobodno gleda:)
http://www.imdb.com/title/tt3581932/

Poslednja izmena:
Radujem se Dzudi Dench, mislim da ce njoj uloga leci.

http://www.imdb.com/title/tt3581932/

Ja se uvek radujem Džudi Denč, meni je ona fantastična u svakoj ulozi. Neki sam dan gledala film Filomena, po knjizi Izgubljeno dete Filomine Li, a sve po istinitom događaju. Koliko sam shvatila, knjiga kod nas nije prevođena, Radi se o potrazi majke iz Irske, koju igra gospođa Denč, za sinom, kojeg su joj oduzele sestre iz manastira u kome su donošena na svet vanbračna deca. Film je odličan, volela bih da je knjiga prevedena.

Ala sam ovo naslagala, ni ja ne razumem šta sam napisala. Evo lepog objašnjenja:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Philomena_(film)

I ja volim Džudi Denč. Meni je ona bila super i kao M u Bondu, i u Čokolada:D E da, Filomena je sjajan film. U planu mi je da gledam i Ubistvo u Orijent ekspresu, i to uskoro. Takav film i jeste nekako zimski.
A Elefteria i ja smo juče gledale Matildu. Ok je ali ništa pretenciozno. Neko je pomenuo knjigu Careva balerina; imam, nisam čitala (baš čudno).

Čitam Vreme divljih orhideja.. Zasad priča već viđena ali ko zna možda se poboljša do kraja.

Gledam onu seriju na RTS-u, "Nestali".
Bas mi se svidja.
Kao i Brodcerc pre par meseci.
Volim kako su napravljene, likovi, muzika, zapleti koji su se sigurno dogodili nekada, negde...
Prijateljica mi pozajmila od Kisona Kucnu apoteku za zdrave.

Ala ste informisane, svaka čast. Ja nisam znala za seriju, a bome ni za Mankela, dok ga Rayela nije pomenula. Sa neta sam skinula nekoliko knjiga, a ovu sam izabrala jer nema milio strana. Ja nemam ni vremena, ni strpljenja za obimne knjige.

Bi, kako ti se sviđaju cipele?

Kenet Brana igra i Poaroa u ovom novom Ubistvu u Orijent ekspresu, koji smo pominjale.
Uuu, al sam informisana.
Za pisca sam saznala od Rayele a za seriju od Bi :D

- - - - - - - - - -

Inače i ja kao neki od vas provodim vreme tražeći šta ću da čitam, umesto da čitam.
Ja čitam ovu našu temu Biblioteka 3 od početka i stigla sam do 69 strane.
Mnogo se lepo provodim čitajući naše postove i dopunjavam i revidiram stari spisak.
Vidim potrajaće to :manikir:

- - - - - - - - - -

Inače u najlepšem sećanju mi je ostala krimi serija Odeljenje za ubistva.
Pokušavala sam da je nađem na netu pa da je gledam polako jednu po jednu, ali ne umem :evil:

Starije serije se teže nalaze. A onda i ako nadješ, pitanje jel ima da se nadje prevod za nas kojima treba. Meni je poznat taj naziv, ali su mi se izmešale razne.
Ja volim Zakon i red, a i tu je bilo toliko sezona i raznih likova da ne znam jel sve to jedna serija ili razne. Sad prikazuju na Divi sa Krisom Notom, tj. Zverkom iz Seks i grad

Inače u najlepšem sećanju mi je ostala krimi serija Odeljenje za ubistva.
Pokušavala sam da je nađem na netu pa da je gledam polako jednu po jednu, ali ne umem :evil:

Jel to ona Homicide Life on the Streets? To je bila super serija, bio sam pravi fan. Par godina poslije emitovanja upoznao sam jednog policijskog inspektora iz Baltimora. Odmah sam počeo da ga smaram sa serijom. Ispalo je da se i njemu dopadala. Na kraju mi je poklonio neki policijski suvenir. Bio sam sav pun sebe kad sam to dobio. :hahaha:

Da, da, bas ta :D
Pemblton i ostali.
Pa imao si rasta biti ponosan :lol:

- - - - - - - - - -

Starije serije se teže nalaze. A onda i ako nadješ, pitanje jel ima da se nadje prevod za nas kojima treba. Meni je poznat taj naziv, ali su mi se izmešale razne.
Ja volim Zakon i red, a i tu je bilo toliko sezona i raznih likova da ne znam jel sve to jedna serija ili razne. Sad prikazuju na Divi sa Krisom Notom, tj. Zverkom iz Seks i grad
I ja :lol:
Al dzaba nam :roll:

Citam Afrikanca od Le Klezia.
Volim kako pise i inace ali mi ova knjiga prija vise od ostalih njegovih koje sam ranije citala. Tako nekako lepo opisuje Afriku, njenu dusu, mirise... To mu je autobiografska knjiga.

Sad sam bas proverio, imate po torentima seriju, ima i na balkan download, ali tamo uglavnom zadnjih nekoliko sezona, sa prevodom.
Moralo bi da se juri poprilicno ne bi li se uklopilo sve sa tacnim hronoloskim redosledom. Verovatno da ima i prevoda... ali sve to, po meni, nije vredno truda. Praviti egzibicije i toliko dugo i detaljno traziti, a ima na stotine serija slicnih ili cak i istih, novijih generacija koje su na izvol'te.

Inace, i ja citam Italijanske cipele, polovinu sam procitao, simpaticno mi je, ali nista spektakularno.

Sve si u pravu! I za serije i za Cipele.
Ja nemam strpljenja, a nisam ni mnogo vešta u potrazi za serijama koje hoću da skinem, a deca to začas, isproveravaju nekoliko torenta, i izaberu gde će se najpre skinuti ili zaključe da nema i užasno se nerviraju što ja to ne znam iako su mi pokazali. I ja onda uzmem jednom godišnje nešto da skinem i gle čuda, ne sećam se. A u međuvremenu neki torenti ukinuti, pa ih više nema.

Ja sve nađem, skinem, spremim i onda nikad ne pogledam.
Imam mnogo serija i filmova koje čekaju gledanje koje vjerovatno nikad neće dočekati. Par puta mi se desilo da se zapalim za neku seriju, budem totalno opsjednut, gledam po sedam ili osam epizoda dnevno, i onda naglo izgubim interesovanje i nikad je više ne pogledam.
Bolje je gledati na TV u nekom normalnom ritmu, ali tu me uništavaju reklame.

Sve u svemu, bolje su knjige...

Pa i ja otprilike tako. Nikad posle ne nadjem vremena da to odgledam. I onda tako po starinski, ako mogu gledam kad je na TV-u. Dok su reklame, čitam knjigu...
A pošto te kriminalističke gledam uglavnom uveče, pa često zaspim i onda ne znam ko je ubica. A kad tako ponekad skinem neku seriju, pa je gledam previše, zaključim da se zapleti ponavljaju samo s drugih likovima i malo drugačijim okolnostima. To mi se se desilo sa serijom Osveta (Revenge), sve mi se nešto vrtelo u krug. Videla sam pre neki dan reklamu da će uskoro biti nastavak (kod nas) i rasplet. Možda odgledam samo kraj.

E, kad smo se već raspisali o serijama, jeste gledali Breaking bad. Neki je smatraju jednom od najboljih serija ikad, ja sam odgledala 2-3 epizode i nije me nešto privukla.

E, kad smo se već raspisali o serijama, jeste gledali Breaking bad. Neki je smatraju jednom od najboljih serija ikad, ja sam odgledala 2-3 epizode i nije me nešto privukla.

Breaking bad je bila jedna od tih serija kojima sam bio opsjednut i gledao čitavu sezonu u dva dana. Kasnije mi je postala manje zanimljiva, ali ipak sam odgledao do kraja. Dobra je serija bila, definitivno.
Sopranosi su mi isto bili vrlo dobra serija. Gledao sam jedno vrijeme Orange Is the New Black, pa mi dosadila. Isto tako, The Affair bila ok, ali prestao. Mr. Robot bila dobra prva sezona, ali više je ne gledam, Gledao Housea onako, kad naiđem, bez nekog reda, sve ove Law and Order, Criminal Minds i slične fazone, onako, turistički...
Odgledao sam sa ženom 13 Reasons Why prvu sezonu, ne znam ni da li će biti druge. Sad gledamo This Is Us, samo na TV, ali mislim da ću i od toga odustati, jer postaje prava sapunska opera. U toj klasi ženskih serija Desperate Housewives su zapravo bile veoma dobre.
Sa ćerkom gledao brdo nekih SF i horor serijica tipa Under the Dome, Falling Skies. Sad nam je počela nova sezona The Walking Dead...

Uh, pa ja izgleda ipak dosta gledam serije. Zato film nisam valjda godinama pogledao.

Da, baš gledam al si naređao :D
I ja sam se radovala drugoj sezoni This Is Us, bila prva epizoda prošlog četvrtka i baš me nešto razočarala. Ajd, kao prva u sezoni, pa su dosta toga ponavljali iz prethodne, ali ipak smara.

Da, baš gledam al si naređao :D
I ja sam se radovala drugoj sezoni This Is Us, bila prva epizoda prošlog četvrtka i baš me nešto razočarala. Ajd, kao prva u sezoni, pa su dosta toga ponavljali iz prethodne, ali ipak smara.

Ma da, i mi smo se razočarali početkom nove sezone. Skoro svima njima ponestane ideja u drugoj sezoni, pa se sve uspori, razvlači...

Što se serija tiče poslednja koju sam odgledao i koja je zaista odlična je Black mirror, a među omiljenim su mi Hannibal za koju
mislim da je jedna od najkvalitetnijih serija u poslednje vreme, ali definitivno nije za svakoga, zbog mnogo prilično gadnih scena.
Takođe sam voleo Breaking bad, koja je izuzetna, ali znam da se nekima nije dopala zbog toga što je možda previše spora.
Odlična je i prva sezona True detective, posle je postala potpuna glupost. A i Sopranose sam baš voleo da gledam...
Eto raspisao sam se o serijama, ne čitam ništa trenutno.

Kventine video sma prvo tvoj post o tome da si znao da naredjas po 6-7 epizoda zaredom, i bas hteo da te pitam koje su to, a ti vec u sledecem postu ispisao pola databaze imdb-a :D

Bi, Breaking bad je jedna fenomenalna serija. Mnogi je batale posle par epizoda, jer ko sto rece Bodrijar, dosta je spora u pocetku. Treba istrpeti taj pocetak i posle uzivancija.
Mislim da je to serija sa najboljim scenarijom i najboljom transfromacijom likova, koji su u pocetku fini porodicni ljudi a posle cisto zlo. Jedna je od retkih danas koja nije vestacki produzavana i razvlacena zbog para. U startu se znalo koliko ce trajati i sta ce se desavati. Odradili 5 sezona, rekli sta su imali i kraj. Zanimljovst jedna... Entoni Hopkins je izjavio da je nesto najbolje od glume, sto je ikada u zivotu imao prilike da vidi, gluma glavnog lika Brajana Kranstona u ulozi Voltera Vajta.

Uz nju je vrhunska True detective, ali (opet) se slazem sa Bodrijarom, prva sezona mnogo bolja od druge.
Trenutno gledam Orange is a new black, The Walking dead po navici, jer ajd kad je vec toliko pratim da bar ispostujem do kraja, mada vec 3 sezona je ocajna.
Ranije ispratio mnoge, vise se ni secam koje sve... Dexter, Sharlock, Zica, Killing, Fargo, Lutera, Band of brothers, Homeland, Sopranove... sve su vrlo dobre, neke manje, neke vise.

Ja nisam gledao, ali kazu da su odlicne trenutno aktuelne Narkos, House of cards, Peaky blinders, Rej Donovan, Vikinzi...

Genralno gledano, serije su velika zaraza koja kada te uhvati moze da ti pojede sve slobodno vreme koje imas... zato treba biti obazriv :)

Je l gledao neko Stranger Things? Kažu da je dobra, a mene mrzi da počnem. Ne znam da li bih više volio da mi se dopadne (pa krenem sa onim ludačkim binge watching) ili da mi se ne dopadne, pa da se razočaram.

Imam skinutu prvu sezonu Breaking bad, sad sam proverila, nisam je izbrisala. Pa možda i odgledam. Skinula sam i prvu sezonu Scandal, i počinjala sam, ali nešto mi je strašno smetalo. A neke od tih serija koje pominjente, nisam ni zapazila, kao npr tu Orange is a new black,. The Walking dead mislim da sam videla da ima, ali nisam ni bacila pogled. Za Kuću od karat sam čula da je dobra, a naročito Notingemska opatija, koju ću sigurno odgledati u nekom momentu. Te serije se stalno vrte negde, pa ako sad propustim na jednom kanalu, biće sigurno za koji mesec na istom tom ili nekom drugom. Onaj Seks i grad sam baš volela, ali mi se više smučio, stalno nalećem negde. Ali uvek ima nekih novih gledalaca i onih koji bi da utvrde gradivo, koji su propustili...
Ma stvarno zlo. Ja sam bukvalno prošle nedelje otkrila na Travel channel Međunarodni lovci na kuće (House Hunters International), a inače obavezno gledam Zadrži ili prodaj (Love It or List It). Volim to o sređivanju kuća. Nisu serije sa pričom, ali svejedno oduzimaju puno vremena. Srećom, nema baš previše snimljenih epizoda, pa vrlo brzo počnu da ponavljaju ono što sam već gledala.

Ma ja gledam i na Historiju one Pawn Stars, Auction Wars, American Pickers... Sve je izrežirano, naravno, ali fakat je da u Americi mnogo ljudi daje velike pare na razne gluposti. Jednom sam s nekim Amerom morao da idem u punionicu Coca Cole u Sarajevu da bi on kupio gomilu stvari u suvenir šopu. Još kaže da on nije kolekcionar, nego mu je to investicija, jer će za 20 ili 30 godina sve to dosta da vrijedi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back